anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

miercuri, 29.03.2023

Iată echipa câştigătoare a lui Chirica! Una a venit îmbrăcată ca la cumătrie, altul ca la meci

GALERIE
puls
 • puls
- +

Nu ştim dacă aţi observat, mai ales prin mediul online, dar, după votul dat pentru bugetul local, atât premarele cât şi principalii lideri liberali ieşeni au postat această poză victorioasă, cu echipa PNL Iaşi din CL (cu două absenţe, din ce vedem). 

Nu intrăm acuma în analize politice, trădări, alea-alea, ci, uichend fiind, am zis să ne mărginim la o analiză mai superficială: despre ţoale. Aşadar analizăm, apoi parlamentăm:

Uitaţi şi voi la ăia doi, cum au venit la şedinţa de plen: una parcă e venită la nuntă, sau la cumătrie mai degrabă după permanent, iar ăla din dreapta parcă-i venit direct de pe terenul de miuţă. Cine-s panglicarii? Păi, mădămica aia, Dana Tăutu, a ajuns acolo în baza prieteniei soţului cu Chiricoi, premarele cărând-o de altfel după el şi prin PSD, iar acum şi prin PNL, ca să aibă un vot la comandă fără glagorie proprie. De altfel, duduca e cunoscută încă de pe vremea când presta la o televiziune de partid și de stat, pe vremuri când politichia la Iași se făcea cu bâta, nu cu floreta. Cam ăsta e omul, deh. Celălalt, fost şef pe la IML, e conţilier cam tot aşa: dus de Chiricoi după el, deşi de data asta vorbim de un ales ce are cel mai mare venit de la stat dintre toţi.

Dar, în fine… Băi, dom’ şăf, zi-le nene cum se vine acolo şi ce e aia ţinută office! Nu de alta, dar din respect pentru alegători: le arăţi că vii la muncă, nu la panaramă. Dar, în fine, cin’ să le zică: voi n-aţi văzut cu ce caţaveici umblă şi Mihăiţă pe el, în zi de sărbătoare? |ştia mai au puţin şi ne râd în nas, cum făcea premarele Mazăre mai an, îmbrăcat ca un circar. Doamne-fereşte, să nu ajungă tot ca el! Adicătelea la bronzat prin Madagascar voim a zice...

Poc-poc, în uşă la Tik-tok...

Haideţi şi înc’ o picanterie pe astăzi, stimaţi telespectatori, dacă am început tot cu dintr-astea! Cică la începutul săptămânii, când la Iaşi au fost acele ore de foc de dimineaţă în premărie, atunci când urma să se stabilească dacă useriştii din conţilul local vor veni sau nu la comiţii, ca să asigure cvorumul şi să-l servească pe Chirica cu bugetul, cică unii conţilieri îl sunau de zor pe dipotatul USR de Iaşi Philiphe Tik-Tok, ca să îi coordoneze în anumite situaţii neprevăzute, apărute între timp. Numai că, deşi au sunat ore bune, omul nu răspundea neam, luni dimineaţă fiind deja, şi după ora 9.

Gurile rele dar parfumatela subsuori zic că abia după ora 11 sună Tik-Tok înapoi, cu glas dogit, ce părea şi rupt de somn, scuzându-se că nu a răspuns mai devreme că, zice el, “eram într-un postcast”. Of, of, off... Mister Drulă, pe mâna cui laşi Iaşul, musiu?

Iaca şi poza zilei!

Iaca şi poza zilei, stimaţi telespectatori, poză care face haz de necaz de câteva zile prin mediul online, în contextul importantului Forum de la Davos. Acolo unde Maia Sandu s-a întâlnit şi a avut discuţii tet-a-tet foarte cordiale din ce s-a văzut pe poze cu mai mulţi şefi de stat şi oameni extrem de influenţi la nivel mondial, fiind de altfel foarte aplaudată acolo, în timp ce al nostru n-a ieşit din ţară estimp, n-a scos niciun cuvânt nici măcar despre chestiunile presante ale zilei. Cam asta e marfa, cu asta defilăm...

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

L-am întrebat pe robotul Ion cine va câştiga alegerile la Iaşi în 2024

Cosmin PAȘCA

L-am întrebat pe robotul Ion cine va câştiga alegerile la Iaşi în 2024

A se consemna pentru istorie că până şi versiunile primitive de roboţi plângeau de milă Moldovei.

opinii

Libertate sau siguranţă?

Briscan ZARA

Libertate sau siguranţă?

Dacă ne uităm în urmă, constatăm că ne-am îndepărtat foarte mult de sentimentul autentic, de fericirea de la început, deşi suntem mai în siguranţă ca niciodată. Vom găsi oare într-o zi un echilibru între cele două, sau vom ceda complet uneia dintre ele? Ce e de făcut?

Ringelmann şi cartofii

Cristina DANILOV

Ringelmann şi cartofii

Mulțimea, așa cum spune la carte, este o „colecție” aleatorie sau aproape aleatorie de oameni uniți într-un spațiu dat de un interes temporar și trecător. Sau o simplă multitudine de oameni lipsiți de conexiune organică și unitate - un întreg haotic, de regulă, lipsit de orice organizare internă clară, uneori chiar această organizare este vagă și haotică. Din punct de vedere al psihologiei, mulțimea se distinge printr-o slăbire accentuată a controlului comportamentului său. 

Pe urmele incaşilor (III)

Mihai DORIN

Pe urmele incaşilor (III)

Templele le-au fost distruse, zeii au fost exileţi, aurul le-a fost jefuit. Dar un lucru nu au putut distruge conchistadorii: puterea incaşilor de a supravieţui. Cu alte cuvinte, incaşii au ieşit din istorie pentru a rămâne în istorie. Iar aici, la Cuzco, ei reprezintă azi 90% din populaţie. Dar nici zeii nu au fost întru totul exilaţi, aşa cum au crezut spaniolii, probă că aceştia sunt mai tari decât vremurile, iar memoria mai profundă decât istoria.

pulspulspuls

Doamne fereşte: iaca, citiţi şi vă cruciţi, dragi alegători, cu cine negociază premarele!

Doamne fereşte: iaca, citiţi şi vă cruciţi, dragi alegători, cu cine negociază premarele!

Vai de capul şi de zilele noastre, dragi ieşeni, dacă am ajuns să trăim noi aceste vremuri! Iacătă: cetiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Una din vremea pandemiei

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.