Iată filiera politică de la Iași care a promovat diva în chiloți în ministerul Sănătății
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Iată filiera politică de la Iași care a promovat diva în chiloți în ministerul Sănătății

GALERIE
Fotomodel la SRU
  • Fotomodel la SRU
- +

Sexy consiliera care va monitoriza spitalele regionale a fost propulsată în Ministerul Sănătății de fostul șef al DSP Iași, Lucian Indrei. Bun prieten cu ministrul Nelu Tătaru și susținut de politicianul Petrică Movilă, Indrei a lăsat ”moștenire” DSP-ul ieșean nevestei, iar el a fost numit șeful Direcției Resurse Umane din Ministerul Sănătății. Ajuns la București, Indrei o teleportează fără concurs pe cântăreața din Iași la Direcția Monitorizare, Implementare Spitale Regionale din minister. În urma scandalului mediatic iscat, Tătaru susține că nu a angajat-o pe Codruța Elena Filip și a dispus o anchetă. În paralel, tânăra a precizat că a fost o studentă cu note mari, deși nu avea absolut nicio legătură cu medicina, și a sugerat că este atacată pe motive de misoginism. (VEZI AICI)

Cântăreața fotomodel Codruța Elena Filip a fost înregistrată în Registrul General de Evidență a Salariaților (ReviSal) și i-a fost eliberată o legitimație de serviciu cu însemnele oficiale ale Guvernului României și ale Ministerului Sănătății cu semnătura lui Lucian Indrei, fostul șef DSP din Iași.

Lucian Indrei este șeful Direcției Resurse Umane din Ministerul Sănătății și prietenul ministrului Nelu Tătaru. Oficial, însă, ministrul susține că tânăra Codruța Elena Filip nu este angajata instituției conduse de ministrul Nelu Tătaru.

În acest context, documentul oficial a fost eliberat în urma unui fals grosolan sau oficialii de la comunicare mint pentru a-l proteja pe ministrul Tătaru? Răspunsul îl vom afla la finalul anchetei demarate de Corpul de Control al Ministerului Sănătății, condus de Costi Dină, care a fost sesizat în urma dezvăluirilor făcute de Newsweek România.

Surse din cadrul MS au declarat că, în urma dezvăluirilor făcute de Newsweek România, ministrul Nelu Tătaru nu ar mai fi vrut să semneze contractul de muncă: „I-a cerut domnului Lucian Indrei să le cheme pe cele patru persoane (angajate - n.r.) și să restituie legitimațiile eliberate de MS”.

Interviu fără concurs

Tânăra Codruța Elena Filip a ajuns la 24 de ani cântăreață și fotomodel. A studiat Dreptul la Iași, acolo unde a absolvit facultatea și masteratul. Pe 5 august 2020, a susținut un interviu de angajare pe funcția de consilier debutant, fără concurs, la Direcția Monitorizare, Implementare Spitale Regionale din minister.

Interviul a fost susținut în baza Ordinului de Ministru nr.905/26.05.2020, semnat de ministrul Nelu Tătaru, prin care s-a aprobat „metodologia de ocupare, fără concurs, a posturilor vacante din cadrul Ministerului Sănătăţii, pe perioadă determinată, în contextul instituirii stării de alertă pe teritoriul României, conform art.11 din Legea nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei COVID-19 din 26.05.2020”.

În urma interviului, Codruța Elena Filip a fost declarată admisă cu punctajul 89,33. Contractul de angajare pe perioadă determinată a fost trimis la semnat în data de 15 august 2020. „După ce a fost ștampilat și semnat de toate direcțiile, contractul a fost trimis la ministru. A fost trimis la cabinetul ministrului pe 31 august 2020”, spun sursele Newsweek România.

Semnarea contractului de către ministru era o simplă formalitate, motiv pentru care contractul Codruței Elena Filip a fost înregistrat în ReviSal. Așa s-a întâmplat și în cazul altor trei viitori angajați. Dar cei care au introdus contractul în ReviSal erau obligați de lege să obțină și semnătura ministrului.

Lucian Indrei: „Vă sun eu mai târziu”

Directorul de la Resurse Umane, ieșeanul Lucian Indrei, nu a mai așteptat nici el semnătura ministrului. A semnat direct legitimația de serviciu pe numele Codruței Elena Filip, legitimație care poartă însemnele Guvernului României și Ministerului Sănătății. Pe 2 septembrie, legitimația de serviciu a fost făcută publică de Valentin Sanfira, iubitul Codruței Elena Filip, pe contul lui de Facebook. Dar Ministerul Sănătății a transmis oficial că Codruța Filip nu este angajata ministerului.

Contactat de Newsweek România, directorul Lucian Indrei nu a confirmat, nici nu a infirmat că a semnat legitimația de serviciu. Întrebat care sunt motivele pentru care a semnat și eliberat legitimația de serviciu pe numele Codruței Elena Filip, directorul Lucian Indrei a devenit dintr-o dată indisponibil: „Momentan sunt într-o ședință, vă sun eu mai târziu”. Ulterior nu a mai sunat, dar nici nu a mai răspuns la telefon.

În mediul politic ieșean se vorbește că susținerea lui Indrei de către Movilă este o ”răsplată” pentru susținerea lui Movilă pentru guvernul Orban.

Mai mult, pe newsweek.ro

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Raport

Cătălin ONOFREI

Raport

Un secol de împliniri măreţe!

Filmuletul zilei

opinii

„Securiti”

Briscan ZARA

„Securiti”

Bogaţii sunt nişte oameni terifiaţi de lume, înspăimântaţi de accidente, de boli, de moarte, de imprevizibil, necunoscut. Lor nu trebuie să li se întâmple nimic atâta timp cât au banii necesari pentru a-şi construi protecţie şi a reduce la minimum posibilitatea ca un rău să li se întâmple. Nimic nu poate fi lăsat la voia întâmplării, totul trebuie asigurat, prevăzut. Cu cât eşti mai bogat, cu atât riscul este eliminat, de orice fel ar fi el. La fel şi libertatea…

Recensământul General Agricol-runda 2020

Ciprian IFTIMOAEI

Recensământul General Agricol-runda 2020

Un diagnostic al agriculturii şi dezvoltării rurale în România.

Acolo unde America s-a născut

Mihai DORIN

Acolo unde America s-a născut

Un loc de neevitat în orice sejur american este Philadelphia. Istoria Lumii Noi începe cu Columb, însă istoria libertăţii americane începe în acest oraş providenţial. Aici s-a pus piatra de temelie a unei mari naţiuni, ce avea să înalţe idealul libertăţii la rangul de politică universală. Până la 4 iulie 1776, coloniile americane acceptaseră statutul de copii ascultători ai metropolei londoneze. 

pulspulspuls

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Apropo de haloimisul politic de Bahlui al negocierilor şi votării bugetului local de ieri, haideţi să vă povestim pe astăzi şi o micuţă picanterie de famiglie, dacă tot s-a înfierbântat lumea pe tema asta! 

Caricatura zilei

Etaju 3

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.