Iată lista: cum s-au împărţit ieri pe comune 27 milioane de lei din impozitele ieşenilor!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

sambata, 08.05.2021

Câte o gură de oxigen pentru primării, înainte de votarea bugetului

Iată lista: cum s-au împărţit ieri pe comune 27 milioane de lei din impozitele ieşenilor!

GALERIE
cj, iasi
  • cj, iasi
- +

Într-o şedinţă-fulger ţinută ieri, aleşii judeţului au împărţit peste 27 milioane de lei la cele 98 de administraţii locale. Este vorba de sume corespunzătoare cotei de 6 la sută din impozitul pe venit estimat că va fi încasat în judeţul Iaşi la bugetul de stat, reprezentând fondul aflat la dispoziţia Consiliului Judeţean, alături de alte sume destinate echilibrării bugetelor locale. Total: 27,14 milioane de lei, i-a anunţat preşedintele Costel Alexe pe consilierii prezenţi online.

Şeful CJ a precizat în debutul şedinţei că a convenit cu liderii celor patru grupuri politice să aloce din suma iniţială 10 precente către administraţiile locale care realizează lucrări de extindere a reţelelor de gaze, 10 la sută către cele care îşi extind reţelele de apă şi de canalizare, şi încă o zecime (2,71 milioane de lei) către primăriile care au lucrări de infrastructură. Astfel, cei mai mulţi bani pentru cofinanţarea reţelelor de gaze vor ajunge la Aroneanu şi Paşcani (câte 460 de mii de lei). „Premiate” pentru reţelele de apă/canal sunt primăriile din Deleni (323 de mii), Şcheia (305 mii) şi Popricani (300 de mii lei). Cât priveşte banii pentru cofinanţarea proiectelor de infrastructură, aceştia vor ajunge la majoritatea primăriilor – cei mai mulţi la Municipiul Iaşi (200 de mii), Ciurea, Mirosloveşti, Probota şi Deleni (câte 99 de mii de lei).

Restul merge în comunităţile locale pe criteriile clasice: 80 la sută în funcţie de suprafaţa unităţii administrative şi 20 la sută după populaţie. Astfel, cei mai mulţi bani ajung la municipiul Iaşi (9 milioane), Deleni (2,3 milioane), municipiul Paşcani (1,96 milioane), Schitu Duca (1,72 milioane), Belceşti (1,67 milioane), Miroslava (1,61 milioane) şi Cotnari (1,6 milioane). Cei mai puţini merg la Ciohorăni (270 de mii), Răchiteni (298 mii lei), Drăguşeni (344 mii), Mirceşti (347 mii), Valea Lupului (364 mii) şi Costeşti (405 mii lei).

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Obsesiile microbiştilor români

Nicolae GRECU

Obsesiile microbiştilor români

„Ne-a furat arbitrul” şi „jucătorul X ne-a vândut la pariuri” sunt unele dintre acestea.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Episodul de azi, penultimul din această serie, conţine o succintă prezentare a confuziei medievale dintre denumirile istorice Dacia versus Danemarca, respectiv Dacus versus Danus, confuzie pe baza căreia autori contemporani construiesc ipoteze aberante, cu motivaţie „patriotică”, dar cu un puternic iz protocronist.

După Înviere

pr. Constantin STURZU

După Înviere

Cea mai importantă predică a Domnului a fost una fără cuvinte. A început în Ghetsimani, cu sudoarea Lui, care "s-a făcut ca picături de sânge" (Luca 22, 44) şi a continuat pe Cruce, până la gestul de a-Şi da duhul de bunăvoie, nu pentru că fusese biruit de moarte. 

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

În atenția DIICOT

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.