anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 30.09.2022

Iată locația viitorului Institut Regional de Medicină Cardiovasculară de la Miroslava!

GALERIE
IRMC Miroslava
 • IRMC Miroslava
- +
Administraţia judeţului se aliază cu Ministerul Sănătăţii, Consiliul Local Miroslava şi IBCV pentru construirea Institutului Regional Cardio.

Consilierii judeţeni urmează să-şi dea girul, poimâine, asupra asocierii CJ cu Ministerul Sănătăţii, cu Institutul de Boli Cardiovasculare şi cu Consiliul Local al comunei Miroslava pentru construirea unui spital regional cu această specialitate. „Se aprobă de principiu Protocolul de Asociere în vederea realizării obiectivului de investiţii «Institutul Regional de Medicină Cardiovasculară laşi» prin instrumentul de finanţare «Mecanismul de redresare şi rezilienţ㻓, menţionează primul articol al proiectului de hotărâre inclus pe ordinea de zi a şedinţei de plen de peste două zile.

În iunie, Consiliul Local Miroslava a adoptat o hotărâre prin care a transferat 12 hectare de teren din domeniul public al comunei în cel al statului, respectiv în administrarea Ministerului Sănătăţii. Destinaţia este una exclusivă: construirea viitorului IRMC.

Terenul este situat în intravilanul comunei, pe DJ 248A, la aproximativ 1,5 km de sensul giratoriu de la Valea Ursului şi circa 750 de metri de Primăria Miroslava. Suprafaţa alocată este la fel de mare ca a viitorului Spital Regional de Urgenţă, care urmează să fie construit în Moara de Vânt.

În vară, decizia privind transferul terenului în administrarea Ministerului Sănătăţii a fost contestată de liderul Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar ieşean, Laviniu Lăcustă. El susţinea că terenul aparţine Liceului Tehnologic Agricol „Mihail Kogălniceanu“. Potrivit paginii de internet a liceului, Principesa Olga Sturdza a donat în 1946 statului român Palatul Sturdza - acum muzeu, aflat în curtea instituţiei de învăţământ - şi terenul în suprafaţă de peste 200 de hectare. În 1996, HG nr. 360 a atribuit şcolii 107 hectare pentru refacerea parţială a fermei didactice „Principesa Olga M. Sturdza“, iar în 2004 liceul a reuşit să obţină titlu de proprietate pe aproape jumătate din acest teren, respectiv pe 50 de hectare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce câştigă extrema dreaptă

Pavel LUCESCU

De ce câştigă extrema dreaptă

Tot mai mulţi din aşa-zisa lume civilizată strigă tot mai strident că vor o schimbare. Deocamdată nici ei nu ştiu cum şi către ce. Dar, ca de atâtea ori în istorie, se vor găsi mereu politicieni care vor ştii să călărească valul şi să ne vândă cu succes o nouă rundă de iluzii.

opinii

Cu ochii larg închişi

Alexandru CĂLINESCU

Cu ochii larg închişi

Unele evenimente din ultima vreme, mai ales aşa-zisele „referendumuri” organizate de ruşi în terioriile ocupate, m-au făcut să-mi reamintesc de un text pe care l-am publicat în urmă cu nouăsprezece ani. Îl reiau aici, în ideea că el va arăta, o dată în plus, că liderul de la Kremlin este, în tot ce face, de o nesmintită şi sinistră consecvenţă.

De la oraşul creativ, la cel al creatorilor (I)

George PLEȘU

De la oraşul creativ, la cel al creatorilor (I)

Săptămâna trecută a fost lansată, fără prea mare tam-tam mediatic, dar cu reacţii bune în online, platforma orasulcreatorilor.com. În spatele ei sunt oameni din echipa care a realizat logo-ul Iaşului, care de data aceasta au invitat pentru consultări mai largi o serie de tineri implicaţi în industriile creative locale, în timp ce site-ul era încă în perioada de teste.

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Codrin Liviu CUȚITARU

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Emil Brumaru era, în subsidiar, aidoma tuturor scriitorilor adevăraţi, fiinţa cea mai delicată cu putinţă - aproape fragilă, aş îndrăzni să observ - care-şi disimula, în identitatea (construită) de rebel al culturii, propriile temeri şi inhibiţii în faţa „infernului” din celălalt.

pulspulspuls

Aripa fără scrupule a partidoiului local tocmai dă atacul la un proiect de milioane de iepuroi!!

Aripa fără scrupule a partidoiului local tocmai dă atacul la un proiect de milioane de iepuroi!!

Iată, dacă mai era nevoie, stimaţi telespectatori, dovada că şi în politichie este valabilă vorba aia că aşchia nu sare departe de trunchi şi unde altundeva puteam vedea mai bine o asemenea confirmare decât în familia fostului deputat Rachetă Patriot, hahalera universitară care a făcut de râs oraşul în ţară şi nu numai cu iniţiativa legii privind pensiile speciale, dar mai ales prin nenumăratele declaraţii şovine, patriotarde şi pompoase de tip vadimist. 

Caricatura zilei

Zbor anulat

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.