Iată locația viitorului Institut Regional de Medicină Cardiovasculară de la Miroslava!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 24.09.2021

Iată locația viitorului Institut Regional de Medicină Cardiovasculară de la Miroslava!

GALERIE
IRMC Miroslava
  • IRMC Miroslava
- +
Administraţia judeţului se aliază cu Ministerul Sănătăţii, Consiliul Local Miroslava şi IBCV pentru construirea Institutului Regional Cardio.

Consilierii judeţeni urmează să-şi dea girul, poimâine, asupra asocierii CJ cu Ministerul Sănătăţii, cu Institutul de Boli Cardiovasculare şi cu Consiliul Local al comunei Miroslava pentru construirea unui spital regional cu această specialitate. „Se aprobă de principiu Protocolul de Asociere în vederea realizării obiectivului de investiţii «Institutul Regional de Medicină Cardiovasculară laşi» prin instrumentul de finanţare «Mecanismul de redresare şi rezilienţ㻓, menţionează primul articol al proiectului de hotărâre inclus pe ordinea de zi a şedinţei de plen de peste două zile.

În iunie, Consiliul Local Miroslava a adoptat o hotărâre prin care a transferat 12 hectare de teren din domeniul public al comunei în cel al statului, respectiv în administrarea Ministerului Sănătăţii. Destinaţia este una exclusivă: construirea viitorului IRMC.

Terenul este situat în intravilanul comunei, pe DJ 248A, la aproximativ 1,5 km de sensul giratoriu de la Valea Ursului şi circa 750 de metri de Primăria Miroslava. Suprafaţa alocată este la fel de mare ca a viitorului Spital Regional de Urgenţă, care urmează să fie construit în Moara de Vânt.

În vară, decizia privind transferul terenului în administrarea Ministerului Sănătăţii a fost contestată de liderul Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar ieşean, Laviniu Lăcustă. El susţinea că terenul aparţine Liceului Tehnologic Agricol „Mihail Kogălniceanu“. Potrivit paginii de internet a liceului, Principesa Olga Sturdza a donat în 1946 statului român Palatul Sturdza - acum muzeu, aflat în curtea instituţiei de învăţământ - şi terenul în suprafaţă de peste 200 de hectare. În 1996, HG nr. 360 a atribuit şcolii 107 hectare pentru refacerea parţială a fermei didactice „Principesa Olga M. Sturdza“, iar în 2004 liceul a reuşit să obţină titlu de proprietate pe aproape jumătate din acest teren, respectiv pe 50 de hectare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine, ce, cum în 2024

Pavel LUCESCU

Cine, ce, cum în 2024

Cu ochii pe 2024 când au loc toate alegerile posibile, locale, europarlamentare, parlamentare şi prezidenţiale, toate partidele îşi fac calcule. Dar nu toate au şanse să le nimerească pe alea de succes.

Filmuletul zilei

opinii

Drum fără pulbere (V)

Neculai SEGHEDIN

Drum fără pulbere (V)

Canalul Dunărea-Marea Neagră, inaugurat la 26 mai 1984, este cea mai mare lucrare inginerească din România și una dintre cele mai mari din lume. Este un motiv de mândrie pentru noi, dar este și un simbol al durerii, nedreptății și suferinței!

Atenţie, cade tencuiala!

Radu POPESCU

Atenţie, cade tencuiala!

Chişinăul, la fel ca Iaşul, este un oraş frumos şi cu un enorm potenţial neexploatat. „Născut talent, murit speranţă”, cum se mai zice la noi, şi asta în principal din cauza ghinionului chişinăuienilor de a se fi pricopsit de ani şi ani de zile cu o administraţie locală depăşită de situaţie. 

Între şoşocism şi cîţism

Nicolae CREŢU

Între şoşocism şi cîţism

Sunt oare şi oameni inteligenţi, cei care cu adevărat gândesc cu propriile capete şi nu se lasă prostiţi de fabricanţii de „Imagine”, dispuşi să vadă în ubicuu prezenţa şi mai ales „combativa” Şoşoacă un „fenomen” demn de atenţie? 

pulspulspuls

Iaca ce face dom’ Costel în Casa cu Pătrate când îi are pe procurorii DNA la uşă

Iaca ce face dom’ Costel în Casa cu Pătrate când îi are pe procurorii DNA la uşă

Bun, hai că dosarul ca dosarul, iar percheziţiile de ieri aşijderea, dar oare cum se face, dragi comeseni ai rubricuţei noastre, că la mai puţin de o oră după descinderea mascaţilor şi procurorilor DNA de la Bucureşti în biroul lui din Casa cu Pătrate, deci atenţie: după nu înainte, dom’ Costel de la Cejău aruncă pe pagina lui de Facebook această postare haioasă? 

Caricatura zilei

Submarin francez

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.