Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Iată noul Hummer reînviat - este electric și are 1000 de cai putere! - foto, video

GALERIE
Hummer EV 001
  • Hummer EV 001
- +

Doritorii își pot rezerva deja Hummer EV Edition 1, care va fi disponibil din toamna anului viitor și va costa 112.595 $.

La doar o săptămână după ce Dacia lansa primul său model electric, iată că și General Motors prezintă oficial o nouă camionetă electrică, care poartă sigla legendarului vehicul ex-militar Hummer.

Cei drept, există niște diferențe: modelul lansat de Dacia are doar 45 de cai putere în timp ce Hummer EV are 1000.  Plus că și motivele celor doi fabricanți de a lansa modele electrice sunt diferite: Dacia o face din obligație, iar General Motors ca o demonstrație. Uniunea Europeană le-a impus producătorilor auto reguli drastice (pedepsite cu amenzi uriașe) privitoare la scăderea nivelul emisiilor de dioxid de carbon pe întreaga flotă de mașini produse. Cum utilizarea de motoare cât mai mici dar și tehnologiile de reducere a emisiilor motoarelor termice și-au atins limitele, Renault și-a amintit brusc că produce în China un fel de Tico electric și s-a hotărât să îl aducă să-l importe pe piața europeană, după ce l-a mai fasonat un pic. Asta după ce, cu doar un an-doi în urmă, șefii de la Renault se jurau că nu vor introduce în gama Dacia un model electric, fiindcă ar fi prea scump, iar Dacia este o marcă low-cost.

De cealaltă parte a oceanului Atlantic, marii producătorii auto tradiționali americani sunt frustrați de faptul că Tesla domină autoritar piața modelelor electrice și doresc să intre și pe acest nou sector de piață. Ford făcut-o deja cu noua serie de vehicule electrice Mustang Mach-E. Iar cei de la General Motors sunt oripilați la gândul că ciudata creație a lui Musk, Cybertruck, ar putea deveni prima camionetă de serie electrică, și de aceea s-au grăbit să proiecteze și să pregătească pentru producția de serie acest nou model. GM vrea să demonstreze că poate face o camionetă electrică senzațională. Așadar, așa cum spuneam, Dacia lansează o mașină electrică din obligație, General Motors o face ca demonstrație de forță.

 

Hummer EV Edition 1 - trei motoare, 0-100 kmh în trei secunde

Revenind la noul Hummer- așadar, în versiunea de top, Edition 1, dispune de trei motoare electrice, 1000 CP în total, accelerație de la 0 la 100 kmh în doar 3 secunde, autonomie de 560 de kilometri cu doar o singură încărcare. Cuplul maxim are o valoare incredibilă - 15.000 Nm! (Bugatti Veyron are motor termic de 1000 CP, dar cuplul este de doar 1500 Nm, de zece ori mai mic decât al Hummerului EV).

De asemenea, Hummer EV are direcție integrală, care îi permite să ia curbele mai strâns, dar și să se deplaseze pe diagonală, într-un mod numit Crabwalk - mersul crabului. Panourile acoperișului sunt detașabile, anvelopele au fost create special pentru acest model și au 35 inci iar sistemul de suspensie pneumatică poate ridica vehiculul cu 152 mm.

GM a încorporat foarte multă tehnologie în noul model: Hummer EV vine cu sistemul de conducere automată GM, Super Cruise, care permite camionului să conducă parțial autonom. Acumulatorul este capabil să se conecteze la un sistem de încărcare de 800 de volți, care oferă 160 kilometri în doar 10 minute de încărcare. Hummer EV poate fi dotat cu până la 18 camere video, inclusiv camere aflate sub vehicul, care vor ajuta șoferul să găsească traseul optim în offroad.

Iată și un scurt clip de prezentare ale noului model:

 

 

Mai târziu vor exista și versiuni mai ieftine - prețul cel mai mic îl va avea Hummer EV2, care va fi lansat în primăvara lui 2024 și va costa doar 79.995 $ (va avea doar două motoare, 625 CP și o autonomie de 400 km).

 

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri