anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 30.09.2022

Iată scenariul revenirii lui MRU în politică, prin intermediul unui ocol pe la primăria Iaşului

GALERIE
puls
 • puls
- +

Două vorbe despre MRU şi şansele sale la cea mai înaltă funcţie în târg, dragi telespectatori, vorbe care s-au desprins din luările de cuvânt ale participanţilor la şcoala politică de vară de pe Bahlui, care a avut loc săptămâna trecută, seara, pe răcoare, pe terasa unei cunoscute berării din târg. 

Acolo s-a discutat, fireşte, şi scenariul în care liberalii nu vor primi suportul USR şi vor trebui să se descurce singuri la alegerile din târg.

Cobeam noi deunăzi despre prezenţa tot mai vizibilă pe spaţiul reţelelor sociale a fostului premier ieşean, MRU, spunând dacă nu vi se pare ciudat că apare pe conturile tot mai multora la rubrica „poate îl cunoşti” – acolo unde trebuie să-i dai „invite” -, şi se pare că nu cobeam degeaba. Spun sursele noastre că fostul prim-ministru şi şef al SIE este curtat din nou la greu ca soluţie de revigorare de către două partide politice. Unul ar fi, se spune, chiar PNL, care ar vrea să-l aducă pe MRU nici mai mult nici mai puţin decât în postura de candidat la primăria târgului nostru. Ar fi o mişcare menită să trezească ambâţul intelectualităţii obosite din oraş, iar când spunem obosite o facem doar aşa, de sanchi, preluând din floclorul penelist, pentru că altfel ar trebui să spunem „scârbite” de volutele liberale.

Ei, bine, deci, o candidatură a Ungureanului ar putea revitaliza bătălia pentru Primărie, mai întâi pentru că ar oferi o alternativă onorabilă actualului primar, căruia i s-ar spune „meştere, e timpul să te retragi, iată ce candidat bun am găsit în loc!”. Apoi, pentru că MRU ar face figură foarte bună împotriva unui candidat al USR-ului, oricine ar fi acesta, Cosette, sau Bodea, având cel puţin acelaşi pedigree universitar, dacă nu cumva mai bun decât al oricăruia dintre ei. Lucrurile stau aşadar cât se poate de roz în teorie, dar în practică ceva nu merge. Ca să vedem ce anume, ia-n daţi dumneavoastră pagina mai departe, la pulsul următor.

Un eşec ar fi devastator pentru cariera sa

Principala problemă în chestiune este aceea că MRU nu-şi doreşte un eşec, chiar dacă ar putea negocia consecinţele acestuia. Aşadar, nu ar vrea să candideze din partea unui partid atât de flendurit pe plan local şi care s-a dat cu cracii în sus la nivel naţional, încălcându-şi promisiunile către electori, acelea de a lupta cu PSD, şi care şi-a schimbat preşedinţii ca pe şosete. El ştie că un eşec i-ar pecetlui cu totul cariera, cu atât mai mult cu cât ar fi pentru prima dată când şi-ar pune la bătaie, la votul boborului, reputaţia.

Aşadar, imediat a apărut şi ideea unei candidaturi independente, susţinută strategic din umbră de liberali, idee care are darul de a fenta asumarea unui trecut ruşinos liberal, dar şi acela de a prinde energia infrastructurii de partid, atât de necesară în alegeri. Să fie acesta, aşadar scenariul final? Răspunsul este, stimaţi prieteni, că mai trebuie să aveţi puţintică răbdare şi să urmăriţi raţionamentul de mâine, pentru că, iată, rubrica noastră este în stilul serialelor Netflix, iar acum s-a terminat sezonul unu, iar sezonul doi este în faza de postproducţie. Aşa că staţi pe fază, vorbim mâine!

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce câştigă extrema dreaptă

Pavel LUCESCU

De ce câştigă extrema dreaptă

Tot mai mulţi din aşa-zisa lume civilizată strigă tot mai strident că vor o schimbare. Deocamdată nici ei nu ştiu cum şi către ce. Dar, ca de atâtea ori în istorie, se vor găsi mereu politicieni care vor ştii să călărească valul şi să ne vândă cu succes o nouă rundă de iluzii.

opinii

Cu ochii larg închişi

Alexandru CĂLINESCU

Cu ochii larg închişi

Unele evenimente din ultima vreme, mai ales aşa-zisele „referendumuri” organizate de ruşi în terioriile ocupate, m-au făcut să-mi reamintesc de un text pe care l-am publicat în urmă cu nouăsprezece ani. Îl reiau aici, în ideea că el va arăta, o dată în plus, că liderul de la Kremlin este, în tot ce face, de o nesmintită şi sinistră consecvenţă.

De la oraşul creativ, la cel al creatorilor (I)

George PLEȘU

De la oraşul creativ, la cel al creatorilor (I)

Săptămâna trecută a fost lansată, fără prea mare tam-tam mediatic, dar cu reacţii bune în online, platforma orasulcreatorilor.com. În spatele ei sunt oameni din echipa care a realizat logo-ul Iaşului, care de data aceasta au invitat pentru consultări mai largi o serie de tineri implicaţi în industriile creative locale, în timp ce site-ul era încă în perioada de teste.

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Codrin Liviu CUȚITARU

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Emil Brumaru era, în subsidiar, aidoma tuturor scriitorilor adevăraţi, fiinţa cea mai delicată cu putinţă - aproape fragilă, aş îndrăzni să observ - care-şi disimula, în identitatea (construită) de rebel al culturii, propriile temeri şi inhibiţii în faţa „infernului” din celălalt.

pulspulspuls

Aripa fără scrupule a partidoiului local tocmai dă atacul la un proiect de milioane de iepuroi!!

Aripa fără scrupule a partidoiului local tocmai dă atacul la un proiect de milioane de iepuroi!!

Iată, dacă mai era nevoie, stimaţi telespectatori, dovada că şi în politichie este valabilă vorba aia că aşchia nu sare departe de trunchi şi unde altundeva puteam vedea mai bine o asemenea confirmare decât în familia fostului deputat Rachetă Patriot, hahalera universitară care a făcut de râs oraşul în ţară şi nu numai cu iniţiativa legii privind pensiile speciale, dar mai ales prin nenumăratele declaraţii şovine, patriotarde şi pompoase de tip vadimist. 

Caricatura zilei

Zbor anulat

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.