Iată unde pot să reclame studentii abuzurile din sesiune
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 06.03.2021

Iată unde pot să reclame studentii abuzurile din sesiune

GALERIE
sesiune
  • sesiune
- +

Aflaţi în febra sesiunii, mulţi dintre tinerii care studiază în universităţile ieşene abia află că Statutul Studentului prevede anumite drepturi în ceea ce priveşte evaluarea la examene. Reprezentanţii Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România le atrag atenţia că pot face sesizări pe portalul anticorupţie

„Student România Curată”. Astfel, conform Codului Drepturilor şi Obligaţiilor Studentului, adoptat prin Ordin de Ministru pe 30 martie 2012, profesorii sunt obligaţi să respecte promisiunile de la începutul anului vizavi de evaluarea semestrială. „Statutul Studentului spune că studenţii au dreptul de a fi informaţi cu privire la programă şi la modalităţile de evaluare încă de la începutul semestrului, iar orice modificare a acestora se poate face doar cu acordul studenţilor. Profesorii sunt de asemenea obligaţi să publice şi să respecte baremul de notare”, a precizat Brînduşa Lungu, vicepreşedinte PR ANOSR şi studentă la UMF Iaşi. Mai mult, studenţii care au o dizabilitate certificată medical pot beneficia de o evaluare separată, adaptată nevoilor. Tinerii au dreptul să depună contestaţie, iar profesorul care a făcut corectarea iniţială nu are voie să facă parte din noua comisie de evaluare, pentru a înlătura suspiciunile de subiectivism. Principiul, însă, nu este respectat în instituţiile ieşene. „Contestaţia e, de fapt, corectarea lucrării din nou, de faţă cu tine. Nicidecum nu se schimbă profesorul”, a precizat un student de la Facultatea de Informatică. De reţinut este şi faptul că tinerii care se implică în realizarea unor articole de specialitate alături de profesorii lor beneficiază de drepturi de proprietate intelectuală. „Statutul Studentului obligă universităţile să evite o serie de abuzuri des întâlnite până acum, fără a afecta însă în vreun fel dificultatea examenelor şi seriozitatea procesului de evaluare. Ne îndreptăm spre normalitate din acest punct de vedere, deşi din păcate există încă multe nereguli în ţara”, a concluzionat Mihai Dragoş, preşedinte ANOSR.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Proiectele, iluzii în fotbalul ieşean

Nicolae GRECU

Proiectele, iluzii în fotbalul ieşean

Atunci, când Politehnica va fi un club puternic, când Copoul va fi un punct de atracţie pentru fotbaliştii din toată Moldova, atunci ne putem gândim şi la antrenorul necesar pentru a râvni la performanţă

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (IV)

Eugen MUNTEANU

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (IV)

În foiletonul de faţă autorul evidenţiază rolul pe care l‑a jucat proiectul MLD la trezirea printre tinerii cercetători a interesului pentru studiile biblico-filologice.

Hirotonie de Episcop: Preasfinţitul Nichifor Botoşăneanul

pr. Constantin STURZU

Hirotonie de Episcop: Preasfinţitul Nichifor Botoşăneanul

Mâine va fi hirotonit noul Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, Nichifor Botoşăneanul, ales de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în şedinţa sa din 25 februarie 2021. Acest post de Episcop-vicar era vacant după ce, anul trecut, Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul a fost ales şi întronizat Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor. Vorbim, aşadar, despre un eveniment rar, un moment istoric. În Catedrala Mitropolitană din Iaşi, precedenta hirotonie de episcop săvârşită a fost tocmai cea a Preasfinţitului Calinic Botoşăneanul, în urmă cu 30 de ani, pe 25 martie 1991.

Ce înseamnă să ai de-a face cu o lume mult prea complexă ca să o poţi înţelege pe deplin? (I)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Ce înseamnă să ai de-a face cu o lume mult prea complexă ca să o poţi înţelege pe deplin? (I)

Azi vă voi familiariza cu câteva dintre ideile şi teoriile unui om de ştiinţă, eseist, filozof şi fost trader, unul dintre cei mai cunoscuţi şi urmăriţi specialişti în înţelegerea probabilităţii, incertitudinii şi riscului. Fie că vorbim de lebădă neagră, (anti)fragilitate, sisteme complexe, stresor, şoc, criză, instabilitate, volatilitate sau predictibilitate, aceste noţiuni sunt extrem de criticate de către multe gulere scrobite ale orgolioşilor scientişti.

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De citit

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.