Iată unde pot să reclame studentii abuzurile din sesiune
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Iată unde pot să reclame studentii abuzurile din sesiune

GALERIE
sesiune
  • sesiune
- +

Aflaţi în febra sesiunii, mulţi dintre tinerii care studiază în universităţile ieşene abia află că Statutul Studentului prevede anumite drepturi în ceea ce priveşte evaluarea la examene. Reprezentanţii Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România le atrag atenţia că pot face sesizări pe portalul anticorupţie

„Student România Curată”. Astfel, conform Codului Drepturilor şi Obligaţiilor Studentului, adoptat prin Ordin de Ministru pe 30 martie 2012, profesorii sunt obligaţi să respecte promisiunile de la începutul anului vizavi de evaluarea semestrială. „Statutul Studentului spune că studenţii au dreptul de a fi informaţi cu privire la programă şi la modalităţile de evaluare încă de la începutul semestrului, iar orice modificare a acestora se poate face doar cu acordul studenţilor. Profesorii sunt de asemenea obligaţi să publice şi să respecte baremul de notare”, a precizat Brînduşa Lungu, vicepreşedinte PR ANOSR şi studentă la UMF Iaşi. Mai mult, studenţii care au o dizabilitate certificată medical pot beneficia de o evaluare separată, adaptată nevoilor. Tinerii au dreptul să depună contestaţie, iar profesorul care a făcut corectarea iniţială nu are voie să facă parte din noua comisie de evaluare, pentru a înlătura suspiciunile de subiectivism. Principiul, însă, nu este respectat în instituţiile ieşene. „Contestaţia e, de fapt, corectarea lucrării din nou, de faţă cu tine. Nicidecum nu se schimbă profesorul”, a precizat un student de la Facultatea de Informatică. De reţinut este şi faptul că tinerii care se implică în realizarea unor articole de specialitate alături de profesorii lor beneficiază de drepturi de proprietate intelectuală. „Statutul Studentului obligă universităţile să evite o serie de abuzuri des întâlnite până acum, fără a afecta însă în vreun fel dificultatea examenelor şi seriozitatea procesului de evaluare. Ne îndreptăm spre normalitate din acest punct de vedere, deşi din păcate există încă multe nereguli în ţara”, a concluzionat Mihai Dragoş, preşedinte ANOSR.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Câteva observaţii despre votul pe bugetul Iaşului

Cosmin PAȘCA

Câteva observaţii despre votul pe bugetul Iaşului

În loc să vină cu soluţii pe fond, să fie pro-activ în negocierile cu USR PLUS, s-a agăţat ostentativ de forma solicitărilor. Atitudinea defensivă a primarului trădează reaua credinţă sau, în cel mai bun caz, un orgoliu prostesc. Sigur, şi reprezentanţii USR PLUS sunt încăpăţânaţi, pe alocuri obraznici, dar ei pentru asta au fost trimişi în CL.

Filmuletul zilei

opinii

Teste

Codrin Liviu CUȚITARU

Teste

Neîndoios, ceva grav se petrecuse în procesul evaluării, făcându-l pe Grimase să intre în şoc. Suspiciunea mi-a fost întărită şi de amănuntul că bietul corector ţinea între degetele încârligate de la mâna stângă o foaie scrisă - în mod evident una dintre numeroasele şi buclucaşele lucrări.

Inegalitatea veniturilor

Alin ANDRIEȘ

Inegalitatea veniturilor

Trăim vremuri excepţionale în care inegalitatea socială, atât din perspectiva veniturilor, cât şi a avuţiei individuale, se adânceşte. Cauzele şi consecinţele creşterii disparităţilor la nivelul veniturilor şi a averii reprezintă elemente centrale ale dezbaterilor atât la nivelul economiştilor, cât şi al politicienilor. Deşi nivelul de trai a înregistrat o creştere semnificativă în ultimele decenii, iar inegalitatea veniturilor la nivel global s-a redus, inegalitatea din perspectiva veniturilor a crescut semnificativ la nivel naţional în majoritatea ţărilor.

Justificările justiţiei

Florin CÎNTIC

Justificările justiţiei

Cum lumea este încă agitată după măcelărirea cinică a unui urs de trofeu de către un cetăţean din Liechtenstein invitat dubios şi cam ilegal de nu ştiu ce asociaţie maghiară de vânători din Covasna, a trecut neobservat un eveniment important: o hotărâre a Curţii Constituţionale care a creat deranj în justiţie.

pulspulspuls

Probleme ontologice la liberali: doi au refuzat deja! Ghici cine urmează?

Probleme ontologice la liberali: doi au refuzat deja! Ghici cine urmează?

Informaţii interesante transpiră în ultimele zile despre liberalii ieşeni, stimaţi telespectatori. Prin culisele politichiei de la Bucale se zvoneşte că în parohia de la Iaşi ar fi apărut o mare problemă de lidărşip, ca să ne exprimăm mai elevat: nu prea ar vrea nimeni mai de soi să se bage pe locul de şef lăsat liber de Paralexe, până se clarifică într-un fel sau altul aspectele penale ale acestuia. 

Caricatura zilei

Lupii manifestanți

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.