anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Iată unde pot să reclame studentii abuzurile din sesiune

GALERIE
sesiune
 • sesiune
- +

Aflaţi în febra sesiunii, mulţi dintre tinerii care studiază în universităţile ieşene abia află că Statutul Studentului prevede anumite drepturi în ceea ce priveşte evaluarea la examene. Reprezentanţii Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România le atrag atenţia că pot face sesizări pe portalul anticorupţie

„Student România Curată”. Astfel, conform Codului Drepturilor şi Obligaţiilor Studentului, adoptat prin Ordin de Ministru pe 30 martie 2012, profesorii sunt obligaţi să respecte promisiunile de la începutul anului vizavi de evaluarea semestrială. „Statutul Studentului spune că studenţii au dreptul de a fi informaţi cu privire la programă şi la modalităţile de evaluare încă de la începutul semestrului, iar orice modificare a acestora se poate face doar cu acordul studenţilor. Profesorii sunt de asemenea obligaţi să publice şi să respecte baremul de notare”, a precizat Brînduşa Lungu, vicepreşedinte PR ANOSR şi studentă la UMF Iaşi. Mai mult, studenţii care au o dizabilitate certificată medical pot beneficia de o evaluare separată, adaptată nevoilor. Tinerii au dreptul să depună contestaţie, iar profesorul care a făcut corectarea iniţială nu are voie să facă parte din noua comisie de evaluare, pentru a înlătura suspiciunile de subiectivism. Principiul, însă, nu este respectat în instituţiile ieşene. „Contestaţia e, de fapt, corectarea lucrării din nou, de faţă cu tine. Nicidecum nu se schimbă profesorul”, a precizat un student de la Facultatea de Informatică. De reţinut este şi faptul că tinerii care se implică în realizarea unor articole de specialitate alături de profesorii lor beneficiază de drepturi de proprietate intelectuală. „Statutul Studentului obligă universităţile să evite o serie de abuzuri des întâlnite până acum, fără a afecta însă în vreun fel dificultatea examenelor şi seriozitatea procesului de evaluare. Ne îndreptăm spre normalitate din acest punct de vedere, deşi din păcate există încă multe nereguli în ţara”, a concluzionat Mihai Dragoş, preşedinte ANOSR.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ucraina, Taiwanul şi Amnesty International (I)

Alexandru LĂZESCU

Ucraina, Taiwanul şi Amnesty International (I)

Percepţiile eronate privind riscurile şi oportunităţile au avut adesea consecinţe catastrofale în istorie; decizia Chinei privind o invazie a Taiwanului va fi influenţată şi de percepţia privind consistenţa răspunsului Occidentului faţă de agresiunea Rusiei.

opinii

Slavă lui Rabelais

Nichita DANILOV

Slavă lui Rabelais

Vom intra într-o epocă în care resursele de materii vor conta la fel de mult ca şi tehnologia. Epoca energiei ieftine, după cum spunea un comisar european, a luat sfârşit. Epoca revendicărilor abia a început.

Ţara asta-i un miracol

Michael ASTNER

Ţara asta-i un miracol

Nu ştiu de ce, dar parcă-n România guvernanţii par să exclame cu toţii (în gândul lor): Păi, unde-am ajunge dacă tot poporul ar putea să se ducă fără probleme dintr-o parte în alta, pe autostrăzi şi drumuri expres şi drumuri naţionale modernizate şi decongestionate de existenţa autostrăzilor şi drumurilor expres?!

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Eugen MUNTEANU

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Nu este exclus ca timpul și uzul să valideze și să impună aceste formule denominative noi, dar, deocamdată, cel puțin pentru persoanele cu o educație umanistă solidă, impresia de improvizație și oportunism persistă.

pulspulspuls

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Discuţiile de la Şcoala politică de vară de pe Bahlui, care s-a ţinut în aceste zile pe terasa unei berării boeme din târg, ar fi continuat la nesfârşit pe tema imposibilei şi, totuşi, foarte probabilei, coaliţii dintre liberali şi userişti, dacă cineva nu ar fi adus în discuţie, nu se ştie cu ce intenţii, problema vizitei în oraşul nostru a lui George Simion, liderul partidului AUR. 

Caricatura zilei

Suspensii speciale

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.