UPDATE: Icoana de la o troiță din comuna Bălțați a fost înlocuită cu un poster electoral al PSD. Reacția partidului VIDEO

miercuri, 29 mai 2024, 15:44
2 MIN
 UPDATE: Icoana de la o troiță din comuna Bălțați a fost înlocuită cu un poster electoral al PSD. Reacția partidului VIDEO

Un incident controversat a cuprins satul Cotârgaci din comuna Bălțați, județul Iași, după ce icoana dintr-o troită din zonă a fost înlocuită cu un poster electoral ce înfățișează chipul primarului.

Conform localnicilor, incidentul a avut loc recent și a stârnit indignare în comunitatea majoritar ortodoxă. Posterul, care promova candidatul PSD la alegerile locale, a fost plasat pe troiță, ocupând spațiul unei icoane venerate de credincioși.

„Este de neconceput ce s-a întâmplat. Icoana era aici de mult și avea o valoare pentru toți locuitorii satului. Să fie înlocuită cu un poster electoral este un act de sacrilegiu,” a declarat un localnic.

Comuna Bălțați este condusă de către Vasile Aștefanei încă din anul 2008. Troița se află cel mai probabil pe o proprietate privată și nu putem vorbi despre o contravenție sau ilegalitate, ci doar aducem în discuție controversa creată.

„Afișele electorale din satul Cotârgaci, comuna Bălțați nu au fost postate de către reprezentanți social-democrați. Troița este situată pe o proprietate privată și materialele au fost afișate de către proprietar. Mai mult, pentru a evita orice alte speculații, proprietarul va scoate din incinta proprietății materialele electorale”, au transmis reprezentanții PSD Iași.

UPDATE: Ulterior, după ce controversa a fost semnalată de către „Ziarul de Iași”, iar PSD Iași a intervenit cu un punct de vedere, proprietarul a scos materialele electorale care erau puse pe troiță.

Citiți și: Polițist local reținut după ce a distrus afișe electorale PSD

Citiți și: Sarea și piperul campaniei electorale: Un candidat la Primăria Suceava și-a pus pisica în afiș. ”Eu și Oscar vom câștiga”

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii