„Zilele Porţilor Deschise“, online, la TUIASI. Se apropie admiterea
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 10.04.2021

Vrei să devii inginer? Iată cum poţi să afli tot ce vrei direct de la sursă!

„Zilele Porţilor Deschise“, online, la TUIASI. Se apropie admiterea

GALERIE
tuiasi
  • tuiasi
- +

Studenţi sau profesori politehnişti vor intra în legătură cu elevii amatori, unde pot afla tot ce-i interesează despre viaţa de student aici.

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ (TUIASI) a creat o platformă online unde profesorii şi studenţii politehnişti se vor întâlni cu elevii interesaţi de o carieră de inginer. Astfel, acest demers, intitulat „OpenDays@TUIASI“, reprezintă o reinterpretare virtuală a manifestării Zilelor Porţilor Deschise.

Timp de trei zile, în perioada 20 - 22 mai, elevii vor putea descoperi ce înseamnă viaţa de student, colectivul academic urmând să susţină activităţi online în intervalul orar 13-19. Activităţile presupun prelegeri interactive şi dezbateri, fiecare cu un timp de desfăşurare de o oră, acestea fiind susţinute de către profesori din facultăţile TUIASI, de profesionişti din cadrul Centrului de Consiliere, dar şi de reprezentanţi ai Societăţii Antreprenoriale Studenţeşti, în colaborare cu cei ai mediului economic.

Platforma, creată integral de către angajaţii Politehnicii ieşene, poate fi accesată la adresa www.opendays.tuiasi.ro, unde cei interesaţi pot să se înscrie, completând formularul online, la prelegeri şi dezbateri. Tot acolo pot fi consultate galerii foto şi video cu studenţii şi profesorii TUIASI, proiectele organizate, informaţii despre admitere, tururi virtuale ale campusul didactic şi a celui studenţesc sau broşuri de prezentare a facultăţilor.

„Evenimentul şi site-ul dedicat Open Days reprezintă o dovadă a faptului că în această perioadă nu numai că nu s-au redus activităţile universităţii noastre, ba chiar s-au intensificat, în încercarea de a suplini interacţiunea directă cu actualii şi viitorii studenţi. Promovarea Politehnicii ieşene continuă, în variante adaptate şi mult mai atractive şi mai aproape de elevi. Trebuie să recunosc, şi o fac cu bucurie, că site-ul constituie o reuşită a echipei mixte de cadre didactice, colegi de la Biroul de presă, consilieri profesionali, dar, în acelaşi timp, constituie o dovadă a abilităţilor artistice pe care le oferă educaţia tehnică“, a subliniat prof.dr.ing. Dan Caşcaval, rectorul TUIASI.

Participarea publicului la prezentări este gratuită, accesul fiind permis după completarea formularului de înregistrare ce se regăseşte pe site-ul oficial al evenimentului.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Încercare pe înaintare, cu speranţe de transformare

Nicolae GRECU

Încercare pe înaintare, cu speranţe de transformare

Chiar dacă şansele sunt minime, demersul oamenilor de rugby ieşeni demonstrează că sportul acesta se încăpăţânează să existe, să renască şi să reziste în dulcele târg.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (III)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (III)

Sunt relevate în continuare explicaţiile etimologice aberante date unor termeni importanţi în limba română, precum cneaz şi voievod, şi concluziile istorice inadecvate rezultate din respectivele etimologii.

O Iubire şi nouă fericiri

pr. Constantin STURZU

O Iubire şi nouă fericiri

Când m-am decis să urmez Filosofia, licean fiind, cineva m-a trimis să discut cu un venerabil profesor din acest domeniu. "Care este preocuparea sau tema centrală a Filosofiei?", m-a întrebat dumnealui, încă de la primele cuvinte. "Fericirea!", am răspuns eu spontan. Profesorul s-a uitat puţin dezamăgit la mine: "Nu. Ci disputa dintre materialism şi idealism". 

Urbanismul slăbiciunilor

arh. Ionel OANCEA

Urbanismul slăbiciunilor

Frumuseţea urbei noastre datorează mult colinelor. Din mulţimea lor, Boris Crăciun identifică pe cele şapte semnificative: Repedea, Cetăţuia, Miroslava, Breazu, Copou, Ciric şi Tătăraşi. Centrul e dominat de mănăstirea Golia şi Mitropolie, iar pe cele din jur se ridică mănăstirile Cetăţuia şi Miroslava. Şi constructorii acestor monumente au avut în preocupare riscurile fundării pe terenurile instabile. 

pulspulspuls

L-aţi uitat pe politicianul care venea la Primărie cu Buceagul Ceapeului? Iacătă-l la uşă!

L-aţi uitat pe politicianul care venea la Primărie cu Buceagul Ceapeului? Iacătă-l la uşă!

Pentru că ne-am jurat în barbă să ne ferim de politichie şi de politicieni măcar sâmbăta, pe uichend, aicea la rubricuţă, haideţi aşadar să părăsim olecuţă acest miraculos tărâm. 

Caricatura zilei

Conducere autonomă nivel 6

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.