Idei de ocupaţii pentru românii închişi în case
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 13.06.2021

Idei de ocupaţii pentru românii închişi în case

GALERIE
Patratel MARTI, 24 martie 2020 - 1
  • Patratel MARTI, 24 martie 2020 - 1
- +

* Sunteţi cetăţeni responsabili, nu vreţi să vă infectaţi (nici să infectaţi pe alţii), aşadar v-aţi autoizolat acasă. Bine, că mai există şi alte motive, de importanţă minoră: de la serviciu v-au trimis în concediu pe perioadă bine determinată ("până se termină toată panarama"), localurile din cartier, dragi dumneavoastră şi amicilor, s-au închis pentru aceeaşi perioadă, iar cealaltă variantă de arest liber consimţit la domiciliu era la socri (mai demult ar fi fost ceva, dar acum socrul suferă cu ficatul, aşadar are beciul gol!). Practic, aveţi timp să vă daţi seama de adevărul vorbei din bătrâni "Nicăieri nu-i ca acasă". Dacă vă plictisiţi, vă oferim câteva idei de ocupaţii, să vă treacă vremea mai repede, îmbinând utilul cu plăcutul:

* Goliţi-vă sertarul, căutaţi-vă toate şosetele şi încercaţi să le puneţi pe perechi (câte două, dar la fel, adică)! Este o ocupaţie care, cu siguranţă, vă va ocupa tot timpul (nu doar cel petrecut în casă, cât ţine urgia); important e să aveţi puterea de a porni. Am auzit că Robinson Crusoe, după mai bine de 28 de ani petrecuţi pe insulă, era tot cu ciorapii desperecheaţi, la fel ca Edmont Dantes, eroul din "Contele de Monte Cristo", după 14 ani în închisoare. Fie plictiseala cât de grea, e mai uşor să număraţi încă o dată (a câta, oare?) plăcile de gresie şi faianţă. Poate că, în ultima zi, îi veţi pune pe culori sau măcar pe număr de dungi...

* Luaţi-vă ceva de lucru pentru acasă! Când se va isprăvi toată panarama asta şi veţi reveni la locul de muncă, şefii vă vor felicita, cu siguranţă, spunând "Iată, un salariat care nici sub ameninţarea fierbinte a pandemiei nu uită să fie angajat-model!". Acum depinde mult de jobul fiecăruia, unele meserii se pretează mai mult, altele mai puţin; ideal ar fi să nu lucraţi acasă dacă sunteţi, cumva, vidanjor, gropar, clopotar, asasin plătit, marinar, hamal în port, pârlitor de porci, artilerist, şofer de camion / taximetrist, demolator construcţii, barman, consumator, cercetător în domeniul armelor biologice, hingher, vânător / pescar, grataragiu, tinichigiu etc. Vom reveni cu noi sugestii.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Lăsaţi selecţionerii în pace

Nicolae GRECU

Lăsaţi selecţionerii în pace

Din 2008 încoace, la naţională a fost o permanentă foşgăială browniană, o revoluţie permanentă troţkistă, din care n-a ieşit nimic bun.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (I)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (I)

Autorul reia seria de foiletoane dedicate amintirilor din copilărie. De data aceasta, mecanismul nostalgic este focalizat spre iniţierea în arta umilă a pescuitului cu undiţa.

Maica Siluana, aşa cum... ne-a cunoscut

pr. Constantin STURZU

Maica Siluana, aşa cum... ne-a cunoscut

O ştiam cu mult înainte de a o întâlni. În 1997, tânărul ieromonah Nichifor Horia, actualmente PS Nichifor Botoşăneanul, îmi încredinţa, spre lectură şi zidire, un manuscris. Era povestea unei convertiri, cu însemnări de jurnal, cu multe reflecţii şi zbateri existenţiale. În fapt, o adevărată spovedanie. Semna cu pseudonim nu pentru că nu avea puterea asumării unei mărturisiri publice, ci pentru că nu dorea să atragă atenţia asupra ei. În pofida discreţiei, avea să devină din ce în ce mai cunoscută.

Online în pandemie

Ciprian IFTIMOAEI

Online în pandemie

Statistici privind accesul populaţiei la tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor.

pulspulspuls

Poveste de sară pentru micuţi, cu zâne blonde şi miliardari de la cumătrie

Poveste de sară pentru micuţi, cu zâne blonde şi miliardari de la cumătrie

Ehehee, dragilor, oare cum să facem noi şi să dregem pe azi, uichend fiind, să nu vă plictisim sau încrunţim frunţile tot cu nărozii din politichii, ci doar cu mondenităţi locale şi vesele, dar nici să ne depărtăm prea tare de subjectul zilei, ăla pentru care mulţi nădragi tremură de vreo două zile pe la palatul cel roznovan, dar şi mai jos, spre sediul din Podu Roş (hop: iaca şi rima!)? 

Caricatura zilei

Răposat reclamant

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.