Idei de ocupaţii pentru românii închişi în case
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 17.01.2021

Idei de ocupaţii pentru românii închişi în case

GALERIE
Patratel MARTI, 24 martie 2020 - 1
  • Patratel MARTI, 24 martie 2020 - 1
- +

* Sunteţi cetăţeni responsabili, nu vreţi să vă infectaţi (nici să infectaţi pe alţii), aşadar v-aţi autoizolat acasă. Bine, că mai există şi alte motive, de importanţă minoră: de la serviciu v-au trimis în concediu pe perioadă bine determinată ("până se termină toată panarama"), localurile din cartier, dragi dumneavoastră şi amicilor, s-au închis pentru aceeaşi perioadă, iar cealaltă variantă de arest liber consimţit la domiciliu era la socri (mai demult ar fi fost ceva, dar acum socrul suferă cu ficatul, aşadar are beciul gol!). Practic, aveţi timp să vă daţi seama de adevărul vorbei din bătrâni "Nicăieri nu-i ca acasă". Dacă vă plictisiţi, vă oferim câteva idei de ocupaţii, să vă treacă vremea mai repede, îmbinând utilul cu plăcutul:

* Goliţi-vă sertarul, căutaţi-vă toate şosetele şi încercaţi să le puneţi pe perechi (câte două, dar la fel, adică)! Este o ocupaţie care, cu siguranţă, vă va ocupa tot timpul (nu doar cel petrecut în casă, cât ţine urgia); important e să aveţi puterea de a porni. Am auzit că Robinson Crusoe, după mai bine de 28 de ani petrecuţi pe insulă, era tot cu ciorapii desperecheaţi, la fel ca Edmont Dantes, eroul din "Contele de Monte Cristo", după 14 ani în închisoare. Fie plictiseala cât de grea, e mai uşor să număraţi încă o dată (a câta, oare?) plăcile de gresie şi faianţă. Poate că, în ultima zi, îi veţi pune pe culori sau măcar pe număr de dungi...

* Luaţi-vă ceva de lucru pentru acasă! Când se va isprăvi toată panarama asta şi veţi reveni la locul de muncă, şefii vă vor felicita, cu siguranţă, spunând "Iată, un salariat care nici sub ameninţarea fierbinte a pandemiei nu uită să fie angajat-model!". Acum depinde mult de jobul fiecăruia, unele meserii se pretează mai mult, altele mai puţin; ideal ar fi să nu lucraţi acasă dacă sunteţi, cumva, vidanjor, gropar, clopotar, asasin plătit, marinar, hamal în port, pârlitor de porci, artilerist, şofer de camion / taximetrist, demolator construcţii, barman, consumator, cercetător în domeniul armelor biologice, hingher, vânător / pescar, grataragiu, tinichigiu etc. Vom reveni cu noi sugestii.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăvara din ianuarie

Nicolae GRECU

Primăvara din ianuarie

Pericolul de îngheţare şi pericolul de carantină pun în primejdie desfăşurarea Ligii I conform graficului.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Unul dintre cei mai proeminenţi promotori ai „corectitudinii politice”, ideologie larg răspândită în mediile academice şi în mass media occidentale, este lingvistul american Noam Chomsky. O parte din ideile sale politice sunt analizate în articolul de faţă.

Dar cine „le are cu Biserica”?

pr. Constantin STURZU

Dar cine „le are cu Biserica”?

Acum o lună, mai exact pe 16 decembrie, au fost publicate rezultatele unui sondaj realizat de Centrul de Cercetări Sociologice LARICS, în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte şi cu Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale (ISPRI) al Academiei Române. Desfăşurată sub titulatura „Barometrul vieţii religioase”, cercetarea vine să evidenţieze şi ce impact a avut, din perspectivă religioasă, 2020 (anul „pandemic”) asupra populaţiei. 

Filozofie coruptă

arh. Ionel OANCEA

Filozofie coruptă

Într-o viziune grosolană despre normalitate se poate aprecia că administraţia comunistă era mai funcţională ca cea de astăzi. Pentru obţinerea unui act administrativ puteai merge la audienţe la diverşi tovarăşi cu funcţii dispuşi, de regulă, să te asculte. Dacă nu, existau cel puţin două chei universale capabile să facă minuni, pachetul de Kent sau de cafea naturală. Ajuta, la fel de mult, nepotismul, cunoştiinţele, bunii amici din lanţul slăbiciunilor atât de bine surprins în celebra schiţă a lui Caragiale.

pulspulspuls

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

După ce l-a acuzat lumea că a plecat din Casa Pătrată cu gentoiul burduşit de like-uri şi urmaritori ai paginii oficiale de Facebook a instituţiei, îndensând totul apoi pe pagina lui de polkitician, iacătă că nea Măricel, fostul şef de judeţ, mai vbine cu o surpriză, şi tot în spaţiul virtual. 

Caricatura zilei

Mușchi

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.