anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Idei pentru designul terasei

GALERIE
terasa, casa, design
 • terasa, casa, design
- +


În ultimii ani s-a accentuat foarte mult rolul pe care terasa îl deţine în întregul peisaj exterior, aceasta devenind la fel de importantă precum spaţiul verde, zonele cu plante sau porţiunile de relaxare din grădină. Există motive numeroase pentru care amenajarea unei terase a trecut la un alt nivel, unul dintre ele referindu-se la aspectul practic: ce poate fi mai plăcut decât savurarea unui cocktail, la apusul soarelui, pe o terasă impecabil concepută?


Când realizezi proiectul terasei, ia în considerare profilul curţii şi construcţia casei. Cele mai frumoase modele sunt cele care fac legătura între grădină şi locuinţă.
Astfel, asigură-te că în decorul terasei vei introduce culori, forme şi materiale prezente atât în spaţiul verde cât şi în compoziţia casei alăturate.
Alegerea ta privind materialul va juca un rol important în costul proiectului terasei. Dacă optezi pentru lemn, diferenţele pe mp pot fi semnificative în funcţie de soiul preferat: pin, cedru, ipe, garapa, massaranduba.
Ipe este un lemn cu aspect modern şi o discretă amprentă de exotism, renumit pentru rezistenţa la şocuri, intemperii şi îngheţ. Nuanţele superbe de maron intens cu uşoare reflexe roşiatice contribuie la crearea unei atmosfere călduroase.
Massaranduba are o culoare brun-roşiatică intensă, care se închide în timp. Este rezistent la şocuri, are o stabilitate dimensională excelentă.
Garapa este un lemn dur ce face faţă şocurilor şi uzurii. Venatura este densă şi subţire, oferind superbe reflexe luminoase.
Materialele compozite sau variantele din plastic reprezintă, de asemenea, opţiuni serioase pentru construcţia terasei, având în vedere faptul că nu putrezesc şi au o durată lungă de viaţă.
Terasele din cărămidă sau din piatră sunt, la rândul lor, foarte populare şi nu atât de costisitoare financiar. Un avantaj îl prezintă libertatea de exploatare a acestor materiale, putând da naştere unor modele şi tipare interesante.
Nu neglija poziţionarea terasei. Locaţia acestei extensii a casei va trebui gândită în funcţie de mai mulţi factori:
- plănuieşti să iei micul dejun sau cina pe terasă?
- vrei o zonă umbrită sau una scăldată permanent de razele soarelui? Consideră plantarea unor copaci în apropiere sau expune terasa în partea sudică a casei
- vei folosi terasa frecvent pentru a lua masa? Plaseaz-o aproape de bucătărie
- cauţi un colţ de relaxare, de evadare şi de intimitate? Aşează terasa mai departe de casă, în curte.
Gândeşte-te la o temă şi la atmosfera pe care vrei s-o imprimi terasei. Stilurile actuale de amenajare variază de la contemporan la un excentric sălbatic.
Include oţel sau accente de aluminiu, linii drepte şi mobilier minimalist pentru o terasă modernă, decorată cu gândul la o metropolă plină de viaţă.
Pe de altă parte, o terasă care aminteşte de stilul cabană va trebui să cuprindă umbrele, mobilier din lemn împletit, miros de apă sărată, ferigi, lumânări, feţe de masă colorate, etc.
Nu te feri să utilizezi materialele, plantele sau iluminatul în avantajul tău. Indiferent ce te inspiră, va trebui să proiectezi terasa având în minte nevoile şi aşteptările tale.
Adaptează designul terasei la peisajul din curte, la factorii externi, la soare, la sunet şi la stilul tău personal. Nu vei da greş!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un mai prea îndepărtat (I)

Cătălin ONOFREI

Un mai prea îndepărtat (I)

Au trecut peste trei decenii de la primele alegeri „libere”!

opinii

Papua Noua Românie

Briscan ZARA

Papua Noua Românie

Furtul şi distrugerea lucrurilor care nu-ţi aparţin sunt obiceiuri respectate cu sfinţenie de toţi aici. Fiecare dintre aceste fapte va fi recompensată cu vârf şi îndesat în lumea de apoi, deci e bine să ai cât mai multe din astea în portofoliu.

Șefu-i șef și-n pielea goală?

Cristina DANILOV

Șefu-i șef și-n pielea goală?

Conceptul de „violenţă de gen”, considerată a fi iniţial o chestiune de familie ce nu trebuia să iasă pe uşi şi, deci, în care nu trebuie să se intervină din afară, denumeşte azi o problemă mai largă ce pare să se fi extins, dincolo de uşa casei, pe mai multe paliere din viaţa de zi cu zi a multor femei. Prezenţa acestui tip de violenţă în relaţii de cuplu sau profesionale scoate în evidenţă, din păcate, şi mai mult imaginea femeilor aflate în situaţie de subordonare faţă de bărbaţi şi presupune asumarea relaţiilor de putere inegale din punct de vedere istoric dintre cele două genuri, prin care bărbaţii sunt legitimaţi să-şi menţină status-quo-ul de dominaţie.

Artă şi război

Mihai DORIN

Artă şi război

Războiul a fost mereu o temă de reflecţie pentru istorici şi artişti, dar şi o temă de investigaţie declarat „obiectivă” de către istorici şi asumat subiectivă de către artişti. Nu e o competţie între cele două viziuni, ci o formă de complementaritate liberă. 

pulspulspuls

O mică îndoială strecurată în altar la Mitropolie de preoţii ieşeni mai deschişi spre lume. Problema lui Teo Fan Fan

O mică îndoială strecurată în altar la Mitropolie de preoţii ieşeni mai deschişi spre lume. Problema lui Teo Fan Fan

Pentru că tot este astăzi în calendarul ortodoxiei ziua Sfântului Cuvios Simeon cel din Muntele Minunat, haideţi să împărtăşim cu ocazia asta şi cu domniile voastre, iubiţi drept-credincioşi, o chestiune de care ne minunăm şi ne tot roade de mai multă vreme pe noi, iar mai nou auzim că roade şi unele feţe bisericeşti de prim rang din toată arhiepiscopia, şi nu numai. 

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.