anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 25.05.2022

Idei pentru organizarea mobilierului atunci când renovați sau vă mutați într-o nouă casă

GALERIE
img (1)
 • img (1)
- +

Sunteți gata să vă renovați sau să vă schimbați locuința cu alta nouă? În ambele cazuri poate fi nevoie de mutarea sau depozitarea mobilierului într-un spațiu suficient de mare, ca soluție temporară. Mutarea mobilierul pe cont propriu ar putea fi foarte grea, mai ales fără angajarea unor persoane cu experiență profesională să facă asta.  

Care sunt riscurile ce apar la mutarea mobilei, atunci când nu se ține cont de sfaturile de siguranță?

Prin manipularea greșită a mobilierului, vă puteți lovi sau accidenta. În plus, există riscul de a zgâria lucrurile, pardoseala ori pereții. Atunci când această muncă nu merge așa cum v-ați dorit, este posibil să ajungeți în final să aveți piese de mobilier deteriorate, din cauza manipulării în grabă sau necorespunzătoare a acestora. 
Efortul de a ridica piese de mobilier grele și supradimensionate poate fi foarte mare, chiar dacă apelați și la ajutor din partea unor rude apropiate. Mutarea mobilei necesită anumite mișcări, care pot preveni  rezultatele dezastruoase: zgârieturi, loviri, accidentări. Există anumite tehnici de ridicare adecvate, care trebuie cunoscute, pentru că prin aplicarea lor se evită lovirea și deteriorarea bunurilor atunci când acestea sunt deplasate. 

 

Uneori, când transportați anumite piese de mobilier, de la o locație la alta, este posibil să plătiți mai mulți bani pe transport, făcând mai multe drumuri, decât atunci când acestea sunt duse toate odată cu o mașină mai mare. Pentru a evita aceste riscuri cel mai bine este să apelați la o firmă de mutări mobilă precum MovingTime, care să efectueze aceste operațiuni delicate pentru dvs.  

Sfaturi pentru mutarea mobilei

O idee bună pentru a muta mai ușor mobila este să o dezasamblați, înainte de a o căra din casă. Cu siguranță, demontarea mobilei va ajuta la mutarea ei în condiții de siguranță. Totuși este posibil și în acest caz să aveți dificultăți în transportul pieselor mai mari, care au o greutate considerabilă și o formă incomodă de ridicat.  

Cel mai bine, pentru a vă ușura munca, este să apelați la lucrători care știu exact cum să facă asta, care au experiență în mutarea pieselor de mobilier mari și grele. Aceștia știu exact cum să demonteze mobila în componentele ei principale, astfel încât acestea să se potrivească prin deschiderile standard ale ușilor sau ale holurilor casei. 

De asemenea, ei au experiență și în a manevra și căra piesele de mobilier mai grele, sau care au dimensiuni ciudate și forme incomode, pentru a fi transportate pe scări. În plus, poate fi necesară și protejarea unor piese de mobilier fragile, care au componente din sticlă și ornamente, ce s-ar putea deteriora foarte ușor în cazul unei manipulări neadecvate.
 
Procesul de mutare implică și despachetarea și aranjarea pieselor de mobilier în noua casă. Dacă vreți să despachetați rapid după mutarea în noua casă, vă sugerăm să luați în considerare angajarea unor persoane care ar termina această sarcină, în mod corect și cât mai repede posibil. 

Și despachetarea unor piese de mobilier este anevoioasă, la fel ca ambalarea acestora. Prin urmare, puteți apela la servicii profesionale de despachetare și asamblare. Unele piese de mobilier necesită și abilități speciale de reasamblare, de aceea este bine să aveți parte de ajutor, din parte unor persoane care fac asta frecvent, în mod eficient. 

Țineți cont și de efortul depus într-o astfel de muncă, care va fi foarte mare, mai ales în cazul când vă mutați toate lucrurile dintr-o casă în alta și nu sunteți ajutat. Organizarea adecvată a timpului este importantă, prin cronologia personalizată, astfel se poate mări viteza de despachetare. Întâi se despachetează și reasamblează mobila mai complicată, deci se configurează piesele de mobilier mai mari și mai grele. 

Pentru a face lucrurile mai repede, ar trebui să luați în considerare ajutorul unui expert. Despachetarea poate fi în acest fel bine organizată, ceea ce vă va scuti de prea mult stres. Cei care fac asta în mod frecvent, au o anumită experiență în a despacheta într-un ritm confortabil, iar prin aplicarea unor trucuri reușesc să-și sporească și viteza de lucru în această activitate.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vârful adversităţii

Lucian DÎRDALA

Vârful adversităţii

Aşa cum o sugerează semnale venite în ultima vreme din multe ţări, inclusiv din Australia, ofensiva chineză pe frontul comerţului şi investiţiilor este extrem de intensă. Şi, din câte se pare, Beijingul se aşteaptă la o contraofensivă de acelaşi calibru: elementul politico-militar este fundamental, dar singurul front deschis în prezent este cel economic.

opinii

Liţă Chiţălău şi lupta pentru pace

Florin CÎNTIC

Liţă Chiţălău şi lupta pentru pace

Eram în clasa a XII-a de liceu, în 1980, când a ajuns la noi, pe filierele dirijate de Securitate - care tocmai se antrena pentru societatea de consum controlată de ea - cel mai recent album Pink Floyd. Era o operă rock, care ducea la cel mai înalt nivel compoziţiile „cu mesaj” şi geniul interpretativ al uneia dintre cele mai mari trupe de rock progresiv din istoria genului. Mai ales că vorbea despre libertate!

Epoca lui „Davai ceas, davai palton”

Radu PĂRPĂUȚĂ

Epoca lui „Davai ceas, davai palton”

Vorba asta este ştiută şi răsştiută de români, până şi de ultimul ţăran semianalfabet, căruia rusnacii i-au jefuit totul din casă şi i-au violat fetele. Cine se face că nu ştie de politica de rapt rusă, acum după atâţia ani, şi nu e convins de asta, să am iertare - e un ticălos. Şi, în forme diverse, şi alte popoare au cunoscut acestea, căci nu numai românii n-au putut evita „Sfânta Rusie” ticăloasă (apropo, nici o ţară din lume nu se mai autointitulează „sfântă”, sfânt e un atribut al Divinităţii) şi ceatlăul rusesc. Iar acum, în anul de graţie 2022, agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei a pus capac la toate - sfidează toate ţările, Uniunea Europeană... însă vom reveni la asta.

Mariana Cioromila: Du-te, tinere, până atingi limita potenţialului tău

Alex VASILIU

Mariana Cioromila: Du-te, tinere, până atingi limita potenţialului tău

Întrerup însemnările despre interviurile lui George Enescu pentru a schiţa portretul artistului de teatru liric Mariana Cioromila, înălţată în Zborul Înalt la 18 mai.

pulspulspuls

Managerul şmardoi Grămadă, pus să lucreze la darea de seamă

Managerul şmardoi Grămadă, pus să lucreze la darea de seamă

Au luat-o băieţii în derâdere la început, dar auzim că, după olecuţă de reflecţie caldă la o berică rece, peste uichend, le-a mai venit mintea la cap. 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.