Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Idei și trucuri pentru amenajarea spațiilor mici

GALERIE
spatiu-mic-2
  • spatiu-mic-2
- +

Spațiile mici reprezintă o provocare cam pentru toți românii. Sunt greu de mobilat, utilat și decorat, riscul supraaglomerării pândind mereu la ușă. Însă nu trebuie să disperi. Există soluții de depozitare inteligente și amplasări ingenioase ale mobilierului care îți vor transforma camerele și le vor face să pară mai spațioase. 

Organizarea și ordinea în spațiile mici este esențială. Într-un spațiu de dimensiuni reduse, organizarea este lege. Lucrurile trebuie așezate în locul pe care l-ai gândit inițial pentru ele. În caz contrar, riști să creezi dezechilibre: zone care par nevalorificate și colțuri de apartament în care lucrurile stau doldora.

Mobilierul multifuncțional este și el literă de lege. De la paturi de dormitor care ascund spații de depozitare, la canapele care pot fi transformate în locuri de dormit pentru oaspeți, toate ar trebui să se regăsească pe lista ta de cumpărături. Adaugă și polițe care pot fi prinse direct de pereți, tabureți cu spații de depozitare care țin loc și de mese sau mese de lucru rabatabile pe post de birou și vei putea spune că ai profitat la maximum de spațiul pe care îl ai la dispoziție.

Alegerea culorilor potrivite pentru spații mici. Prima și cea mai importantă regulă: nu combina mai mult de trei culori. Două deschise, dominante, și una de accent, mai închisă. Astfel vei crea un spațiu ieșit din banal. Pentru pereți și podele apelează la alb, la bejuri și crem. Dacă podeaua, pereții și tavanul au culori complementare, vei avea senzația de spațiu mai larg, deschis și luminat.

Mobilier bine proporționat. Mobilierul pentru spații înguste trebuie să aibă proporțiile potrivite. O canapea prea mare va ocupa tot spațiul, însă una prea mică va crea senzația unei case pentru... pitici. Soluția este echilibrul. Combină piese de mobilier mari, ca o canapea, cu unele mici - o masuță de cafea. Pentru că spațiile mici sunt construite și arată ca niște cutii, cu linii drepte și plictisitoare, alege piese de mobilier rotunde sau care să aibă colțuri rotunjite. Nici oglinzile statement nu sunt o idee proastă. Montează-le pe pereți, pentru a lărgi vizual spațiul.

Eliminarea ușilor sau folosirea ușilor pliante sau glasvandului. Paravanele, ușile pliante, glasvandul nu numai că împart inteligent spațiul, dar vă ajută să-l compartimentați perfect, fără să pierdeți nici măcar un centimetru pătrat. Pot fi folosite inclusiv pentru living sau bucătărie, pentru ca ușa să nu mai blocheze niciodată holul.

Mobilier personalizat pentru folosirea eficientă a spațiului. Pentru că tot mai mulți dintre noi preferă să recompartimenteze spațiile mici din plictisitoarele blocuri comuniste și apelează, de exemplu, la bucătării open space sau la prelungirea livingului până în balcon, mobilierul făcut la comandă, personalizat, nu mai este un moft. Folsirea acestuia este un truc practic pentru amenajarea spațiilor mici în apartament.

Iluminat corect.  O cameră mică și, pe deasupra, luminată prost, va crea senzația unei peșteri. Orice spațiu mic trebuie să aibă trei surse de lumină - ferestre, lămpi și spoturi. Ferestrele nu trebuie blocate cu nimic, iar corpurile de iluminat alese trebuie să fie unele de impact.

Eliminarea covoarelor. Pentru a crea iluzia de spațiu, covoarele pot fi eliminate cu totul sau înlocuite cu preșuri sau carpete mai mici, care pot delimita vizual anumite zone din locuință. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri