Idilă politică cu Iulică Răzgândică: ce surprize vom mai avea?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

Idilă politică cu Iulică Răzgândică: ce surprize vom mai avea?

GALERIE
puls
  • puls
- +

Una scurtă pe azi despre subiectul ultimelor zile din politichia locală: cel despre demisia anunţată dar nescrisă a conţilierului userist Iulică Răzgândică.

Fireşte, am auzit şi noi că prin partid, ba chiar şi prin afara lui, se fac şi se desfac tot felul de scenarii, care de care mai abracadabrante sau mai vesele. Numai că amicul nostru Archibald Tănase, om cu experienţă şi cu doftorat magna cu lăute în sforăraie politică de Bahlui, a fost inspirat şi a tras cu urechea şi prin premăria lui Mihăiţă pe tema cu pricina. Iar aicea, după cum şuşotesc unii oameni mai informaţi, umblă vorba că răzgândirea lui Răzgândică ăsta nu ar fi chiar complet voluntară, ca să vorbim în termeni academico-medicali.

Spune amicul Archie căci, din ce-i spun sursele lui din zonă, Iulică Răzgândică ar fi fost imediat abordat de Mihăiţă, prin interpuşii de încredere (ştiţi voi care: cică ăia de au mai făcut întâmpinări juridice şi pentru altul), cu propunerea ca să se răzgândească, cu asistenţă juridică profi la pachet, căci va avea rezervat un viitor luminos.

Mai concret, din ce a înţeles amicul Archibald Tănase, cică după ce-l zboară pe vicele ex-userist Ciorăpel din partid prin intermediul procesului deschis de oamenii lui Cozet, acesta va pierde mandatul de conţilier şi, logic, şi cel de vice. Ca urmare, trupa lui Mihăiţă are nevoie de un om nou acolo, la număr, ca să iasă majoritatea, iar ăla să fie chiar conţilierul Răzgândică, ce ziceţi? Ba chiar unii zic că s-a pulsat şi s-a mers până la a-i promite dregătoria de vice, şi până la urmă s-a căzut la pace. Vorba lui nea Nicu: să fie pace, mama cozonaci ne face...

Încă o penibilă cu Peni: asta-i de-a dreptul pur şi simplu

Apropo de ce vorbeam ieri şi alaltăieri: băbăeţ, ăştia care-l mai conţiliaţi pe Peni Hill, mai trăgeţi-l olecuţă de mânecă atunci când se face de baftă în public şi sare calul! Nu de alta dar, până una sau alta, oriunde se duce, chiar şi la concerte cu Adi Minune, el ne reprezintă pe toţi, nu numai pe el şi şleahta lui de sforari ori nebacalaoreaţi. Mai ales când merge la catedrală la sfinţire, cum a fost alaltăieri.

Spun martorii oculari că Peni a început să vorbească şi nu-şi mai termina discursul, plictisea cumplit auditoriul care venise acolo pentru altceva, se plimba prin altar încoace şi încolo ca pe bulevard, când prelaţii merg pe acolo pe vârfuri, căci e locul cel mai sfânt din biserică.

Şi, colac peste pupăză, cică a ţinut un discurs nu numai lung, interminabil şi plictisitor, dar având ca subiect, atenţie aicea, el om cu patru neveste, despre valorile creştine, băi nenicule băi! Aşa cevaa...

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Aukus-ul şi starea relaţiilor transatlantice

Alexandru LĂZESCU

Aukus-ul şi starea relaţiilor transatlantice

Ambiţiile Franţei de a determina decuplarea UE de Statele Unite, în baza conceptului „autonomie strategică”, şi de adoptare a unei poziţii neutre în competiţia geopolitică dintre America şi China, în coroborare cu focalizarea Washingtonului pe zona Indo-Pacifică, riscă să divizeze serios Europa şi să fractureze grav relaţia transatlantică.

Filmuletul zilei

opinii

Un geniu

Nichita DANILOV

Un geniu

Aici ar trebui să depună jurământul atât preşedintele, cât şi tot guvernul României, a spus el. Da, aici, în fosta închisoare de la Sighet, unde se mai aud scâncetele şi urletele foştilor deţinuţi politici care au fost supuşi la privaţiuni şi chinuri inimaginabile, tocmai ca să avem acum o temelie pentru a ne clădi noua democraţie şi noua societate...

Practicile mele agricole

Michael ASTNER

Practicile mele agricole

Zilele trecute, pe când culegeam strugurii reci de la ploaie şi burniţă ba din vârf de vişin (unde s-a căţărat fraga neagră), ba din corzile tăiate cu crăci de vişin cu tot, deci la sol, mi-am adus aminte de copilărie, când, cam tot în perioada asta, eram duşi, după doar două săptămâni de şcoală, la practică agricolă.

Etimologicale pescăreşti (VIII)

Eugen MUNTEANU

Etimologicale pescăreşti (VIII)

A venit acum momentul ca să dedic câteva paragrafe admirabilei lotci lipoveneşti, indisolubil legată în memoria mea afectivă de explorarea apelor Dunării, pentru pescuit sau în alte scopuri.

pulspulspuls

Iacătă şi legăturile senatoarei de Iaşi! Nu, nu cu Biserica, ci cu altcineva

Iacătă şi legăturile senatoarei de Iaşi! Nu, nu cu Biserica, ci cu altcineva

Pentru că tot a făcut Şoşoaca cinste târgului care a ales-o anul trecut senatoare, venind la hramul Sfintei şi făcând şi olecuţă de circ, am zic că nu ar strica să vă prezentăm o fotografie mai de arhivă, din colecţia rară, că ar fi multe de comentat şi, mai ales, de băgat la cap dacă vrem să ştim de unde şi de către cine ne-a fost paraşutată pe listeaceastă revelaţie politică. 

Caricatura zilei

Sochoauxă

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.