Ieşeancă executată de Fisc deşi nu avea datorii
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Ieşeancă executată de Fisc deşi nu avea datorii

GALERIE
executat de Fisc
  • executat de Fisc
- +

O ieşeancă s-a trezit executată de Fisc deşi îşi plătise toate datoriile. Femeia nu a avut altă variantă decât să se adreseze instanţei, contestând executarea. Lucrurile par să se fi lămurit, dar ieşeanca şi-a pierdut degeaba cinci luni din viaţă pe holurile Judecătoriei. Până acum. În octombrie anul trecut, C.B. a primit din partea Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice decizia de impunere anuală prin care a fost infomată că datorează 120 de lei cu titlu de impozit aferent vânzării unui imobil. 

Pe 29 decembrie, a plătit suma respectivă la Trezorerie, dar a primit o nouă adresă de la Fisc, prin care era înştiinţată că pe 27 ianuarie s-au declanşat împotriva sa procedurile de executare silită. Următorul drum al lui C.B. n-a mai fost la Fisc, ci la Judecătorie. Chemată în judecată, DGRFP a început să facă propriile verificări, constatând că propriii funcţionari greşiseră.

„Plata a fost efectuată utilizând eronat contul unic nr 5504 «Sume reprezentând impozit pe venit şi contribuţii sociale datorate de persoanele fizice în curs de distribuire», deoarece sumele reprezentând «Impozit pe venitul din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal» trebuia să fie achitate în contul 20A031800”, au precizat în instanţă reprezentanţii Fiscului. Deşi admiteau că au greşit, aceştia au cerut totuşi respingerea acţiunii prin care femeia contesta executarea silită. Aceasta, pentru că actele de executare silită fuseseră întocmite legal: în ianuarie, banii se aflau încă în contul greşit. Această interpretare a fost respinsă de magistraţii Judecătoriei.

„Intimata nu îşi poate invoca propria turpitudine în punerea în executare a unui titlu executoriu ce constata o creanţă deja stinsă”, au spus Judecătoriei. Aceştia au dispus anularea executării silite şi au obligat DGRFP la plata sumei de 1.000 de lei, reprezentând onorariul avocatului angajat de C.B. Procesul nu s-a terminat însă, întrucât Fiscul a atacat luni sentinţa în faţa Tribunalului.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

După Congresul PNL

Alexandru LĂZESCU

După Congresul PNL

În acest moment pare mai probabilă o formulă de guvern minoritar PNL - UDMR decât una în care să se refacă vechea coaliţie cu USRPlus.

Filmuletul zilei

opinii

Delta lui Bogdan Bârleanu

Nichita DANILOV

Delta lui Bogdan Bârleanu

Pe artist îl obsedează nu atât peisajul în sine, cât relaţia dintre elementele primordiale, apă, pământ şi cer, mirajul pe care îl poţi vedea răsfrângându-se în fiecare bob de rouă sau în fiecare respiraţie a stufului şi a ierbii ce se ridică în văzduh. Adevăratul mister al începutului de lume îl putem regăsi aici. Peste împărăţia apelor, simţi plutind şi azi cuvântul şi sufletul lui Dumnezeu.

Taberele mele

Michael ASTNER

Taberele mele

Prima mea tabără? La Cisnădie!? În vacanţa de iarnă!? Nu ştiu cum am ajuns eu să merg în tabăra aia, de ce, în plus la doi paşi, la circa 40 km de la Apoldu de Sus?

Etimologicale pescăreşti (V)

Eugen MUNTEANU

Etimologicale pescăreşti (V)

Speculaţiile etimologico-istorice continuă cu o discuţie despre denumirile vaselor moderne.

pulspulspuls

Iaca un partid şi pentru Gigi!

Iaca un partid şi pentru Gigi!

Pentru că tot e uichend şi, aşa cum am mai zis, nu vrem să vă mai amărâm pandemia cu acreala din politica actuală, am zis că, iată, să vă mai prezentăm şi fate ancorate în sinergia trecutului. 

Caricatura zilei

Victorie Cîțu

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.