Ieşeanul care şi-a ucis mama zâmbeşte tot timpul. „Problemă psihică destul de serioasă”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

sambata, 08.05.2021

Ieşeanul care şi-a ucis mama zâmbeşte tot timpul. „Problemă psihică destul de serioasă”

GALERIE
Iesean_ucis_mama_Socola
  • Iesean_ucis_mama_Socola
- +

Medicii care îl expertizează spun că, cel mai probabil, acesta se va reîntoarce la ospiciul de la Pădureni-Grajduri.

 

Bărbatul care şi-a ucis mama pe 1 aprilie va mai trece printr-o expertiză medico-legală psihiatrică în cursul acestei săptămâni, acesta fiind în continuare internat la Institutul de Psihiatrie „Socola”. Joia trecută, pe 8 aprilie, a fost prima întâlnire a bărbatului cu comisia de expertiză medico-legală, însă nu a fost luată o decizie. 

„Când sunt cazuri mai dificile, aceste întâlniri se pot repeta, au fost cazuri în care le-am repetat şi de trei ori, pentru că noi vedem de la o săptămână la alta cum evoluează persoana sub tratament sau fără tratament”, a explicat dr. Călin Scripcaru, medic legist şi psihiatru, care face parte din comisia de expertiză. Specialiştii spun însă că, cel mai probabil, bărbatul va fi reinternat la Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Pădureni-Grajduri.

„Bărbatul a relatat exact ce a povestit şi atunci, cel mai probabil este vorba despre o problemă psihică destul de serioasă, şi se va întoarce la Grajduri, însă vrem să fim siguri şi de faza în care se află, cât este de decompensat. Nu are nicio mustrare de conştiinţă, zâmbeşte, parcă povesteşte despre altcineva. Este detaşat complet de sentimentele pe care ar trebui să le aibă în mod normal”, a mai precizat dr. Călin Scripcaru. Bărbatul se află în evidenţele medicilor psihiatri încă din anul 2007, prima internare de la Institutul de Psihiatrie „Socola” a fost atunci din cauza unei tulburări psihotice acute, caracterizată de obicei prin halucinaţii, delir, modificări bruşte de comportament.

Ultima internare a fost în anul 2014, din cauza unei tulburări psiho-afective. Atunci, în urma unei expertize medico-legale psihiatrice, medicii au stabilit că bărbatul nu a avut discernământ şi că trebuie să fie internat la Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Pădureni-Grajduri, unde a stat până în luna august a anului trecut când a fost externat prin decizia instanţei şi a urmat un tratament la domiciliu.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Obsesiile microbiştilor români

Nicolae GRECU

Obsesiile microbiştilor români

„Ne-a furat arbitrul” şi „jucătorul X ne-a vândut la pariuri” sunt unele dintre acestea.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Episodul de azi, penultimul din această serie, conţine o succintă prezentare a confuziei medievale dintre denumirile istorice Dacia versus Danemarca, respectiv Dacus versus Danus, confuzie pe baza căreia autori contemporani construiesc ipoteze aberante, cu motivaţie „patriotică”, dar cu un puternic iz protocronist.

După Înviere

pr. Constantin STURZU

După Înviere

Cea mai importantă predică a Domnului a fost una fără cuvinte. A început în Ghetsimani, cu sudoarea Lui, care "s-a făcut ca picături de sânge" (Luca 22, 44) şi a continuat pe Cruce, până la gestul de a-Şi da duhul de bunăvoie, nu pentru că fusese biruit de moarte. 

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.