Ieşeanul Răzvan Constantinescu, sancționat pentru denigrarea imaginii UMF
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Ieşeanul Răzvan Constantinescu, sancționat pentru denigrarea imaginii UMF

GALERIE
dr-razvan-constantinescu-sanctionat-negat-pandemia-covid-713232
  • dr-razvan-constantinescu-sanctionat-negat-pandemia-covid-713232
- +

Răzvan Constantinescu, medic primar în Medicina interna și Gastroenterologie la Institutul de Gastronterologie și Hepatologie din Iași este primul medic sancționat pentru declarațiile făcute în timpul pandemiei, prin care susținea că nu există virusul SARS-Cov-2 si de sustinerea protestelor unor studenti, incalcand prevederile etice ale Universitatii. El a fost acuzat ca prin comportamentul si declaratiile sale a denigrat imaginea UMF Iasi.

Medicul a negat existența pandemiei de Coronavirus și descurajează vaccinarea anti-COVID.

CITESTE AICI "RECHIZITORIUL" MEDICULUI

Comisia de etica a Universității de Medicina din Iași a decis să-i dea un avertisment scris acuzand sustinerea protestului unor studenti care erau nemultumiti de decizia UMF de a conditiona prezenta la examene de detinerea unui certificat de vaccinare, test negativ sau trecere prin boala..

Decizia nu este definitiva și poate fi atacata în termen de 15 zile. Continuă și ancheta Colegiului Medicilor din Iași care l-a audiat în aceasta săptămână pe medicul Răzvan Constantinescu.

„Ceea ce se confundă în acest moment sunt cele două tipuri de reclamații care i se aduc: cea de la UMF este strict legată de modalitatea în care își exprimă părerile care au fost jignitoare față de instituția care îl găzduiește și îi asigură cadrul profesional în care dumnealui a acceptat să profeseze. Celelalte, de la Colegiul Medicilor, vizează afirmațiile neștiințifice și cu un potențial de a afecta realmente actul medical, a încrederii pacientului în medic și chiar cu potențial de a denigra știința medicală”, a declarat prof.dr. Cristina Gavrilovici, președintele Comisiei de Etică a UMF Iași, pentru „Ziarul de Iași”.

Mai mult detalii despre decizia Comisiei de Etică puteți citi mâine în Ziarul de Iași.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

CFR - scurtă istorie

Cătălin ONOFREI

CFR - scurtă istorie

Să fie un semn că Drulă e alesul?

Filmuletul zilei

opinii

Proaspăt inadaptaţi

Briscan ZARA

Proaspăt inadaptaţi

Există o teorie ciudată care spune că fără frică nu poate exista viaţă. Frica este un rău necesar, obligatoriu pentru supravieţuire, iar dacă acesta nu vine din exterior, ţi-l faci singur. Când pereţii casei te apară de toţi demonii externi reali, în carne şi oase, îi descoperi cu cea mai mare pasiune pe cei interni, imaginari, mult mai mulţi şi mai fioroşi…

O perspectivă statistică asupra maternităţii la mamele minore

Ciprian IFTIMOAEI

O perspectivă statistică asupra maternităţii la mamele minore

În România, vârsta majoratului este la 18 ani, fiind oarecum asimilată cu ieşirea din perioada adolescenţei şi începutul maturităţii (adultul tânăr). Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) se referă la adolescenţă ca fiind perioada de dezvoltare fizică şi psihică cuprinsă între 15 şi 19 ani. În articolul din această săptămână, ţinând cont de definiţia OMS, vom analiza din punct de vedere statistic problematica legată de maternitatea la mamele minore (maternitatea adolescentină).

Povestea de război a marii Regine (III)

Mihai DORIN

Povestea de război a marii Regine (III)

În emoţionanta sa scrisoare testamentară, intitulată „Ţării mele şi poporului meu”,  Regina Maria din anii senectuţii se dezvăluie cu aceeaşi sinceritate ca în cei ai tinereţii: „V-am iubit cu toată puterea inimii mele şi dragostea mea a fost puternică, plină de avânt; mai târziu a devenit răbdătoare, foarte răbdătoare. Mi-a fost dat să trăiesc cu tine, Poporul meu, vremuri de mare restrişte şi vremuri de mari împliniri. Pentru un timp, mi-a fost dat să-ţi fiu călăuză, să-ţi fiu inspiratoare, să fiu aceea care a păstrat flacăra vie, aceea care a devenit centrul de îndârjire în zilele cele mai negre. Aceasta ţi-o pot spune astăzi căci nu mai sunt în viaţă. În acele zile mi-ai dat un nume ce mi-a fost drag: m-ai numit «Mama tuturor» şi aşa vreau să rămân în amintirea ta, aceea care putea totdeauna să fie găsită în clipele de durere sau de pericol...”.

pulspulspuls

Bun, să zicem: iese Gigi. Ar putea bate cineva înapoi la uşile ferecate?

Bun, să zicem: iese Gigi. Ar putea bate cineva înapoi la uşile ferecate?

Multă lume auzim că a vibrat pozitiv zilele trecute, când s-a auzit că fostul premare Gigi a câştigat la Botoşani, în instanţă, pe cererea de eliberare condiţionată de la puşcărie unde stă din cauza mitei pretinse la semaforizarea inteligentă de la Iaşi. 

Caricatura zilei

Trenu

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.