Ieşeni de argint, dar şi români de aur
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 23.01.2021

Ieşeni de argint, dar şi români de aur

GALERIE
romanțov-ana
  • romanțov-ana
- +

 

Ana-Maria Romanţov şi Ionuţ Chiriac au pierdut ieri finalele europene de juniori la categoriile la care erau calificaţi. Elena Botică şi Daniel Gîrleanu au câştigat titlurile continentale la Sofia

Calificaţi în ultimul act al Campionatelor Europene de box pentru juniori de la Sofia, ieşenii Ana-Maria Romanţov (FOTO) şi Ionuţ Chiriac s-au mulţumit cu argintul, pierzând disputele cu adversarii ruşi ajunşi în finală, deşi ambii au luptat cu abnegaţie pentru aur. Mai frustrat poate fi Ionuţ Chiriac (52 kg), sportiv pregătit la CS Nicolina de antrenorul emerit Nicolae Chipirog, care deşi s-a arătat superior în primele două reprize din trei în faţa rusului Stepan Şalapanov, a fost declarat învins cu o decizie de 1-4. Ceva mai dificil a fost pentru Ana-Maria, pregătită de tatăl ei, Radu Romanţov la clubul Power Box, adevarsara ei, Alena Tremaşova fiind deosebit de puternică şi, în consecinţă, Ana a pierdut cu o decizie în unanimitate.

Ca ieşeni, ne putem mândri cu cele două medalii de argint, bilanţ excelent pentru urbea noastră într-o competiţie continentală. Ca români, trebuie să aplaudăm şi cele două titluri obţinute de ploieşteanca Maria Botică (^80 kg) şi hunedoreanul Daniel Gîrleanu (54 kg). Maria s-a năpustit de la început asupra polonezei Weronika Bochel, mai înaltă şi mai bine făcută ca ea şi numai gongul final a salva-o pe biata Weronika de o decizie RCS. Aşa a fost „doar” 5-0 cu toate foile de punctaj la trei puncte diferenţă. Daniel Gârleanu, în schimb, a trecut de ucraineanul Aider Abduraimov cu o decizie 3-2, care reflectă echilibrul partidei. Reamintim că în afară de cele două medalii de aur şi două de argint, delegaţia tricoloră s-a întors de la sud de Dunăre şi cu şase medalii de bronz.   
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce model alegem?

Nicolae GRECU

Ce model alegem?

În speranţa că sportul românesc va redeveni el însuşi un model în Europa, înclinăm spre Slovenia.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte”- Noam Chomsky (II)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte”- Noam Chomsky (II)

Sunt evidenţiate în continuare accentele antiamericane şi antioccidentale din discursul public al reputatului om de ştiinţă.

Prudenţi, nu fricoşi; blânzi, nu naivi

pr. Constantin STURZU

Prudenţi, nu fricoşi; blânzi, nu naivi

În contextul primei trimiteri a ucenicilor la propovăduire, Domnul le spune, între altele: "Iată, Eu vă trimit pe voi ca pe nişte oi în mijlocul lupilor; fiţi, dar, înţelepţi ca şerpii şi nevinovaţi ca porumbeii" (Matei 10, 16). Imaginea unei oi aflate în mijlocul lupilor stârneşte frisoane, mai ales printre credincioşii îngrijoraţi de mersul actual al lumii. Însă mesajul e mai degrabă sursa unei mari nădejdi. Căci nu ne cere Mântuitorul să acţionăm precum "lupii" - grupaţi în haite, agresivi, sălbatici -, ci să cultivăm ascultarea şi blândeţea specifice "turmei celei cuvântătoare".

O poveste sordidă

Alexandru CĂLINESCU

O poveste sordidă

Dezvăluirea a fost făcută prin intermediul unor cărţi, literatura, substituindu-se actului de justiţie, având aşadar - teoretic cel puţin - şi o funcţie terapeutică. Ceea ce nu-i absolvă pe cei care, din inconştienţă, din spirit de castă ori din dorinţa de a provoca au tolerat sau chiar au încurajat tot felul de aberaţii.

pulspulspuls

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Câteva informaţii pe azi şi despre noii aleşi ai ieşenilor mai puţin cunoscuţi publicului în ce priveşte viaţa lor privată. 

Caricatura zilei

8x8

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.