Ieșenii, așteptați să „aprindă o stea” de Ziua Mondială a Săracilor
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

COMUNICAT DE PRESĂ

Ieșenii, așteptați să „aprindă o stea” de Ziua Mondială a Săracilor

GALERIE
Afis
  • Afis
- +

Duminică, 17 noiembrie 2019, începând cu ora 19.00 după Sfânta Liturghie de la ora 18.00, va avea loc acțiunea „Un milion de stele” organizată de Centrul Diecezan Caritas Iași la Catedrala Romano-Catolică „Sfânta Fecioară Maria, Regină” din Iași.

Un milion de stele este o inițiativă Caritas ce se desfășoară în mai multe țări europene în fiecare an înainte de Crăciun. În timpul evenimentului, se aprind candele în spații publice, piațete, fiecare lumânare reprezentând un simbol de solidaritate pentru o persoană aflată în nevoie.

Anul acesta, ziua pe care am ales-o pentru organizarea evenimentului coincide cu Ziua Mondială a Săracilor. Această decizie nu a fost întâmplătoare, fiind  două evenimente cu impact deosebit asupra comunității: sensibilizare și ajutorarea celor care trăiesc în sărăcie, a celor marginalizați social, singuri sau bolnavi recunoscând valoarea fiecărei persoane dincolo de condiția lor socială. În timpul evenimentului, în mod simbolic, se vor aprinde lumânări în forma siglei Caritas. Gestul aprinderii unei lumânări înseamnă totodată aprinderea unei speranțe pentru o viață mai bună.

În cadrul acestui eveniment de suflet, va fi organizat un stand cu obiecte specifice Crăciunului realizate manual de beneficiarii, voluntarii și personalul de la Centrul de Resurse pentru Copii și Tineri „Don Bosco” din Iași și Centrul de Resurse pentru Familii. După fiecare liturghie de duminică 17 noiembrie,  așteptăm toți credincioșii la standul cu obiecte expuse la intrarea în Catedrala Romano-Catolică „Sfânta Fecioară Maria, Regină” din Iași să se alăture misiunii noastre social-caritative. Fiecare donație va aduce zâmbete copiilor care visează la o copilărie mai bună, familiilor aflate în dificultate sau vârstnicilor singuri afectați de fenomenul sărăciei și al marginalizării sociale.

De asemenea, vom avea parte și de un recital de muzică emoționant: copiii de la Don Bosco, Andreea Miler și Bianca Dogariu.

Campania de solidaritate față de cei aflați în nevoie se organizează și în alte 11 localități din regiunea Moldovei, iar fondurile strânse vor fi direcționate către vârstnicii care beneficiază de servicii sociale și socio-medicale în cadrul Centrelor de Îngrijire la Domiciliu.

Cu prilejul celor două evenimente de sensibilizare a comunității, propunem acțiuni concrete de ajutorare a beneficiarilor noștri. Prin urmare, pe pagina de Facebook a Centrului Diecezan Caritas Iași am lansat o campanie prin care dorim ajutorarea a câte două cazuri din cadrul următoarelor programe Caritas: Centrul de Resurse pentru Copii și Tineri „Don Bosco”, Centrul de Resurse pentru Familii și Centrul de Îngrijire la Domiciliu. Campania se va desfășura până de Crăciun.

Vă așteptăm să aprindem o stea pentru comunitatea noastră de Ziua Mondială a Săracilor!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spre un partid al ardelenilor

Cătălin ONOFREI

Spre un partid al ardelenilor

Nu v-aţi săturat de dictatura „miticilor”?

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Extremişti

Briscan ZARA

Extremişti

Ignoranţa de azi nu este una impusă de sistem aşa cum era să spunem pe timpul regimului comunist, ci una exercitată de fiecare individ ori grup în parte asupra lui însuşi. Civilizaţie înseamnă în primul rând diversitate, acceptarea ideii că nu există o singură viziune asupra lumii, iar toate celelalte sunt nocive ori malefice şi că ar trebui eliminate. 

Rolul societăţii civile în consolidarea democraţiei

Ciprian IFTIMOAEI

Rolul societăţii civile în consolidarea democraţiei

Prezenţa unei societăţi civile cu forme de manifestare diverse şi active constituie un factor de consolidare democratică. Există diferite definiţii ale conceptului de „societate civilă”. În limbajul comun, sensul atribuit este adesea unul reducţionist, mulţi dintre noi reducând societatea civilă la activitatea organizaţiilor nonguvernamentale. Cristian Pîrvulescu, politolog şi activist civic, consideră societatea civilă un „concept cu geografie variabilă” care propune o invitaţie la regândirea raportului dintre, pe de o parte, individ/ cetăţean, iar pe de altă parte, stat/ societate.

Moştenirea lui Trump

Mihai DORIN

Moştenirea lui Trump

Noul preşedinte Joe Biden şi-a inaugurat mandatul - probabil ultimul - în termeni paradoxal rasişti: „Trebuie să încheiem cu supremaţia albilor!”. Afirmaţia este stupefiantă, având în vedere că această supremaţie s-a restrâns treptat, după perioada colonială şi a fost delegitimată masiv de către Abraham Lincoln şi războiul de secesiune, pentru a se destrăma efectiv, odată cu Martin Luther King. 

pulspulspuls

O coincidenţă politică de zile mari pe linia strategică Iaşi - Suceava - Neamţ şi retur

O coincidenţă politică de zile mari pe linia strategică Iaşi - Suceava - Neamţ şi retur

Şi pentru că tot am încheiat săptămâna trecută cu dosarul liberalului ieşean cu origini sucevene dar şef peste filiala de la Neamţ, mister Mugurel Cozmanciuc, haideţi să vă mai spunem una azi despre chestiune, ca să nu rămână nespusă.

Caricatura zilei

Pe scena Operei din Iași

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.