Ieşenii au schimbat scenariul Covid: De la roşu la galben. Ce se anulează?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

sambata, 08.05.2021

Ieşenii au schimbat scenariul Covid: De la roşu la galben. Ce se anulează?

GALERIE
relaxare Pietonal Iasi
  • relaxare Pietonal Iasi
- +

Restricţiile impuse în ultima perioadă au fost ridicate parţial la miezul nopţii, după scăderea uşoară, dar constantă, a incidenţei cazurilor Covid la Iaşi. Care sunt noile relaxări ?

Restricţiile impuse pe fondul epidemiei de Covid-19 au fost ridicate parţial în municipiul Iaşi începând de sâmbătă, 17 aprilie, ora 0.00. Amintim că rata de infectare în municipiul reşedinţă raportată ieri a fost de 2,72 cazuri/1.000 de locuitori, în scădere faţă de ziua precedentă. Prin urmare, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat mai multe măsuri, printre care:

- redeschiderea spaţiilor interioare ale restaurantelor, cofetăriilor etc. în limita a 30 la sută din locurile disponibile în intervalul orar 6-22. Sunt incluse aici şi cele de alimentaţie publică din interiorul hotelurilor şi pensiunilor.

- accesul spectatorilor în sălile de cinema, teatru, concerte este permis de asemenea în limita a 30 la sută din locuri.

- operatorii licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc îşi pot desfăşura activitatea în cel mult 30 la sută din spaţiul pe care îl au la dispoziţie.

Magazinele şi alte spaţii comerciale pot să funcţioneze în intervalul orar 5-21.

Rămân însă interzise spectacolele în aer liber (inclusiv cele drive-in), organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, aniversări, mese festive etc.) şi desfăşurarea activităţii târgurilor şi bâlciurilor. Barurile, cluburile şi discotecile rămân în continuare închise. Este interzisă circulaţia persoanelor în grupuri mai mari de 6, cu excepţia cazurilor în care aparţin aceleiaşi familii. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Obsesiile microbiştilor români

Nicolae GRECU

Obsesiile microbiştilor români

„Ne-a furat arbitrul” şi „jucătorul X ne-a vândut la pariuri” sunt unele dintre acestea.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Episodul de azi, penultimul din această serie, conţine o succintă prezentare a confuziei medievale dintre denumirile istorice Dacia versus Danemarca, respectiv Dacus versus Danus, confuzie pe baza căreia autori contemporani construiesc ipoteze aberante, cu motivaţie „patriotică”, dar cu un puternic iz protocronist.

După Înviere

pr. Constantin STURZU

După Înviere

Cea mai importantă predică a Domnului a fost una fără cuvinte. A început în Ghetsimani, cu sudoarea Lui, care "s-a făcut ca picături de sânge" (Luca 22, 44) şi a continuat pe Cruce, până la gestul de a-Şi da duhul de bunăvoie, nu pentru că fusese biruit de moarte. 

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

În atenția DIICOT

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.