Ieşenii din blocurile turn din Piaţa Unirii au câştigat lupta cu Primăria
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

Ieşenii din blocurile turn din Piaţa Unirii au câştigat lupta cu Primăria

GALERIE
reabilitare (1)reabilitare (2)reabilitare (3)
 • reabilitare (1)
 • reabilitare (2)
 • reabilitare (3)
- +

Municipalitatea le imputa acestora faptul că s-a ratat un proiect european de reabilitare termică. Instanţa a decis că Primăria este de vină.

Locatarii celor trei blocuri din Piaţa Unirii reabilitate termic de Primărie au câştigat definitiv războiul cu municipalitatea. Primăria încercase să impute celor trei asociaţii suma plătită în plus din cauza întârzierii proiectului. Ultima bătălie a războiului s-a derulat în faţa magistraţilor Curţii de Apel, care au respins ca inadmisibil recursul municipalităţii împotriva sentinţei iniţiale.

În 2012, Primăria a obţinut finanţare europeană pentru reabilitarea termică a celor trei blocuri din apropierea librăriei „Junimea“. Locatarii urmau să contribuie cu 20% din cheltuielile eligibile şi cu 50% din cele neeligibile, respectiv cu 40% din valoarea totală a proiectului. În medie, fiecare familie urma să achite câte 2.600 de lei.

Proiectul s-a derulat însă cu numeroase întârzieri, de la faza de redactare, până la licitaţii şi execuţia propriu-zisă a lucrărilor. Au fost necesare şi lucrări suplimentare de consolidare, iar termenul asumat pentru încheierea lucrărilor nu a mai fost respectat. Ca urmare, cheltuielile iniţial eligibile au devenit neeligibile, iar municipalitatea a cerut locatarilor să plătească diferenţa de 235.000 lei, ajungându-se la o medie de 4.000 de lei de familie.

Cele trei asociaţii au cerut Judecătoriei să constate că întârzierea lucrărilor se datorează Primăriei, locatarii nefiind responsabili de costurile suplimentare. Acţiunea a fost respinsă, iar în 2019 municipalitatea a cerut ca aceste costuri să revină locatarilor. În plus, municipalitatea a cerut şi calcularea de penalităţi pentru întârziere.

În două rânduri, la Judecătorie şi Tribunal, locatarii au avut câştig de cauză, acţiunea fiind respinsă de magistraţi. Sentinţa dată marţi de Curtea de Apel a confirmat opinia magistraţilor Judecătoriei şi Tribu­nalului, cei 235.000 de lei cheltuiţi suplimentar rămânând în sarcina municipalităţii. Sentinţa este definitivă, nemaiexistând nicio cale ordinară de atac.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Armistiţiu ca să ce?

Cosmin PAȘCA

Armistiţiu ca să ce?

Propunerea unui armistiţiu este un semn de disperare din partea PNL. Un indiciu în plus că Iohannis şi Cîţu au aruncat ţara într-o criză politică fără să aibă un plan B, că baronii liberali joacă de două luni la cacealma, improvizează soluţii ca să câştige timp şi să se agaţe de putere.

Filmuletul zilei

opinii

O poveste (nebună) victoriană

Codrin Liviu CUȚITARU

O poveste (nebună) victoriană

Scriitorii sunt, din ce în ce mai mult, „regizorii” unor filme cu intrigi şocante, derulate, dinamic, în imagini pe hârtie, imagini creionate prin complicitate cu abilităţile onirice ale „consumatorului”, adică ale cititorului însuşi. Intervalul epic a ajuns spaţiul de desfăşurare a unor blitzkrieg-uri devastatoare cu imaginaţia celui de dincolo de fila cărţii.

Arta surâsului

Nicolae TURTUREANU

Arta surâsului

Această încercare de portret, săvârşită de mine în urmă cu cinci ani, şi reluată aici şi-acum, s-a vrut o punere în lumină a Vioricăi S. Constantinescu (27 mai 1943 - 22 oct. 2021). Pentru că Viorica însăşi emana lumină. Asta nu-i o metaforă (răsuflată), ci chiar modul de-a fi al unei fiinţe empatice, solare, exclamative şi interogative cât să nu tulbure „corola de minuni a lumii” celuilalt. A acceptat spontan să colaboreze la „Cronica veche”, bucurându-ne paginile cu traducţiuni şi comentarii „din lumi ce vorbeau în versuri”. Într-o vară şi într-o doară, mi-a spus (telefonic) că are o casă cu grădină, la Agapia, se duce să se odihnească în raiul acela. Îmi place să cred că-i tot acolo.

Instabilitatea politică şi performanţa economică

Alin ANDRIEȘ

Instabilitatea politică şi performanţa economică

Instabilitatea politică este considerată de economişti un factor care afectează negativ economia. Instabilitatea politică este definită în studiile economice ca fiind probabilitatea ca un guvern să fie demis şi înlocuit cu un alt guvern din cauza conflictelor sau a competiţiei vehemente dintre diferiţi politicieni sau partide politice.

pulspulspuls

Tot despre mâini înfinpe-n gât la partidoi: ce are nea Măricel şi n-are nea Vasile?

Tot despre mâini înfinpe-n gât la partidoi: ce are nea Măricel şi n-are nea Vasile?

Stăteam aseară la filosofat câte-n lună şi-n stele cu amicul Archibald Tănase, om cu doftorat magna cu lăute în sforăraie politică de Bahlui, iar la un moment dat, de la Prolegomenele lui Kant şi Zarathustra lui Nietzsche, am început a analiza, în context, şi oareşce psihologie socială legată de feţele unora sau altora de prin politichia locală. 

Caricatura zilei

Mall

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.