anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 03.07.2022

O veste proastă pentru abonaţii sistemului centralizat

Ieşenii din Centru abonaţi la CET se vor spăla cu apă încălzită pe aragaz

GALERIE
apa incalzita
 • apa incalzita
- +

Se fac lucrări de înlocuire a conductelor pe Magistrala 2 u zona afectată este din Bucşinescu până la Policlinica nr.1.

Ieşenii care locuiesc în zona centrală vor rămâne fără apă caldă timp de trei zile. Reprezentanţii de la Dalkia Termo Iaşi au anunţat că vor sista furnizarea agentului termic pentru persoanele abonate la sistemul centralizat care locuiesc în zona Bucşinescu-bulevardul Independenţei. Apa caldă va fi întreruptă până joi seara, la ora 22, din cauza unor lucrări de înlocuire a conductelor din Magistrala 2. Constructorul intenţionează să înlocuiască până joi seara porţiunile degradate de conducte între Bucşinescu şi Policlinica nr.1. „Precizăm că, sub coordonarea municipiului Iaşi, lucrările de pe Magistrala 2 vor continua în următoarele 20 de luni, iar opririle în furnizare nu vor depăşi 24-48 de ore în zonele avute treptat în vedere. Societăţile executante vor utiliza metoda provizoratelor, adică în timpul realizării înlocuirilor de conducte se vor alimenta ramurile afectate prin ţeavă provizorie, în aşa fel încât disconfortul resimţit de clienţii sistemului centralizat de termoficare să fie redus la minim“, a declarat Ana-Maria Icătoiu, director comercial la Dalkia Termo Iaşi.

Şantierul pe Magistrala 2 a fost deschis de luna trecută, principala zonă afectată fiind bulevardul Independenţei. Ieşenii pot observa de ceva timp conductele de dimensiuni foarte mari care sunt depozitate la marginea străzii şi care vor fi îngropate în subteran. Muncitorii lucrau ieri în parcarea Prefecturii, precum şi în gangul din spatele instituţiei. Lucrarea vizează înlocuirea a 5 kilometri de conductă veche de aproape 34 de ani. În primă etapă, lucrările vor avea loc în aliniamentul străzilor Agatha Bârsescu, I.C. Brătianu, esplanada Teatrului Naţional, bulevardul Ştefan cel Mare, strada Mitropoliei, Sf. Petru Movilă şi varianta Uzinei. Al doilea tronson va fi în aliniamentul străzilor Agatha Bârsescu, Costache Negri, parcarea Prefecturii, strada Anastasie Panu până la căminul racord spre Biserica „Sfântul Nicolae“. Un alt  tronson care a fost autorizat de Primărie este situat între Teatrul „Luceafarul“ şi bloc Şonţu spre modul termic Biserica „Sf. Nicolae Domnesc“ situat în parcarea de la Hotel Moldova, strada Anastasie Panu, în aliniamentul aleilor, trotuarelor şi parcărilor existente. Aceleaşi lucrări vor avea loc între căminul situat în strada Conductelor şi un alt punct de la intrare în garajul din aleea din spatele blocului B15, bulevardul Independenţei nr. 21, în aliniamentul străzilor Conductelor, Cucu, parcare strada Stihi, Sărăriei, parcarea de la Golia dinspre Independenţei, între blocurile B15 şi C15 şi aleea din spatele blocului B15. Lucrările la Magistrala 2 sunt finanţate de Uniunea Europeană şi sunt estimate la 46,5 milioane de lei.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Efectul mediatic David Popovici

Nicolae GRECU

Efectul mediatic David Popovici

Banii, decoraţiile şi capra vecinilor sunt subiectele la modă după performanţa tânărului înotător.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

Crize, amăgiri şi limpeziri

pr. Constantin STURZU

Crize, amăgiri şi limpeziri

Între cei 12 ucenici mai apropiaţi, Mântuitorul a ales şi pe doi care aveau să comită acte de trădare cumplite: este vorba despre Iuda, cel care L-a vândut, şi despre Petru (Chefa), cel care s-a lepădat de trei ori de El, în mod public. Nu ştia Domnul pe cine alege? 

Marele plan urbanistic zonal

arh. Ionel OANCEA

Marele plan urbanistic zonal

Urbanismul este un instrument de planificare spaţială în scopul armonizării funcţiunilor vitale ale oraşului astfel încât forma, imaginea de ansamblu, să povestească despre frumuseţea comunităţii. Ideile urbanistice s-au născut o dată cu locuirea. Astăzi oraşul este un organism atât de complex, de sensibil, încât urbanismul ca disciplină de sinteză trebuie să fie o activitate permanentă, altfel apar fracturile, sincopele în evoluţia spaţiului cu efecte similare bolilor greu vindecabile.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.