Ieşenii din Dancu vor merge din nou spre casă pe traseul Tomeşti – Holboca
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 14.04.2021

Ieşenii din Dancu vor merge din nou spre casă pe traseul Tomeşti – Holboca

GALERIE
lucrari_tramvai
  • lucrari_tramvai
- +

Compania de Transport Public (CTP) a modificat din nou traseul autobuzului 3b. În contextul reluării lucrărilor la calea de rulare de pe tronsonul Iaşi – Dancu, CTP a revenit la decizia iniţială şi a anunţat că, începând de astăzi, traseul de autobuz va fi deviat prin Tomeşti şi Holboca, pe sensul de mers spre Dancu.

Acum o săptămână, o astfel de modificare de itinerariu a ţinut doar o zi. Unii ieşeni care circulă zilnic pe acest traseu s-au arătat nemulţumiţi de faptul că o călătorie spre Dancu prin Tomeşti şi Holboca creşte foarte mult timpul de deplasare.

"La solicitarea constructorului care execută lucrările de reabilitare a infrastructurii de tramvai Iaşi – Dancu, traseul 3b va fi deviat", se arată într-un comunicat al CTP.

Potrivit sursei citate, măsura de deviere intră în vigoare de astăzi, 9 martie, pentru intervalul orar 8.00 – 18.00, noul itinerariu al traseului 3b fiind: Tătăraşi Nord – Tătăraşi Sud – IPA – Phoenix – Hotel Basarabia - Podul Sf. Ioan – şoseaua Iaşi –Tomeşti – Blocuri Tomeşti – Holboca – Rond Dancu – Hotel Basarabia – Bulevardul Chimiei – Blocuri Metalurgie – Tătăraşi Nord.

"Modificările ulterioare ce vor afecta programul de transport vor fi comunicate către călători în cel mai scurt timp posibil", se mai arată în comunicatul CTP, fără a fi menţionată şi ziua în care traseul 3b va reveni la itinerariul obişnuit.

În intervalul orar 8.00 – 18.00, nu doar transportul public va fi afectat pe sensul de mers spre Dancu, ci şi circulaţia rutieră care va fi, de asemenea, deviată pe DN 28 spre Tomeşti, apoi prin Holboca pentru a ajunge în final în Dancu.

Estimările municipalităţii sunt că lucrările pe ambele sensuri ale tronsonului Iaşi – Dancu vor fi finalizate în decembrie 2021, urmând ca restricţiile de trafic necesare în zonă să fie anunţate în măsura în care lucrările vor înainta.

Proiectul nu cuprinde doar reabilitarea căii de rulare (2.460 m), ci şi alte componente: reabilitarea podului Ciurchi II (275 mp), construirea a opt staţii de transport pentru tramvaie, reabilitarea trotuarelor pe lungimea liniei de tramvai (circa 9.400 mp), realizarea unor zone verzi (circa 1.800 mp) şi achiziţionarea de tramvaie noi.

Lucrările de modernizare pe tronsonul Iaşi – Dancu sunt efectuate de către asocierea Conest – Mari Vila şi au o valoare de 45 milioane lei, fără TVA.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Eurocanapeaua

Lucian DÎRDALA

Eurocanapeaua

Ar trebui să ne aşteptăm, cât de curând, la o exprimare publică a coeziunii (regăsite) între doamna von der Leyen şi domnul Michel. Uniunea Europeană nu îşi poate permite să ofere adversarilor ei o satisfacţie precum demisia celui din urmă şi cu atât mai puţin să apară divizată în faţa interlocutorilor externi, fie ei prieteni sau rivali.

Filmuletul zilei

opinii

Un dosar sensibil: Mircea Eliade - Radu Gyr (V)

Florin CÎNTIC

Un dosar sensibil: Mircea Eliade - Radu Gyr (V)

Cum luna martie este legată de naşterea lui Mircea Eliade (13 martie 1907) vă propun un serial care pune câteva accente pe relaţia dintre acesta şi Radu Gyr, un scriitor controversat din cauza activităţii sale politice legionare, plecând de la corespondenţa lor din 1968-1969, aşa cum este ea păstrată la Colecţiile speciale ale bibliotecii Universităţii din Chicago.

De-a joaca

Radu PĂRPĂUȚĂ

De-a joaca

Mă trezisem brusc. Visasem ceva, ce?

În amintirea lui Constantin Munteanu

Alex VASILIU

În amintirea lui Constantin Munteanu

Aparent, despre cei buni la suflet, speciali, este uşor să scrii. Dar cuvintele se aşază încet, pe măsura discreţiei celui evocat acum, la despărţire.

pulspulspuls

Tanti Veorica lansează partid. Pe cine s-ar baza de la Iaşi?

Tanti Veorica lansează partid. Pe cine s-ar baza de la Iaşi?

Atenţiune, atenţiune, stimaţi telespectatori şi simpatice telespectatoriţe: prin anumite redacţii din ţară tropăie de câteva zile un zvonuleţ tare mălăieţ, care zice că madam Veorica, fosta şefă de partidoi, ar urma să lanseze în perioada următoare o nouă construcţie politică cu care să rupă gura târgului. 

Caricatura zilei

Mutare

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.