Ieşenii din Dancu vor merge din nou spre casă pe traseul Tomeşti – Holboca
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

duminica, 23.01.2022

Ieşenii din Dancu vor merge din nou spre casă pe traseul Tomeşti – Holboca

GALERIE
lucrari_tramvai
 • lucrari_tramvai
- +

Compania de Transport Public (CTP) a modificat din nou traseul autobuzului 3b. În contextul reluării lucrărilor la calea de rulare de pe tronsonul Iaşi – Dancu, CTP a revenit la decizia iniţială şi a anunţat că, începând de astăzi, traseul de autobuz va fi deviat prin Tomeşti şi Holboca, pe sensul de mers spre Dancu.

Acum o săptămână, o astfel de modificare de itinerariu a ţinut doar o zi. Unii ieşeni care circulă zilnic pe acest traseu s-au arătat nemulţumiţi de faptul că o călătorie spre Dancu prin Tomeşti şi Holboca creşte foarte mult timpul de deplasare.

"La solicitarea constructorului care execută lucrările de reabilitare a infrastructurii de tramvai Iaşi – Dancu, traseul 3b va fi deviat", se arată într-un comunicat al CTP.

Potrivit sursei citate, măsura de deviere intră în vigoare de astăzi, 9 martie, pentru intervalul orar 8.00 – 18.00, noul itinerariu al traseului 3b fiind: Tătăraşi Nord – Tătăraşi Sud – IPA – Phoenix – Hotel Basarabia - Podul Sf. Ioan – şoseaua Iaşi –Tomeşti – Blocuri Tomeşti – Holboca – Rond Dancu – Hotel Basarabia – Bulevardul Chimiei – Blocuri Metalurgie – Tătăraşi Nord.

"Modificările ulterioare ce vor afecta programul de transport vor fi comunicate către călători în cel mai scurt timp posibil", se mai arată în comunicatul CTP, fără a fi menţionată şi ziua în care traseul 3b va reveni la itinerariul obişnuit.

În intervalul orar 8.00 – 18.00, nu doar transportul public va fi afectat pe sensul de mers spre Dancu, ci şi circulaţia rutieră care va fi, de asemenea, deviată pe DN 28 spre Tomeşti, apoi prin Holboca pentru a ajunge în final în Dancu.

Estimările municipalităţii sunt că lucrările pe ambele sensuri ale tronsonului Iaşi – Dancu vor fi finalizate în decembrie 2021, urmând ca restricţiile de trafic necesare în zonă să fie anunţate în măsura în care lucrările vor înainta.

Proiectul nu cuprinde doar reabilitarea căii de rulare (2.460 m), ci şi alte componente: reabilitarea podului Ciurchi II (275 mp), construirea a opt staţii de transport pentru tramvaie, reabilitarea trotuarelor pe lungimea liniei de tramvai (circa 9.400 mp), realizarea unor zone verzi (circa 1.800 mp) şi achiziţionarea de tramvaie noi.

Lucrările de modernizare pe tronsonul Iaşi – Dancu sunt efectuate de către asocierea Conest – Mari Vila şi au o valoare de 45 milioane lei, fără TVA.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Avem selecţioner!

Nicolae GRECU

Avem selecţioner!

Dinspre conclavul de la „Casa Fotbalului” se iţesc dâre de fum alb, numai că cine e alesul rămâne un mister.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Autorul prezintă în continuare procesul rapid de dispariţie a ţărănimii prin colectivizarea comunistă a agriculturii, aşa cum l‑a perceput în propria copilărie.

Din bucătăria rugăciunii

pr. Constantin STURZU

Din bucătăria rugăciunii

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a consacrat 2022 ca fiind "Anul omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinului” şi "Anul comemorativ al sfinţilor isihaşti Simeon Noul Teolog, Grigore Palama şi Paisie de la Neamţ”. De fapt, şi când vorbim despre sfinţii isihaşti, tot despre rugăciune vorbim. Adică despre ceea ce ne orientează spre Dumnezeu.

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

„Când teoria matematică este arbitrul suprem al adevărului, devine dificil să vedem diferenţa dintre ştiinţă şi pseudoştiinţă. Rezultatul sunt oameni precum judecătorul din procesul lui Evangeline Adams sau Fiul Raiului din China antică, care au încredere în exactitatea matematică a teoriilor fără a lua în considerare performanţele lor - care confundă matematica cu ştiinţa, raţionalitatea cu realitatea.” (Levinovitz, 2016)

pulspulspuls

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Veşti noi pe astăzi, stimaţi telespectatori, multe “bombă”, despre noua împărţeală de posturi de şefi regionali din Moldova, la instituţiunile ce au sediul, multe din ele, taman la Iaşi. 

Caricatura zilei

Fără certificat verde în UK

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X