Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Ieşenii, interzişi sub tricolor! Decont aspru al modului de lucru de la Politehnica

GALERIE
emil-sandoi-daniel-pancu
  • emil-sandoi-daniel-pancu
- +

Pauza competiţională de săptămâna trecută a oferit prilejul derulării unor acţiuni de către echipele naţionale de fotbal ale României. Din păcate, la niciunul dintre primele patru loturi ale tricolorilor nu a apărut vreun jucător ieşean!

La reprezentativele de seniori şi de tineret lucrurile sunt, până la un punct, fireşti. Asta pentru că Politehnica Iaşi joacă în Liga a II-a, iar selecţionerii Edi Iordănescu şi Emil Săndoi au chemat, cu o excepţie, portarul Gyenge, de la Csikszereda, prezent la tineret, doar jucători din Liga I sau de la cluburi din străinătate.

Ceea ce s-a întâmplat la naţionalele under 20 şi under 19 reprezintă însă o nouă palmă aspră dată modului de lucru existent la Poli. Deşi antrenorii Daniel Pancu şi Alexandru Pelici s-au bazat pe foarte mulţi jucători din eşaloanele inferioare, niciun ieşean nu a îmbrăcat tricoul tricolor.

La under 20, Pancu, care a venit chiar la un meci din Copou pentru a selecţiona un jucător al lui Poli, a fost silit să renunţe la idee. Asta cu toate că cel mai valoros produs din istoria fotbalului ieşean a selecţionat nu mai puţin de 12 jucători din Liga a II-a şi doi din Liga a III-a! Astfel, la nivelul amintit au fost reprezentate echipe precum Ripensia Timişoara sau Unirea Constanţa, din coada eşalonului doi, sau CSM Reşiţa, din a treia divizie!

Şi mai gravă a fost situaţia la under 19, unde Pelici s-a bazat pe 17 jucători din eşalonul doi şi doi din Liga a III-a. Nici aici Iaşul nu a prins vreun loc, accidentarea lui Bujor, convocat iniţial, scoţând Politehnica de pe o listă a cluburilor care au dat jucători la lot. Listă pe care se află şi nume modeste din L2, ca ulitmele trei clasate CSC Dumbrăviţa, Unirea Constanţa şi “lanterna” Poli Timişoara. dar şi Progresul Spartac, care e situată pe un loc retrogradant.

Ceea ce s-a întâmplat nu miră însă prea mult pe cei care ştiu cum se lucrează la Politehnica Iaşi. Altă dată pepinieră constantă pentru loturile tricolore de juniori şi tineret, unde un Simionaş, Pancu sau Adrian Cristea erau chiar vedete ale echipelor, Poli a ajuns acum să nu mai poată livra jucători nici pentru echipa de seniori, din Liga a II-a, darămite pentru loturile naţionale.

Lipsa reformelor mult-promise la Centrul de Copii şi Juniori al clubului ieşean pentru intrarea acestuia pe un făgaş normal au generat, pe lângă eşecuri uluitoare în campionat, de genul acelui 0-16 suferit la Bacău la under 16, şi neproducerea unor jucători care să se impună. Consecinţa a fost apariţia unor împrumuturi ori importuri masive de juniori, multe de la cluburi mult mai modeste decât Poli, dar unde se lucrează eficient la juniori.

Astfel, Iaşul creşte acum jucători ai altor formaţii, aşa cum e Bujor, care aparţine de Farul, sau Finica, proprietatea lui Rapid, şi a fost silită să bage mâna în buzunar pentru a aduce juniori şi tineri de la Liga a III-a! Dumitru a fost adus de la Hunedoara, Anton de la Piatra Neamţ, Ciaun de la Miroslava, iar Ştefanovici de la Vaslui. Iar dacă mai amintim că în vară Iaşul a mai transferat alţi doi juniori de la eşalonul trei, Ciubăncan, de la Lipova şi Deac, de la Minerul Dej, tabloul este aproape complet.

“Aproape” pentru că nu trebuie uitat nici ceea ce s-a întâmplat în sezonul trecut. Când Politehnica, deşi a avut ca obiectiv doar menţinerea în eşalonul doi, nu a putut promova niciun jucător din curtea proprie! Astfel, Poli a trebuit să aducă necunoscuţi de pe la Sighet sau de la cluburi de juniori din Bucureşti pentru a respecta regulamentele federale…

Trăgând linie, peisaj trist, care, din păcate, nu e echimbat de nimeni care să aibă curajul de a-l împrospăta cu o pată de culoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri