Ieşenii, invitaţi la inaugurarea noului terminal de la Aeroport. Tăierea panglicii, pe 17 octombrie
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Ieşenii, invitaţi la inaugurarea noului terminal de la Aeroport. Tăierea panglicii, pe 17 octombrie

GALERIE
Terminalul T3 aeroport iasi
  • Terminalul T3 aeroport iasi
- +

Şeful aerogării invită ieşenii pentru a marca împreună "finalizarea unui proiect fundamental important pentru dezvoltarea comunităţii" 

Panglica inaugurală a noului terminal al Aeroportului va fi tăiată sâmbăta viitoare. Reprezentanţii aerogării îi invită pe ieşeni să asiste la deschiderea oficială a terminalului, la ora 9.30. „Vom marca finalizarea unui proiect fundamental important pentru dezvoltarea în continuare a aeroportului nostru şi implicit a comunităţii locale şi regionale. Invităm toţi ieşenii care au disponibilitatea să facă o deplasare până la aeroport, să cunoască drumul nostru de la zero spre o mare reuşită, să viziteze obiectivul finalizat şi să înţeleagă, astfel, ca şi în Iaşi, şi în regiunea Moldovei se pot face lucruri moderne, europene, cu care ne mândrim şi care, cel mai important, aduc plusvaloare şi bunăstare în comunitate. Momentul inaugural îl dorim a fi unul elegant, presărat cu surprize diverse, de la care ieşenii pot pleca cu amintiri frumoase, personalizate cu numele aeroportului şi al proiectului de finanţare”, a declarat directorul Aeroportului, Marius Bodea.
 
Terminalul T3 are o suprafaţă de 3.600 mp, cele şase birouri pentru check-in urmând să asigure o capacitate de procesare de 320 de pasageri pe oră. Lucrările la noul terminal au început în martie. Ele urmau să se încheie în august, dar s-au prelugit cu aproape două luni.
 
Investiţia s-a ridicat la 11 milioane euro, lucrarea făcând parte din proiectul de modernizare a aerogării finanţat de Comisia Europeană. În valoare de 56,7 milioane euro, proiectul cuprinde construirea noii piste de 2.400 m, a noului terminal, a drumului perimetral şi extinderea platformei de îmbarcare-debarcare.
 
Noul terminal va fi pus în funcţiune pe 25 octombrie, odată cu intrarea în vigoare a programului de iarnă al Aeroportului.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spre un partid al ardelenilor

Cătălin ONOFREI

Spre un partid al ardelenilor

Nu v-aţi săturat de dictatura „miticilor”?

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Extremişti

Briscan ZARA

Extremişti

Ignoranţa de azi nu este una impusă de sistem aşa cum era să spunem pe timpul regimului comunist, ci una exercitată de fiecare individ ori grup în parte asupra lui însuşi. Civilizaţie înseamnă în primul rând diversitate, acceptarea ideii că nu există o singură viziune asupra lumii, iar toate celelalte sunt nocive ori malefice şi că ar trebui eliminate. 

Rolul societăţii civile în consolidarea democraţiei

Ciprian IFTIMOAEI

Rolul societăţii civile în consolidarea democraţiei

Prezenţa unei societăţi civile cu forme de manifestare diverse şi active constituie un factor de consolidare democratică. Există diferite definiţii ale conceptului de „societate civilă”. În limbajul comun, sensul atribuit este adesea unul reducţionist, mulţi dintre noi reducând societatea civilă la activitatea organizaţiilor nonguvernamentale. Cristian Pîrvulescu, politolog şi activist civic, consideră societatea civilă un „concept cu geografie variabilă” care propune o invitaţie la regândirea raportului dintre, pe de o parte, individ/ cetăţean, iar pe de altă parte, stat/ societate.

Moştenirea lui Trump

Mihai DORIN

Moştenirea lui Trump

Noul preşedinte Joe Biden şi-a inaugurat mandatul - probabil ultimul - în termeni paradoxal rasişti: „Trebuie să încheiem cu supremaţia albilor!”. Afirmaţia este stupefiantă, având în vedere că această supremaţie s-a restrâns treptat, după perioada colonială şi a fost delegitimată masiv de către Abraham Lincoln şi războiul de secesiune, pentru a se destrăma efectiv, odată cu Martin Luther King. 

pulspulspuls

O coincidenţă politică de zile mari pe linia strategică Iaşi - Suceava - Neamţ şi retur

O coincidenţă politică de zile mari pe linia strategică Iaşi - Suceava - Neamţ şi retur

Şi pentru că tot am încheiat săptămâna trecută cu dosarul liberalului ieşean cu origini sucevene dar şef peste filiala de la Neamţ, mister Mugurel Cozmanciuc, haideţi să vă mai spunem una azi despre chestiune, ca să nu rămână nespusă.

Caricatura zilei

Pe scena Operei din Iași

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.