Ieşenii participă la cel mai mare marş pe bicicletă dedicat celor 100 de ani de la Marea Unire
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 12.05.2021

Ieşenii participă la cel mai mare marş pe bicicletă dedicat celor 100 de ani de la Marea Unire

GALERIE
pedale
  • pedale
- +

Aproximativ 250 de biciclişti pleacă marţi din Bucureşti, Iaşi, Timişoara şi Drobeta Turnu Severin, pentru a se reuni la Alba Iulia, în cadrul celui mai mare marş pe bicicletă dedicat celor 100 de ani de la Marea Unire, intitulat „Pedalăm pentru România”.

"Aproape 250 de biciclişti amatori vor pleca mâine – 26 iunie, din patru oraşe tradiţionale, pentru a se reuni, 5 zile mai târziu, la Alba Iulia. Zeci de localităţi străbătute cu 20 de km/h, 100 de kilometri/zi, 500 de kilometri de pedalat. Acestea sunt principalele coordonate ale „Pedalăm pentru România” cel mai mare marş pe bicicleta dedicat celor 100 de ani de la Marea Unire. Plecarea din fiecare oraş se va face la ora 9.30, am lansat invitaţia autorităţilor de a pedala câţiva metri alături de noi, iar la start îi aşteptăm pe toţi cei pasionaţi de bicicletă pentru a ne încuraja", anunţă organizatorii, Asociaţia "Cu bicicleta departe", reprezentată de Lucian Mîndruţă şi Mircea Olaru., parte a echipei care de 12 ani organizează evenimentele “Cu bicicleta la mare”.

Punctele deplecare în cursă vor fi:  Iaşi - Palatul Culturii, lângă statuia lui Ştefan Cel Mare, Timişoara - Piaţa Operei, chiar în faţa Operei. Bucureşti - Piaţa Palatului, lângă statuia lui Carol I de pe Calea Victoriei (langa BCU),  Drobeta Turnu Severin -  din faţa Monumentului Eroilor.

La Bucureşti, Iaşi şi Timişoara, sosirea participanţilor este aşteptată începând cu 08:30, iar ceremonia de start va începe la 08:55, punerea în mişcare a bicicliştilor fiind programată pentru 9:30.

Toţi cicliştii din aceste trei oraşe care nu participă la marş sunt încurajaţi să însoţească măcar pentru câţiva kilometri participanţii, în semn de solidaritate.

"În regim „free rider” presupune că ciclistul participant îşi asigură cazarea pe tot parcursul deplasării, masa, logistica şi întoarcerea acasă, plătind doar logistica de care se foloseşte.  Înscrierile sunt închise, dar cine doreşte ne poate însoţi fără niciun anunţ. În acest caz, bicicliştii interesaţi pot însoţi grupul pe orice distanţă, atâta vreme cât se îngrijesc, în regim propriu, de cazare, masa şi variante de întoarcere acasă. Din pacate pentru ei nu mai avem tricouri oficial", precizează organizatorii evenimentului, precizând că "cei interesaţi se pot alătura plutonului şi în oraşele pe traseu, făcând publice programul şi opririle de pe traseu.

Echipa Basarabiei si Moldovei: 26 iunie – Piatra Neamt – Pensiunea Byblos, 27 iunie – Gheorgheni – Imola Motel,  28 iunie – Tirgu Mures – BlackLord Hotel, 29 iunie – Medias – Edelweis Hotel.

Echipa Ardealului si Banatului: 26 iunie – Arad – Continental Hotels,  27 iunie – Oradea –Continental Hotels, 28 iunie – Zalău – Grand Hotel Severus, 29 iunie – Turda – Potaissa Hotel.

Echipa Munteniei si Dobrogei: 26 iunie- Sinaia – Rina Hotels, 27 iunie – Baile Tusnad – Hotel O3zone, 28 iunie – Sighisoara – Binderbubi Hotel & Hotel Sighisoara,  29 iunie-  Sibiu – Ana Airport Hotel & Gasthof Sara.

Întoarcerea participanţilor înscrişi se face duminică, 1 iulie, cu autocarul, pentru biciclete existând transport separat.          

Evenimentul este non-profit şi este organizat de Asociaţia “Cu Bicicleta Departe”, pornita de echipa care de 12 ani organizează “Cu bicicleta la mare”.

Tura se adresează amatorilor de ciclism, tuturor celor preocupaţi de sport, dar şi celor care îşi doresc să dea, prin efortul lor, un mesaj de drag pentru România, în anul Centenarului.

"Cicliştii vor străbate 100 de kilometri în medie, fiecare zi, cu o viteză de 22 de km/h, cu pauze fixate la 20-30 de kilometri, în funcţie de dificultate. La fiecare oprire, participanţii au la dispoziţie snacks-uri, iaurt, glucoză şi ciocolată susţinerea efortului, banane pentru prevenirea crampelor musculare, apă şi portocale pentru hidratare. În aceste condiţii de deplasare, dacă ai câteva ture recente de peste 50 de kilometri şi ceva experienţă în sa, ai şansele sa ajungi la capăt onorabil. Marşul este unul asistat, pe parcursul întregului traseu participanţii sunt însoţiţi de un autocar pentru odihnă şi situaţii speciale, maşini tehnice pentru urgenţele legate de biciclete, salvare şi maşini care delimitează coloana", adaugă organizatorii, care precizează că "Pedalăm pentru România" este un marş ciclist, nu o cursă, "un exerciţiu de curaj, dar şi de rezistenţă fizică, cu scopul clar de a demonstra că toate generaţiile pot onora România prin efort, camaraderie şi grijă - nu doar prin vorbe mari".

Asociatia “Cu bicicleta Departe” organizează în fiecare an avem 4-5 ture de lungă distanţă pe şosea, cu sute de participanţi.

"Ştim să ducem amatori departe. Îi învăţăm să îşi descopere limitele. Şi să le depăşească în siguranţă", spun organizatorii.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Formatul Bucureşti - 9

Lucian DÎRDALA

Formatul Bucureşti - 9

Ceea ce a reieşit, însă, în urma reuniunii virtuale organizate de România, ne lasă să înţelegem că opinia majoritară a central- şi est-europenilor este favorabilă întăririi legăturii transatlantice şi, implicit, găsirii unei modalităţi de afirmare a potenţialului politico-militar al Europei care să nu pună în cauză coeziunea NATO.

Filmuletul zilei

opinii

Justificările justiţiei

Florin CÎNTIC

Justificările justiţiei

Cum lumea este încă agitată după măcelărirea cinică a unui urs de trofeu de către un cetăţean din Liechtenstein invitat dubios şi cam ilegal de nu ştiu ce asociaţie maghiară de vânători din Covasna, a trecut neobservat un eveniment important: o hotărâre a Curţii Constituţionale care a creat deranj în justiţie.

Avea tot felul de idei crazy

Radu PĂRPĂUȚĂ

Avea tot felul de idei crazy

Viki ar fi fost o fată frumoasă, dacă n-ar fi avut pe obrazul drept şi pe gât cicatricile hidoase ale unei arsuri. Când avea doisprezece ani, taică-său venise acasă beat şi o pusese să aprindă lampa abia stinsă şi încinsă. În urma exploziei, rămăsese pe toată viaţa însemnată. 

Cristian Mandeal - „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (IV)

Alex VASILIU

Cristian Mandeal - „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (IV)

Am întâlnit deseori muzicieni care, ascultând cuvintele admirative despre o creaţie a lor din trecute perioade, preferau comentariile celor mai recente realizări - atitudine firească în cazul profesionistului preocupat mereu să evolueze. Totuşi, adăugând ultima serie de tuşe la portretul lui Cristian Mandeal, mă voi întoarce mai întâi la cronicile concertelor susţinute la Iaşi, deşi selecţia este dificilă, pentru că sunt numeroase, toate apreciative.

pulspulspuls

Ce ciudăţenii se mai întâmplă pe ogorul partidoiului ieşean

Ce ciudăţenii se mai întâmplă pe ogorul partidoiului ieşean

Ceva ciudat simţim că parcă se întâmplă la partidoiul ieşean în ultimele zile, dragi cetitori. Şi nu ştim dacă are legătură cu aşezarea taberelor în vederea pregătirii alegerii conducerii viitoare a filialeri au ba. 

Caricatura zilei

De ce ești mai iute cu antenă?

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.