anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 19.08.2022

Ieșenii peste care a dat norocul la Loteria Fiscală. Unul chiar a dat lovitura - 10.000 euro!

GALERIE
loteria fiscala
 • loteria fiscala
- +

El a câştigat 10.000 de euro la extragerea din luna mai, aferentă bonurilor fiscale din aprilie. În total, 497 de ieşeani au câştigat la Loteria Fiscală, dar restul premiilor încasate au fost mai mici.

Un ieşean şi-a umplut buzunarele cu aproape 10.000 de euro după ce a strâns bonurile fiscale şi a participat la Loteria organizată încă din luna aprilie a anului trecut de Ministerul Finanţelor Publice. Geor­ge Adrian Palalae este unul din cei 20 de câştigători la nivel naţional al premiului maxim de 50.000 lei brut la extragerea din 22 mai 2016, când norocoase au fost bonurile de 238 lei din 6 aprilie, potrivit listei publicate de mfinante.ro.

În total, de la înfiinţarea Loteriei bonurilor fiscale, 634 de ieşeni s-au prezentat la sediul Ad­ministraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Iaşi cu bonuri posibil câştigătoare, iar 497 dintre aceştia au fost şi desemnaţi câşti­gători. Cifra este mare datorită primei extra­geri când câştigător a fost un bon fiscal de 6 lei, iar 479 dintre cei 583 de ieşeni care au depus bonuri au fost desemnaţi câştigători.

„De lansarea Loteriei bonu­rilor fiscale, în 13 aprilie 2015, au avut loc 19 extrageri, fie că vorbim despre ex­trageri lunare sau ocazionale. Adminis­traţia Judeţeană a Finanţelor Publice a primit de la contribuabili, în total, 634 de bonuri posibil câştigătoare în urma a şapte dintre aceste extrageri, în final fiind desemnaţi 497 de câştigători. Din cei 137 de contribuabili necâştigători, cei mai mulţi au avut bonuri valide din punct de vedere al preţului şi al datei emiterii, dar au fost invalidaţi în a doua etapă de selecţie. Totuşi, au fost şi 10 - 15 cazuri în care contribuabilii au încercat prin di­ferite metode să se înscrie cu bonuri aparent câştigătoare, dar în urma unei analize amănunţite acestea au fost invalidate“, a explicat Maria Ţăran, purtător de cuvânt al Administraţiei Judeţene a Finan­ţelor Publice Iaşi.

Două premii de 38.500 lei

În afară de prima extragere şi cea din 22 mai, când a fost câştigat un premiu de 50.000 lei brut, ieşenii au mai depus bonuri în urma a cinci alte extrageri.

Astfel, la extragerea din 28 iunie 2015, când câştigător a fost bonul fiscal de 135 lei din data de 23 mai, ieşenii au depuse 16 bo­nuri, din care cinci au fost declarate câştigătoare, numai că în ultima etapă de selecţie unul a fost invalidat.

Apoi, la ex­tragerea din 18 octombrie 2015, ieşencele Corina Cristina Turcu şi Ionela Cătălina Diaconu au depus bonuri şi au fost decla­rate câştigătoare, cu bonuri de 274 lei din 16 septembrie. Potrivit listelor de pe mfinante.ro, la această ediţie au fost câşti­gătoare 26 de bonuri, astfel că fiecare din cele două ieşence au câştigat un venit brut de circa 38.500 lei.

La ediţia din 17 ianua­rie 2016, când a fost extras bonul de 142 de lei din 30 decembrie, au depus bonuri 10 ieşeni, însă doar cinci au fost şi câştigători a câte unui premiu de 10.000 lei brut, deoarece au fost în total 188 de bonuri valide.

La extragerea din 21 februarie 2016, cu un bon fiscal de 312 lei din 11 ianuarie, doar ieşeanul Vasile Ungureanu a depus un bon fiscal, care însă a fost invalidat ulterior.

Ultima ediţie a Loteriei în care au fost implicaţi ieşeni este cea din 19 iunie, însă din cele 17 bonuri înscrise niciunul nu a fost declarat câştigător în final.

Loteria bonurilor fiscale, cu premii pe ediţie de un milion de lei la nivel naţional, a fost lansată la începutul anului trecut cu scopul de a încuraja românii să solicite bonul fiscal atunci când fac cumpărături.

După prima ediţie, când premiul de un mi­lion a fost împărţit între mii de români ca urmare a extragerii unui bon fiscal cu va­loarea între 6 şi 6,99 lei din 7 februarie, ministrul Finanţelor Publice a impus un număr maxim de 100 de câştigători, pentru a se simţi un câştig consistent.

În prezent, extragerile au loc în fiecare lună, participante fiind bonurile emise în luna anterioară extragerii, dar se organizează şi ediţii ocazionale, cum ar fi cea de Paşte.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Reformă? Ce fel de reformă?

Alexandru CĂLINESCU

Reformă? Ce fel de reformă?

În ce mă priveşte sunt sceptic, nu în ultimul rând din cauza persoanei care se află acum în fruntea ministerului. Sorin Cîmpeanu e o marionetă care se complace în insignifianţă. Fără coloană vertebrală, a servit drept unealtă obedientă mai multor partide. (...) Vorbeşte ca un robot, înşiră platitudini după platitudini. Este, cu siguranţă, omul cel mai puţin potrivit să reformeze învăţământul românesc.

opinii

Am fost la Gânju…

Nicolae TURTUREANU

Am fost la Gânju…

Un text „Sfâşietor - jurnalul unui artist care ştia că moare”, scris de Emilia Chiscop şi reluat de ZDI, după 20 de ani, mi l-a repanotat, pe simeza memoriei, pe redutabilul artist al penelului, Ioan Gânju. Mi-am amintit că şi eu „Am fost la Gânju”, dar cu încă vreo două decenii înainte, când „alte glasuri, alte încăperi” îşi etalau rezonanţele. Reiau, aici şi-acum, textul apărut la rubrica mea din ZDI, reprodus ulterior, sub genericul „Figuri. Legende”, în volumul „Cronice şi... anacronice” (Junimea, 2017).

Om câine

George PLEȘU

Om câine

Fără să ofer spoilere care să strice plăcerea celor care vor decide să-l vadă din 16 septembrie, când intră în cinematografe, spun doar că povestea creşte ca intensitate cu fiecare secvenţă până ajunge la paroxism, iar finalul deschis te face să pleci cu întrebări care revin şi-n zilele de după vizionare. Din ce-mi aduce la suprafaţă memoria afectivă, e probabil cel mai bun debut de la „Marfa şi banii” (2001) a lui Cristi Puiu.

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Codrin Liviu CUȚITARU

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Fugi, Rabbit (şi toată seria pe care o deschide) reprezintă o parabolă a alienării în universul postindustrial, publicarea sa în română căpătând, încă din 2008, cu un an înaintea morţii scriitorului, o neaşteptată legitimitate culturală în contextul prezentului.

pulspulspuls

O cotonogeală politică cu icnete şi gemete. Se vorbeşte de 40.000 de coco

O cotonogeală politică cu icnete şi gemete. Se vorbeşte de 40.000 de coco

Ehehei, dragii moşului, apăi să ştiţi voi aicea că cele mai interesante cotonogeli politice sunt, cum v-am mai spus noi şi cu alte ocazii, alea care au loc pe sub masă, când loviturile se aplică cu bombeul direct la ouşoarele sau fluierul piciorului adversarului, şi când icniturile şi gemetele sunt pe înfundatelea, ca să nu te dai de gol. 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.