anunturi
grandchef
Bolta rece

Ieşenii pot dona calculatoare sau tablete pentru copiii de la ţară

GALERIE
donatie
 • donatie
- +

Echipa proiectului „Până hăt de carte!“, proiect care a adus mii de cărţi în bibliotecile rurale din judeţul Iaşi, face un apel către ieşeni pentru a dona calculatoare, laptopuri, tablete sau smartphone-uri care să ajungă la elevii din mediul rural fără posibilităţi financiare şi care nu pot să participe la orele online din cauza lipsei acestor dispozitive. 

Proiectul „Până hăt de carte!“ este derulat de cabinetul parlamentar al senatorului Dan Lungu, scopul demersului actual fiind acela de a facilita accesul cât mai multor elevi din satele ieşene în perioada în care şcolile sunt închise. Astfel, începând de ieri, 4 mai, ieşenii pot dona la sediul cabinetului parlamentar calculatoare, laptopuri, tablete şi smartphone-uri în stare bună de funcţionare sau cu mici defecte, care pot fi repuse în funcţiune de către specialişti IT, voluntari ai proiectului.

Toate obiectele donate vor fi redirecţionate elevilor din comunele Cotnari, Costuleni, Grajduri, Ciorteşti şi Andrieşeni cu ajutorul bibliotecarilor din comunele ieşene cu care membrii echipei „Până hăt de carte!“ au colaborat. Conform declaraţiilor Ministrului Educaţiei şi Cercetării, la momentul actual, potrivit unei estimări, aproximativ 250.000 de elevi din România nu au acces la tehnologie online deci nu pot participa nici la ore în această perioadă.

„Începând din anul 2017 donez, aproape lunar, cu ajutorul comunităţii ieşene, cărţi către biblio - teci din comunele judeţului Iaşi. Am vizitat până acum aproape 30 de comunităţi şi am stat de vorbă cu bibliotecarii de acolo despre situaţia şcolilor, bibliotecilor şi a căminelor culturale. Ştiu care sunt lipsurile reale şi sunt mulţi copiii care nu au acces la astfel de echipament tehnic pentru a putea învăţa în această perioadă“, a afirmat Dan Lungu. Donaţiile pot fi făcute la sediul cabinetului parlamentar de pe str. Grigore Ureche, bl. Walter Mărăcineanu nr. 3, Mezanin, Iaşi. Cei care doresc mai multe detalii pot contacta echipa proiectului la la adresa de e-mail cabinet.senator.danlungu@gmail.com sau la numărul de telefon 0725 321 313.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

NATO în faţa unei noi extinderi

Lucian DÎRDALA

NATO în faţa unei noi extinderi

Pentru Alianţă, cererile de aderare ale Suediei şi Finlandei sunt uşor de gestionat din perspectiva compatibilităţii. Există însă unele presiuni şi constrângeri de cu totul altă natură.  

opinii

Metamorfozele lui Eugenides

Codrin Liviu CUȚITARU

Metamorfozele lui Eugenides

Deşi unii comentatori vorbesc despre o „moarte” a postmodernismului american - prin revenirea romanului recent la epic, la poveste -, în realitate nu asistăm acum decît la remodelarea vechilor structuri moştenite de la Barth sau Hassan şi la reconsiderarea funcţiilor esenţiale ale ficţiunii. Reabilitarea instrumentarului epic reprezintă contribuţia estetică a „generaţiei următoare”, în interiorul căreia strălucesc deja Jeffrey Eugenides (laureat al Premiului Pulitzer în 2003) şi Jonathan Franzen (distins cu National Book Award în 2001). 

Politica monetară şi inflaţia

Alin ANDRIEȘ

Politica monetară şi inflaţia

În ultima perioadă se discută foarte mult despre creşterea preţurilor şi reducerea puterii de cumpărare, dar mai puţin despre soluţii şi măsurile ce ar trebui adoptate de autorităţi. Preţurile de consum au crescut în România şîn aprilie?ţ cu 3,7% comparativ cu luna martie 2022, astfel rata anuală a inflaţiei în luna aprilie 2022 comparativ cu luna aprilie 2021 a atins nivelul de 13,8% cel mai ridicat din 2004 când rata inflaţiei a fost 11,9%ş1ţ. 

Dacă nu au profesorii pâine, să mănânce cozonac!

Mircea MORARIU

Dacă nu au profesorii pâine, să mănânce cozonac!

Nu trebuie să fii un observator din cale afară de atent al vieţii politice interne pentru a băga de seamă că dl. prof.dr. Sorin Cîmpeanu este unul dintre cei mai activi miniştri din guvernul Ciucă. Apare aproape zilnic la câte un post de televiziune cu acoperire naţională (şi, slavă Domnului!avem multe), face mereu anunţuri legate de schimbări în sistemul de învăţământ, în procedurile de evaluare,vrea să se renunţe la teze, schimbă pe nepusă masă structura anului şcolar, cheamă pe neaşteptate studenţii din online în sălile de curs, anunţă că profesorilor le va fi prin lege interzis să îşi mediteze propriii elevi. 

pulspulspuls

Cum vorbeşti în dodii când te plesneşte statul cu leafă de 20.000/lună

PULS

Cum vorbeşti în dodii când te plesneşte statul cu leafă de 20.000/lună

Pentru că tot am adus ieri vorba de postări lugubre, pomenind-o pe aia a conţilierului premarelui Chirica, musiu fost vice Botez, care făcea apologia rublei ruseşti, iacătă că unii cetitori mai atenţi ca noi ne-au şi probozit olecuţă, pe motiv că nu vedem şi pe alţii, mai importanţi, care bat câmpii prin bălăriile cu ciulini ale facebook-ului cu şi mai multă graţie.

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X