anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM

COMUNICAT DE PRESĂ

Ieșenii pot sprijini 90 de copii la cea de a 7-a ediție a Fondului de Burse

Ce aș fi azi fără educație?

GALERIE
fondul de burse
 • fondul de burse
- +

Astăzi, 21 septembrie, începe a șaptea ediție a Fondului de Burse coordonat de Fundația Comunitară Iași.

Ieșenii care își doresc să ajute la dezvoltarea armonioasă a unui copil sau a unui tânăr se pot implica singuri sau împreună cu prietenii. Ei pot alege să contribuie cu o bursă de merit sau o bursă de performanță, în valoare anuală de 2.200 de lei. Selectează viitorii bursieri și timp de un an, le sunt aproape, urmărindu-le evoluția.

Bursele de merit sunt primite de elevii din clasele V – XI, cu media 8,50 în anul școlar anterior, la care venitul pe membru de familie nu depășește 800 de lei. Bursele de performanță sunt adresate elevilor din clasele I – XI, care își doresc ca pasiunea lor pentru muzică, pictură, atletism, dans, să crească, însă resursa financiară reprezintă o piedică în dezvoltarea lor.

Cum poți ajuta în descurs de 12 luni

Singuri sau împreună cu familia, colegii, prietenii, donatorii oferă 184 de lei în fiecare lună și îi deschide noi posibilități copilului sau tânărului pe care l-a ales. Timp de un an, donatorii își călăuzesc bursierii și le oferă resursele financiare necesare pentru a le nutri pasiunile și a închega noi cunoștințe.

În 2012, primii ieșeni au pus mână de la mână și-au sprijinit cinci copii să-și urmeze chemarea. De atunci, 259 de tineri au primit încredere și susținere. An de an, unele povești rămân însă neîmplinite, când numărul tinerilor talentați îl întrece cu mult pe cel al ieșenilor pregătiți să-i susțină.

Ce aș fi azi fără educație?

O bursă poate însemna pentru un copil un sprijin solid, o șansă de a-și descoperi, prin cunoaștere, aptitudinile și puterea de a evolua.

Devino donator și ajută-i să descopere ce pot deveni. Arată-le că ieșenii sprijină copiii cu putere de dezvoltare și pasiune pentru educație.

Ia legătura cu Andreea Marosac, coordonatorul Fondului de Burse, prin telefon (072.054.0521), e-mail (andreea.marosac@fundatiacomunitaraiasi.ro) sau donează pe http://www.fundatiacomunitaraiasi.ro/doneaza/.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

NATO în faţa unei noi extinderi

Lucian DÎRDALA

NATO în faţa unei noi extinderi

Pentru Alianţă, cererile de aderare ale Suediei şi Finlandei sunt uşor de gestionat din perspectiva compatibilităţii. Există însă unele presiuni şi constrângeri de cu totul altă natură.  

opinii

Metamorfozele lui Eugenides

Codrin Liviu CUȚITARU

Metamorfozele lui Eugenides

Deşi unii comentatori vorbesc despre o „moarte” a postmodernismului american - prin revenirea romanului recent la epic, la poveste -, în realitate nu asistăm acum decît la remodelarea vechilor structuri moştenite de la Barth sau Hassan şi la reconsiderarea funcţiilor esenţiale ale ficţiunii. Reabilitarea instrumentarului epic reprezintă contribuţia estetică a „generaţiei următoare”, în interiorul căreia strălucesc deja Jeffrey Eugenides (laureat al Premiului Pulitzer în 2003) şi Jonathan Franzen (distins cu National Book Award în 2001). 

Politica monetară şi inflaţia

Alin ANDRIEȘ

Politica monetară şi inflaţia

În ultima perioadă se discută foarte mult despre creşterea preţurilor şi reducerea puterii de cumpărare, dar mai puţin despre soluţii şi măsurile ce ar trebui adoptate de autorităţi. Preţurile de consum au crescut în România şîn aprilie?ţ cu 3,7% comparativ cu luna martie 2022, astfel rata anuală a inflaţiei în luna aprilie 2022 comparativ cu luna aprilie 2021 a atins nivelul de 13,8% cel mai ridicat din 2004 când rata inflaţiei a fost 11,9%ş1ţ. 

Dacă nu au profesorii pâine, să mănânce cozonac!

Mircea MORARIU

Dacă nu au profesorii pâine, să mănânce cozonac!

Nu trebuie să fii un observator din cale afară de atent al vieţii politice interne pentru a băga de seamă că dl. prof.dr. Sorin Cîmpeanu este unul dintre cei mai activi miniştri din guvernul Ciucă. Apare aproape zilnic la câte un post de televiziune cu acoperire naţională (şi, slavă Domnului!avem multe), face mereu anunţuri legate de schimbări în sistemul de învăţământ, în procedurile de evaluare,vrea să se renunţe la teze, schimbă pe nepusă masă structura anului şcolar, cheamă pe neaşteptate studenţii din online în sălile de curs, anunţă că profesorilor le va fi prin lege interzis să îşi mediteze propriii elevi. 

pulspulspuls

Cum vorbeşti în dodii când te plesneşte statul cu leafă de 20.000/lună

PULS

Cum vorbeşti în dodii când te plesneşte statul cu leafă de 20.000/lună

Pentru că tot am adus ieri vorba de postări lugubre, pomenind-o pe aia a conţilierului premarelui Chirica, musiu fost vice Botez, care făcea apologia rublei ruseşti, iacătă că unii cetitori mai atenţi ca noi ne-au şi probozit olecuţă, pe motiv că nu vedem şi pe alţii, mai importanţi, care bat câmpii prin bălăriile cu ciulini ale facebook-ului cu şi mai multă graţie.

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.