anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Ieșenii, revoltați de o nouă regulă. "Nu mă interesează CĂ NU AI autobuze în plus"

GALERIE
autobuz
  • autobuz
- +

Regula limitării accesului persoanelor în mijloacele de transport în comun îi revoltă pe mulți ieșeni și asta pentru că nu există metode de aplicare civilizate, care să nu încalce drepturile oamenilor. Cu această regulă ar fi de acord aproape toată lumea, teoretic. Orice persoană se simte mai bine când circulă cu un autobuz sau cu un tramvai liber, neaglomerat, însă numărul mijloacelor de transport este prea mic la Iași, iar așteptarea în stații, și-așa prea mare, s-ar putea prelungi nu la zeci de minute, ci la ore în cazul în care s-ar aplica noua lege.

Iată cum vede această problemă Oana Vasiliu. Ea a oferit și exemple concrete pe Facebook:

"Avem o situație foarte urâtă în Iași. Nu știu ce comisie s-a adunat, iar mințile luminate de acolo au luat decizia să urce în autobuze doar un număr de cetățeni, adică doar cei care prind loc pe scaune, restul jos. Adică te urci în autobuz, iar șoferul strigă "jos". Punct.

Avem așa: autobuzul 27, 44 și altele, dar eu cu acestea circul spre locul de muncă.

Acestea două vin foarte rar și când prinzi unul deja faci o cruce mare.

Bun.

Înțeleg măsura, dar nu înțeleg de ce nu au suplimentat numărul de autobuze!

Pe mine, cetățean plătitor de taxe și de abonament pe mijlocul de transport în comun nu mă interesează CĂ NU AI autobuze în plus.

Le închiriezi dacă e nevoie și suplimentezi numărul lor dacă ai luat o asemenea decizie.

Nu lași oamenii în stradă în vreme de pandemie și caniculă sau îi împingi la reacții de frustrare și ură unul împotriva celuilalt.

Unii șoferi au devenit isterici din cauză că sunt amenințați că primesc amendă, iar în timp ce aștepți o oră un astfel de autobuz, nu există bănci pe care să te așezi. Nu te lasă să te urci în primul care vine odată la 30 de minute sau 40, aștepți pe următorul înca pe atât.

În stația ExpoMobila nu este nici umbră, nici bancă, oamenii bătrâni se așează pe jos după un stâlp de electricitate. Câtă umilință după o viață de muncă.

Unii șoferi opresc în stație, stau cu ușa închisă, iar cetățenii bat cu palmele în geamuri pentru că nu înțeleg de ce s-au oprit, dar nu deschid ușile.

Deci cum rezolvați problema asta, distinse minți luminate?

Sau în vreme de pandemie nu mai mergem deloc la muncă dacă nu avem mașină... mâncăm var de pe pereți, plătim întreținere cu frunze de brusture și îmbrăcăm copiii tot cu frunze...

Haideți vă rog găsiți soluții cu mintea lucidă, altfel mă văd nevoită să mă înscriu în audiențe la voi și se repetă istoria, o să vă plângeți că sunt rea, că vă înregistrez audiențele cu telefonul și redau aici fiecare cuvânt pe care îl scoateți pe gură, cum s-a mai întâmplat în trecut.

Ps. O să spuneți că trebuie sesizare. Am sunat la Primăria Iași și ofițerul de serviciu a zis că nu e nimeni în primărie. Comisia Tehnică e de găsit de luni.

Am sunat la Compania de transport în comun, la fel, nu e nimeni de găsit.

Doar noi proștii circulăm sâmbătă și duminică, de n-am mai circula niciodată, că uite cum necăjim stimabilii", a scris Oana Vasiliu pe Facebook.

VEDEȚI ȘI:

Autobuzele nu vor pleca din stații dacă urcă prea mulți pasageri. Șoferii riscă sancțiuni - AICI

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Transferul de primari, o dovadă de slăbiciune

Cosmin PAȘCA

Transferul de primari, o dovadă de slăbiciune

Campania de racolări declanşată de liberali înseamnă în primul rând o umilinţă pentru propriul electorat şi activul de partid. E o palmă pe obrazul acelor liberali (mulţi, puţini?) care s-au luptat în ultimii patru ani cu „ciuma roşie” pe uliţa satului, care şi-au pierdut patru ani din viaţă crezănd că PNL trebuie să facă opoziţie.

Filmuletul zilei

opinii

Savanţii zilelor din urmă

Codrin Liviu CUȚITARU

Savanţii zilelor din urmă

„Dragul meu, adevărul este chiar cel comunicat de hârţogarii academici: mi-am mistificat activitatea de cercetare, aşa-zisele informaţii epocale, savantlâcul, biografia, tot! Existenţa mea e o farsă de la A la Z. Nu puteam să mor cu minciuna în spate! Mă bucur că accidentul deconspirării s-a petrecut înainte de ieşirea din sistem. Nu vor fi consecinţe punitive, iar eu, în sfârşit, voi savura câţiva ani de sinceritate....”

Iaşul vrea tren urban! (II)

George ŢURCĂNAŞU

Iaşul vrea tren urban! (II)

În ciuda dorinţei autorităţilor locale ale aglomeraţiilor urbane importante ale României, fără o descentralizare reală punerea în practică a proiectelor de trenuri urbane e extrem de dificilă. Atâta vreme cât tot ce ţine de infrastructura de transport feroviar se decide la Ministerul Transporturilor şi autorităţile locale sau judeţene nu pot contacta după nevoile lor transportul feroviar, lucrurile se vor mişca foarte greu. 

De la moară la războiul de ţesut

Bogdan ILIESCU

De la moară la războiul de ţesut

„Obstacolele sunt acele lucruri groaznice pe care le vezi când îţi iei ochii de la ţelul tău.” Henry Ford

pulspulspuls

Alexe a mutat, se pregăteşte Chirica: Şandru, un pas în faţă

Alexe a mutat, se pregăteşte Chirica: Şandru, un pas în faţă

Caricatura zilei

3 AM

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.