anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

vineri, 03.02.2023

Advertorial

Ieşenii sunt afectaţi de remanierile prim ministrului Cîțu (P)

GALERIE
stefan tanasa usr iasi
 • stefan tanasa usr iasi
- +

Odată cu scandalul care a zguduit scena politică românească, prim ministrul Florin Cîțu a decis să remanieze toți prefecții și subprefecții USR din țară. De aceasta măsură nu a scăpat nici subprefectul Judeţului Iaşi, Ștefan Tanasă.

Deja pe reţelele de socializare şi nu numai sunt foarte multe voci care critică cu vehemenţă această decizie, întrucât opinia publică consideră că președintele USR PLUS Iași, Ștefan Tanasă a luptat şi a făcut foarte multe pentru ieşeni din poziția de subprefect, pe care a ocupat-o până în urmă cu o săptămână.

Iniţiative şi demersuri concrete pentru ieşeni

Una dintre iniţiativele pentru care Ștefan Tanasă a făcut demersuri concrete este acela de a prinde în Programul Operațional de Sănătate proiectul pentru realizarea Centrului Național de Terapie cu protoni la Institutul Regional de Oncologie Iași, proiect care, odată cu disponibilizarea subprefectului Tanasă Ștefan, riscă să rămână fără finalitate.

De asemenea, Tanasă a coordonat şi monitorizat centrele de vaccinare din judeţ - iar în comuna Mirceşti a pus bazele înfiinţării unui astfel de centru, a deblocat diferite proiecte prin demersuri la Compania Naţională de Investiţii, printre care lucrările privind reabilitarea Căminului Cultural din comuna Movileni sau a campusului şcolar din comună Belceşti, a contribuit la deschiderea unui punct de lucru mobil al Serviciului Public Comunitar de Paşapoarte în municipiul Pașcani sau a făcut eforturi şi demersuri către Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor pentru a rezolva situaţia retrocedării maternităţii Elena Doamna Iaşi. Ştiind ce probleme întâmpina oamenii, Ștefan Tanasă a contribuit la îmbunătăţirea calităţii serviciilor oferite ieşenilor prin deblocarea şi suplimentarea unor posturi în organigrama Serviciului Public Comunitar Regin Permise şi Înmatriculări.

Președintele USR PLUS Iași şi-a îndreptat atenţia şi către cetăţenii Republicii Moldova, făcând demersuri în vederea alocării unor noi loturi de vaccinuri pentru susţinerea şi îmbunătăţirea procesului de vaccinare din ţara fraţilor noştri.

Tinerii din USR PLUS - o alternativă reală la vechea clasă politică

Tanasă spera totuşi ca proiectele asumate de către USR PLUS Iaşi să continue şi să prindă contur. La final de mandat, unul scurt, dar prolific, Ştefan Tanasă îşi doreşte ca USR PLUS şi PNL să poată ajunge la o înţelegere astfel încât proiectele asumate de către Alianţa USR PLUS să devină realitate.

Pentru că atât timp cât a ocupat funcţia de subprefect al Iașului gândul acestuia a fost în permanență ca în urma activității pe care o întreprinde în această calitate să lase ceva în urma lui. Iar reacţiile pozitive ale oamenilor sugerează că a reuşit acest lucru, fiind un exemplu de urmat pentru generația tânără de politiceni. Ceea ce demonstraza, odată în plus, ca politicienii tineri din USR PLUS Iași au arătat că pot fi o alternativă reală la vechea clasă politică.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Viaţa publică românească în derivă

Alexandru CĂLINESCU

Viaţa publică românească în derivă

Au trecut doar câţiva ani de la marile demonstraţii de protest împotriva unor legi care urmăreau exonerarea unor infractori sus-puşi; astăzi, miile, zecile de mii de protestatari de odinioară par complet apatici, deşi ar avea nu o dată motive să iasă în stradă. Blazare? Resemnare? Indiferenţă? Evident că această lipsă de reacţie le dă guvernanţilor sentimentul impunităţii, ceea ce nu anulează însă teama că s-ar putea confrunta cu mişcări de protest.

opinii

Amfiteatrul Emil Brumaru la Colegiul Naţional

George PLEȘU

Amfiteatrul Emil Brumaru la Colegiul Naţional

Ar fi păcat ca cel mai iubit poet specializat în îngeri, întâmplător absolvent al liceului, să nu fie omagiat în spaţiul care marchează atât de multe momente importante din viaţa fiecărui adolescent care are privilegiul de a-i trece pragul. Măcar pentru următorii 75 de ani.

Iată de ce a fost Mitropolitul pe scenă

pr. Constantin STURZU

Iată de ce a fost Mitropolitul pe scenă

La recenta aniversare, pe 24 ianuarie 2023, a Unirii Principatelor Române, s-au trezit (în deja „buna” tradiţie woke!) unii să pună sub semnul întrebării prezenţa Părintelui Mitropolit Teofan al Moldovei şi Bucovinei pe scena din Piaţa Unirii, la momentul discursurilor festive. Motivul? „Biserica Ortodoxă s-a opus Unirii Principatelor”. 

În contra direcției noii legi a învățământului

Lucia-Gabriela MUNTEANU

În contra direcției noii legi a învățământului

Actuala variantă a proiectului de lege a învățământului prevede desființarea specializării învățătoare/ învățător din statutul de funcționare a liceelor și colegiilor pedagogice, școli din domeniul vocațional. Am afirmat argumentat în repetate rânduri, în spațiul public, ca profesoară de patru decenii la Școala Normală „Vasile Lupuˮ din Iași, că ar fi o greșeală, o nedreptate, o discriminare în raport cu celelalte tipuri de licee vocaționale, o lipsă de viziune în politica educațională, o intervenție brutală și lipsită de beneficii în continuarea unei tradiții educaționale vii și nu moarte, tradiția normalistă, în stare să slujească cea mai stringentă modernitate.

pulspulspuls

Săriţi, oameni buni: nea Măricel i-a şterpelit lui dom’ Costel marfa electorală de sub nas!

Săriţi, oameni buni: nea Măricel i-a şterpelit lui dom’ Costel marfa electorală de sub nas!

Chiar aşa s-a întâmplat, dragi telespectatori: nea Măricel, şeful de la partidoiul ieşean, a profitat se pare de faptul că menistrul Sănătăţii e pe tarlaua lui la Bucureşti şi i-a şterpelit lui dom’ Costel, şeful liberalilor ieşeni, o marfa electorală toată numai macră, bună de chiftele în campanie, chiar de sub nas!

Caricatura zilei

Pițuțurlică

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.