Ieșenii sunt așteptați să pedaleze la „marșul siguranței pe două roți”

vineri, 22 iunie 2018, 09:45
2 MIN
 Ieșenii sunt așteptați să pedaleze la „marșul siguranței pe două roți”

Ieșenii sunt așteptați sâmbătă, 30 iunie, începând cu ora 10, să pedaleze într-un marș al siguranței pe bicicletă.

Traseu: Primărie – Rond Fundaţie – Bulevardul Independenţei – Tg. Cucu – Str. Anastasie Panu – Str. Sf. Lazăr – Str. Palat – Palatul Culturii

Mai multe detalii despre campanie aflați de pe probikeaddiction.ro.

Formular de înscriere – AICI.

La sfârșitul turei, ieșenii vor completa un chestionar pe teme de siguranță rutieră pe bicicletă și vor afla răspunsurile potrivite chiar de la reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție. Pe baza chestionarelor se va organiza o tombolă cu premii care țin tot de siguranța deplasării pe bicicletă.

Marșul face parte din campania "Fii cu ochii în 4 pe două roți", care își propune conștientizarea bicicliștilor cu privire la regulile de circulație, importanța unei echipări corespunzătoare atât a biciclietei, cât și a biciclistului, precum și respectarea unei conduite potrivite în trafic – toate menite să sporească siguranța deplasării pe bicicletă.

Campania este organizată de Asociaţia Naţională pentru Sprijinirea Victimelor şi Prevenirea Accidentelor Rutiere și Asociatia ProBikeAddiction, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Județean Iași.

În urma celor 68 de accidente cu biciclişti petrecute în decursul celor 6 luni ale acestui an, două persoane au decedat şi 11 persoane au fost rănite grav.

Facebook

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii