anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Digitalizarea nu are legătură cu situaţia din teren

Ieşenii sunt programaţi la centrele de vaccinare, dar găsesc uşa închisă

GALERIE
vaccin
 • vaccin
- +

Soţii Cioclu ne-au explicat cum stau lucrurile la centru din Mirceşti: “Am primit ambii confirmările de programare, cu reminder pe email şi sms, iar când am ajuns acolo am constatat că centrul este închis". Ieşeanul încercase să sune mai înainte pentru a confirma şi telefonic, dar nu i-a răspuns nimeni. Duminică, în tot judeţul, doar 134 de ieşeni au primit prima doză, iar 75 doza unică de la Johnson&Johnson.

5 septembrie a fost ziua cea mai “neagră “ din cadrul campaniei de vaccinare la Iaşi. Altfel spus, record negativ absolut. Doar 196 de persoane au fost vaccinate, dintre care 134 persoane au primit doza I şi 62 persoane au primit doza a II-a. Alte 75 doze de Johnson&Johnson au fost administrate în ultimele 24 de ore. În pofida adresabilităţii scăzute, există însă persoane care doresc să se vaccineze, dar nu au unde sau, mai grav, se trezesc cu centrul de vaccinare închis chiar dacă au programare.

Este şi cazul soţilor Cioclu care pe 3 septembrie, ora 17.00, urmau să se imunizeze cu doza Johnson&Johnson la centrul de vaccinare de la Mirceşti. Dar, surpriză, poarta centrului de vaccinare de la Căminul Cultural era închisă. “Am primit ambii confirmările de programare, cu reminder pe email şi sms, iar când am ajuns acolo am constatat că centrul este închis şi este un program aleator pe zile şi intervale orare", a povestit Mihai Cioclu.

Potrivit orarului afişat, pe 3 septembrie, programul centrului de vaccinare era 8-12, deci programarea de la ora 17 pica din start. Soţii Cioclu nu au fost însă anunţaţi în prealabil de modificările survenite, nici prin email, nici prin sms, nici telefonic. “Deşi am dorit să anunţ şi să reconfirm că ajung, am sunat pe tot drumul către centru la numărul de telefon afişat pe site, fără nici un rezultat", a mai spus Mihai Cioclu.

Reprezentanţii DSP au comunicat că peste 10 centre de vaccinare din judeţ au fost închise din cauza adresabilităţii extrem de scăzute. Centrelor în care media zilnică în ultima perioadă a fost de 10 persoane imunizate pe zi li s-a redus programul la patru ore, trei zile pe săptămână. În momentul de faţă, singurul centru care funcţionează 12 ore pe zi este cel de la regina Maria. Cel de la Gară sau Aeroportul Iaşi, zone cu trafic intens, funcţionează câte opt ore. La fel şi cel de la Cinematograful Victoria şi Casa de Cultură a Studenţilor. Dintre cele 19 centre de vaccinare din judeţ, doar patru mai funcţionează în afara municipiului reşedinţă, respectiv cel de la la Paşcani, Tomeşti, Popricani şi Târgu Frumos.

Motivul, numărul mic de persoane care doresc să se vaccineze. “Ritmul vaccinării se menţine constant scăzut, de aceea s-au şi închis multe dintre centrele de vaccinare, iar multe şi-au redus programul. Mai exact sub 400 de persoane pe zi vaccinate complet, adică cu a doua doză sau cu Johnson &Johnson şi în jur de 150 de persoane pe zi vaccinate cu prima doză.

Chiar dacă autorităţile locale s-au implicat avem probleme. Ultima situaţie este intervenţia doamnei senator Diana Şoşoacă, la Răchiteni, care a blocat o acţiune de vaccinare a persoanelor care şi-au exprimat această dorinţă. Acestora li s-a blocat pratic accesul în centrul de vaccinare de către un grup mai mare de persoane printre care era şi doamna Şoşoacă. Consider că astfel de acţiuni sunt ilicite şi ar trebui pedepsite", a spus Vasile Cepoi, directorul DSP Iaşi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

Cosmin PAȘCA

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

A se observa formularea în context a profesorului: autostrada „este un mijloc ca EU să ajung undeva”. Cu alte cuvinte, pentru Bulai şoseaua rapidă are un singur sens, spre Iaşi. Oraşul e văzut ca o grădină zoologică, oamenii stau aici într-un ţarc, din care n-au voie să iasă. Pot fi însă vizitaţi, ideal când începe bâlciul de Sfânta Parascheva.

opinii

New York şi Alabama. Un circuit epic

Codrin Liviu CUȚITARU

New York şi Alabama. Un circuit epic

Prin povestirile lui, Capote a avut, în mod evident, o influenţă hotărâtoare asupra a ceea ce s-a numit proza minimalistă americană din ultima jumătate a secolului XX. Acest tip de epic se concentrează pe frânturi din existenţa imediată, pe care le explorează nesofisticat şi totuşi artistic. Viziunea naratorului minimalist e pragmatică, evitând, din start, construcţiile monumentale ale romanului tradiţional, căutarea adevărurilor majore ale lumii sau elucidarea codurilor absconse şi derutante din istorie.

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

George ŢURCĂNAŞU

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

Când ai într-o regiune devenită fundătură prin proiectarea şi construcţia statului naţional, respectiv o aglomeraţie urbană de 400-450 mii de locuitori, ce ar fi singura capabilă să gestioneze fluxuri importante la nivel regional şi să polarizeze cât de cât regiunea, atât cât să-i creeze o minimă stabilitate şi coeziune teritorială, nu o izolezi din cauză că nu i-ar fi Bucureştiului de folos nu ştiu ce autostradă, ci faci eforturi să o deschizi către lume.

Întâmplările lui Nobel (I)

Bogdan ILIESCU

Întâmplările lui Nobel (I)

„All things are ready, if our mind be so.” (Toate lucrurile sunt pregătite, dacă şi mintea noastra este.) - William Shakespeare, Henry V

pulspulspuls

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Două vorbe mai relaxate pe astăzi, dacă tot e joi, despre unul din evenimentele notabile care au loc în aceste zile în târg, stimaţi telespectatori şi drăguţe telespectatoriţe: selecta adunarea arhitecţilor de pe tot rotogolul ţării şi, de ce nu, chiar al Evropii şi al planetei. 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.