anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Ieşenii, tot mai atraşi de o carieră în IT

GALERIE
scoala-informala-de-it-iasi-1
 • scoala-informala-de-it-iasi-1
- +

Tentaţi să obţină venituri mult peste medie, numărul persoanelor care doresc să obţină un loc de muncă într-o firmă de IT, dar care nu au studii universitare în domeniu, apelează în număr tot mai mare şcolile private de reconversie profesională.

 Ca atare, pentru anul 2016, Şcoala Informală de IT din Iaşi îşi va dubla numărul de cursanţi, estimează oficialii societăţii Educaţie Informală, sub egida căreia se desfăşoară unul dintre cele mai importante proiecte de educaţie alternativă şi reconversie profesională pentru piaţa IT. Vârsta medie a persoanelor care vor să facă o schimbare în carieră şi să intre în IT este de 29 de ani, potrivit datelor furnizate de reprezentanţii aceleiaşi societăţi. „La Iaşi, după ce în 2015 am avut 80 de cursanţi, preconizăm ca până la finalul lui 2016 să depăşim 150 de cursanţi la disciplinele disponibile aici: Introducere în IT, Web Development, Java Development, Software Quality Assurance şi Project Management. Mai mult decât atât, din toamnă vom introduce şi trei cursuri noi: Automation Testing, Microsoft .NET şi Business Analysis”, spune Dan Zaharia, site manager al Şcolii Informale de IT la Iaşi.

Proiectul a fost lansat iniţial la Cluj-Napoca, în urmă cu trei ani, la iniţiativa unui grup de tineri specialişti din educaţie, antreprenoriat şi IT. În afară de oraşele Cluj-Napoca şi Iaşi, Educaţie Informală desfăşoară în prezent cursuri pentru inserţia de noi angajaţi pe piaţa dezvoltării de software şi în alte mari centre urbane cu potenţial de dezvoltare pe acest segment, între care Bucureşti, Timişoara şi Oradea.

„Dacă la finele lui 2015 ne mândream cu un număr total de 500 de absolvenţi, iată că 2016 vine în forţă şi până la sfârşitul lunii mai deja ne apropiem de 1.000 de cursanţi. Sper că aceştia să devină absolvenţi într-un procent cât mai mare. Dezvoltându-se la nivel naţional, oferta de învăţământ alternativ a Şcolii Informale de IT s-a diversificat constant, pentru a răspunde cât mai bine atât cerinţelor din industrie, cât şi nevoilor de învăţare ale cursanţilor. În 2016, Şcoala Informală de IT pune la dispoziţia celor interesaţi o gamă de programe de învăţare ce include 12 specializări, structurate pe trei categorii: cursuri de iniţiere, pregătire şi specializare în IT. Cele trei niveluri alternative de învăţare sunt concepute în funcţie de experienţa anterioară a fiecărui candidat care, fie nu a avut niciodată contact cu domeniul IT şi vrea să se familiarizeze cu noţiuni de bază din domeniu, fie are cunoştinţe minime şi vrea să îşi construiască o carieră într-o anumită ramură din IT, fie are deja expertiză în domeniu şi doreşte să evolueze în carieră”, a declarat Răzvan Voica, Managing Partner Educaţie Informală.  

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Alexandru LĂZESCU

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Războiul din Ucraina nu a făcut decât să amplifice crize globale deja existente; în condiţiile unui nou Război Rece, iluziile că mai este posibil modul de viaţă din trecut şi mai pot fi menţinute politicile sociale generoase, deja nesustenabile, trebuie abandonate.

opinii

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Nichita DANILOV

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Lumea lui Nicolae Stan se configurează rotindu-se melancolic în jurul pipei din lemn de cireş pe care o fumează agale stând în cerdacul casei parohiale tânărul preot al satului Crăsani, Radu Plămadă, pătruns până dincolo de adâncul sufletului său de ceea ce crede că ar fi menirea sa.

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Ciprian IFTIMOAEI

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Orice demers ştiinţific, implicit sociologic, începe cu definirea conceptelor, cu o definiţie, pentru ca toată lumea să ştie despre ce vorbim. În cazul ne faţă, trebuie să lămurim ce este o „problemă” şi ce anume o face să fie „socială”. De pildă, consumul de alcool sau droguri poate să fie o problemă individuală sau poate să devină socială la un moment dat. În genere, problema socială este un dezechilibru, o disfuncţie la nivelul societăţii, sau un eveniment care afectează oamenii negativ, despre care există percepţia că poate fi rezolvată prin anumite măsuri din partea statului (strategii, politici, metode, tehnici şi proceduri de intervenţie) şi/sau din partea mediului neguvernamental.

Sportul alb şi Războiul negru

Michael ASTNER

Sportul alb şi Războiul negru

A iscat ceva vâlvă decizia organizatorilor turneului de mare şlem de la Wimbledon, atunci când au decis să nu permită participarea jucătorilor şi jucătoarelor din Rusia şi din Belarus. 

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.