Ieşenii, tot mai atraşi de o carieră în IT
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 23.01.2021

Ieşenii, tot mai atraşi de o carieră în IT

GALERIE
scoala-informala-de-it-iasi-1
  • scoala-informala-de-it-iasi-1
- +

Tentaţi să obţină venituri mult peste medie, numărul persoanelor care doresc să obţină un loc de muncă într-o firmă de IT, dar care nu au studii universitare în domeniu, apelează în număr tot mai mare şcolile private de reconversie profesională.

 Ca atare, pentru anul 2016, Şcoala Informală de IT din Iaşi îşi va dubla numărul de cursanţi, estimează oficialii societăţii Educaţie Informală, sub egida căreia se desfăşoară unul dintre cele mai importante proiecte de educaţie alternativă şi reconversie profesională pentru piaţa IT. Vârsta medie a persoanelor care vor să facă o schimbare în carieră şi să intre în IT este de 29 de ani, potrivit datelor furnizate de reprezentanţii aceleiaşi societăţi. „La Iaşi, după ce în 2015 am avut 80 de cursanţi, preconizăm ca până la finalul lui 2016 să depăşim 150 de cursanţi la disciplinele disponibile aici: Introducere în IT, Web Development, Java Development, Software Quality Assurance şi Project Management. Mai mult decât atât, din toamnă vom introduce şi trei cursuri noi: Automation Testing, Microsoft .NET şi Business Analysis”, spune Dan Zaharia, site manager al Şcolii Informale de IT la Iaşi.

Proiectul a fost lansat iniţial la Cluj-Napoca, în urmă cu trei ani, la iniţiativa unui grup de tineri specialişti din educaţie, antreprenoriat şi IT. În afară de oraşele Cluj-Napoca şi Iaşi, Educaţie Informală desfăşoară în prezent cursuri pentru inserţia de noi angajaţi pe piaţa dezvoltării de software şi în alte mari centre urbane cu potenţial de dezvoltare pe acest segment, între care Bucureşti, Timişoara şi Oradea.

„Dacă la finele lui 2015 ne mândream cu un număr total de 500 de absolvenţi, iată că 2016 vine în forţă şi până la sfârşitul lunii mai deja ne apropiem de 1.000 de cursanţi. Sper că aceştia să devină absolvenţi într-un procent cât mai mare. Dezvoltându-se la nivel naţional, oferta de învăţământ alternativ a Şcolii Informale de IT s-a diversificat constant, pentru a răspunde cât mai bine atât cerinţelor din industrie, cât şi nevoilor de învăţare ale cursanţilor. În 2016, Şcoala Informală de IT pune la dispoziţia celor interesaţi o gamă de programe de învăţare ce include 12 specializări, structurate pe trei categorii: cursuri de iniţiere, pregătire şi specializare în IT. Cele trei niveluri alternative de învăţare sunt concepute în funcţie de experienţa anterioară a fiecărui candidat care, fie nu a avut niciodată contact cu domeniul IT şi vrea să se familiarizeze cu noţiuni de bază din domeniu, fie are cunoştinţe minime şi vrea să îşi construiască o carieră într-o anumită ramură din IT, fie are deja expertiză în domeniu şi doreşte să evolueze în carieră”, a declarat Răzvan Voica, Managing Partner Educaţie Informală.  

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce model alegem?

Nicolae GRECU

Ce model alegem?

În speranţa că sportul românesc va redeveni el însuşi un model în Europa, înclinăm spre Slovenia.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte”- Noam Chomsky (II)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte”- Noam Chomsky (II)

Sunt evidenţiate în continuare accentele antiamericane şi antioccidentale din discursul public al reputatului om de ştiinţă.

Prudenţi, nu fricoşi; blânzi, nu naivi

pr. Constantin STURZU

Prudenţi, nu fricoşi; blânzi, nu naivi

În contextul primei trimiteri a ucenicilor la propovăduire, Domnul le spune, între altele: "Iată, Eu vă trimit pe voi ca pe nişte oi în mijlocul lupilor; fiţi, dar, înţelepţi ca şerpii şi nevinovaţi ca porumbeii" (Matei 10, 16). Imaginea unei oi aflate în mijlocul lupilor stârneşte frisoane, mai ales printre credincioşii îngrijoraţi de mersul actual al lumii. Însă mesajul e mai degrabă sursa unei mari nădejdi. Căci nu ne cere Mântuitorul să acţionăm precum "lupii" - grupaţi în haite, agresivi, sălbatici -, ci să cultivăm ascultarea şi blândeţea specifice "turmei celei cuvântătoare".

O poveste sordidă

Alexandru CĂLINESCU

O poveste sordidă

Dezvăluirea a fost făcută prin intermediul unor cărţi, literatura, substituindu-se actului de justiţie, având aşadar - teoretic cel puţin - şi o funcţie terapeutică. Ceea ce nu-i absolvă pe cei care, din inconştienţă, din spirit de castă ori din dorinţa de a provoca au tolerat sau chiar au încurajat tot felul de aberaţii.

pulspulspuls

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Câteva informaţii pe azi şi despre noii aleşi ai ieşenilor mai puţin cunoscuţi publicului în ce priveşte viaţa lor privată. 

Caricatura zilei

Cerere

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.