Ieşenii vor plăti 20.000 de lei unui şofer din Harghita care a dat cu maşina într-o groapă pe drumul strategic
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Ieşenii vor plăti 20.000 de lei unui şofer din Harghita care a dat cu maşina într-o groapă pe drumul strategic

GALERIE
groapa asfalt1
  • groapa asfalt1
- +

Paguba, acceptată de instanţa de judecată, va cădea în sarcina Direcţiei de drumuri judeţene. Groapa în care bărbatul şi-a avariat maşina putea fi acoperită cu o cheltuială de 100 de lei.

 

În loc să folosească la repararea drumurilor, banii publici ajung să fie daţi ca despăgubiri şoferilor care-şi rup maşinile în gropi. Direcţia Judeţeană de Administrare a Drumurilor şi Podurilor a fost condamnată să plătească peste 20.000 de lei unui şofer, în loc să cheltuiască 100 de lei pentru a astupa o groapă dintr-un drum judeţean. Păgubitul ceruse chiar mai mult, dar judecătorii au apreciat că s-ar depăşi valoarea maşinii.

Incidentul, în toiul nopţii

În noaptea de 23/24 septembrie 2017, Fordul condus de G.F. se îndrepta dinspre Vânători (DN 24, dinspre Sculeni) spre Horleşti, pe DJ 248B, o parte a aşa-numitului „drum strategic” care ajunge în final la Bogonos şi Leţcani (DN 28). La 1,7 metri de acostament se afla o groapă de aproximativ un metru pătrat, şi o adâncime de 25 cm, nesemnalizată. Aceasta era „astupată” pe jumătate cu o bucată de beton dislocată din carosabil şi mai multe bucăţi mai mici de beton. Şoferul, venit din Miercurea Ciuc, nu cunoştea drumul şi nici nu a văzut groapa, automobilul intrând în plin în aceasta, apoi derapând. Pentru G.F., drumul s-a oprit acolo, întrucât maşina nu mai putea să se deplaseze pe propriile roţi. A fost transportată la service, unde mecanicii au apreciat valoarea avariilor la o sumă uriaşă: 35.000 de lei.

Cazul a ajuns în instanţă, singura apărare adusă de DJADP fiind aprecierea că valoarea prejudiciului produs este prea mare, şi nu reprezintă o evaluare obiectivă a pagubelor cauzate autoturismului. Raportul de expertiză a evaluat pagubele la numai 19.712,55 lei, reprezentând valoarea autoturismului la data producerii accidentului. Aceasta a fost şi suma asupra căreia s-au oprit judecătorii ca valoare a despăgubirilor pe care au obligat DJADP să le plătească lui F.G. În plus, drumarii vor trebui să plătească şi 750 lei, reprezentând costul transportului maşinii până la service, şi 4.000 de lei, cheltuieli de judecată. La un preţ al betonului de cel mult 300 lei/mc, astuparea gropii ar fi costat mai puţin de 100 de lei. Apelul declarat de DJADP a fost respins de Tribunal. Recursul se află pe rolul Curţii de Apel.

Cititi si: Doi ani de procese din cauza unei mici imprudenţe ca șofer

Cititi si: Şapte ani de procese grele din cauza unui porc împieliţat cumpărat din târg, care a sărit din căruţă în mers

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Câteva observaţii despre votul pe bugetul Iaşului

Cosmin PAȘCA

Câteva observaţii despre votul pe bugetul Iaşului

În loc să vină cu soluţii pe fond, să fie pro-activ în negocierile cu USR PLUS, s-a agăţat ostentativ de forma solicitărilor. Atitudinea defensivă a primarului trădează reaua credinţă sau, în cel mai bun caz, un orgoliu prostesc. Sigur, şi reprezentanţii USR PLUS sunt încăpăţânaţi, pe alocuri obraznici, dar ei pentru asta au fost trimişi în CL.

Filmuletul zilei

opinii

Teste

Codrin Liviu CUȚITARU

Teste

Neîndoios, ceva grav se petrecuse în procesul evaluării, făcându-l pe Grimase să intre în şoc. Suspiciunea mi-a fost întărită şi de amănuntul că bietul corector ţinea între degetele încârligate de la mâna stângă o foaie scrisă - în mod evident una dintre numeroasele şi buclucaşele lucrări.

Inegalitatea veniturilor

Alin ANDRIEȘ

Inegalitatea veniturilor

Trăim vremuri excepţionale în care inegalitatea socială, atât din perspectiva veniturilor, cât şi a avuţiei individuale, se adânceşte. Cauzele şi consecinţele creşterii disparităţilor la nivelul veniturilor şi a averii reprezintă elemente centrale ale dezbaterilor atât la nivelul economiştilor, cât şi al politicienilor. Deşi nivelul de trai a înregistrat o creştere semnificativă în ultimele decenii, iar inegalitatea veniturilor la nivel global s-a redus, inegalitatea din perspectiva veniturilor a crescut semnificativ la nivel naţional în majoritatea ţărilor.

Justificările justiţiei

Florin CÎNTIC

Justificările justiţiei

Cum lumea este încă agitată după măcelărirea cinică a unui urs de trofeu de către un cetăţean din Liechtenstein invitat dubios şi cam ilegal de nu ştiu ce asociaţie maghiară de vânători din Covasna, a trecut neobservat un eveniment important: o hotărâre a Curţii Constituţionale care a creat deranj în justiţie.

pulspulspuls

Probleme ontologice la liberali: doi au refuzat deja! Ghici cine urmează?

Probleme ontologice la liberali: doi au refuzat deja! Ghici cine urmează?

Informaţii interesante transpiră în ultimele zile despre liberalii ieşeni, stimaţi telespectatori. Prin culisele politichiei de la Bucale se zvoneşte că în parohia de la Iaşi ar fi apărut o mare problemă de lidărşip, ca să ne exprimăm mai elevat: nu prea ar vrea nimeni mai de soi să se bage pe locul de şef lăsat liber de Paralexe, până se clarifică într-un fel sau altul aspectele penale ale acestuia. 

Caricatura zilei

Lupii manifestanți

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.