anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Ieşirea din insolvenţă a Hidroelectrica poate debloca lucrările la barajul Lunca Paşcani

Odată cu intrarea firmei energetice în incapacitate de plată lucrările de la Paşcani au fost oprite.

GALERIE
baraj siret-lunca-pascani_52
 • baraj siret-lunca-pascani_52
- +

Decizia recentă a instanţei de la Tribunalul Bucureşti potrivit căreia societatea Hidroelectrica a ieşit din insolvenţă stârneşte un optimismul în ceea ce priveşte lucrările de la complexul hidroenergetic Lunca Paşcani. Comitetul creditorilor a aprobat pe 18 iunie planul de reorganizare, iar compania va reveni pe piaţă cel mai probabil săptămâna viitoare.

 

De precizat este faptul că lucrările la complexul de la Lunca Paşcani sunt tărăgănate de ani buni, cu toate că startul s-a dat în anul 1985, pe vremea comunismului. Recent, guvernul pare să fi promis că la ieşirea din insolvenţă a Hidroelectricii va aloca bani pentru continuarea lucrărilor, însă totul este în stadiul de discuţii. Eu salut acest moment important pentru complexul de la Lunca Paşcani, respectiv ieşirea din insolvenţă a Hidroelectrica, pentru că există o promisiune că se vor debloca bani pentru a se continua lucrările. Acest complex hidroenergetic ar reprezenta un avantaj atât din punct de vedere al curentului produs, cât şi pentru oamenii din zonă, care ar fi feriţi de inundaţii. Sper să se ţină de cuvânt cei din Guvernul Ponta şi să vină banii”, a declarat deputatul Viorel Blăjuţ. Acesta a continuat, însă, precizând că va face personal eforturi pentru ca lucrările de la complexul hidroenergetic de la Lunca Paşcani să se deblocheze. Dacă nu se vor ţine de cuvânt, atunci voi face o anticameră şi îi voi sâcâi la cap până se vor aloca bani. Deocamdată salut ieşirea din insolvenţă”, a mai spus Viorel Blăjuţ. Pentru a afla mai multe informaţii, am contactat şi un alt om politic aflat în strânsă legătură cu lucrările de la complexul hidroenergetic neterminat. Am vorbit recent cu ministrul Niţă şi acesta a spus că zilele următoare vom avea câteva discuţii referitoare la cum se vor debloca lucrările. În principiu, în prezent există trei soluţii care s-ar putea lua în considerare”, a declarat senatorul Florin Constantinescu. Potrivit acestuia, prima variantă privitoare la complexul de la Lunca Paşcani este aceea ca atât barajul, cât şi centrala hidroelectrică să fie realizate de Hidroelectrica. Mai apoi, o a doua variantă ar fi ca Apele Române să preia lucrările de la baraj, iar Hidroelectrica să se ocupe de centrală, iar ultima variantă este aceea în care Apele Române să se ocupe atât de baraj, cât şI de centrală. De altfel, Apele Române şi-au exprimat deja dorinţa de a prelua lucrările de la complexul hidroenergetic de la Lunca Paşcani”, a adăugat Florin Constantinescu.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un mai prea îndepărtat (I)

Cătălin ONOFREI

Un mai prea îndepărtat (I)

Au trecut peste trei decenii de la primele alegeri „libere”!

opinii

Papua Noua Românie

Briscan ZARA

Papua Noua Românie

Furtul şi distrugerea lucrurilor care nu-ţi aparţin sunt obiceiuri respectate cu sfinţenie de toţi aici. Fiecare dintre aceste fapte va fi recompensată cu vârf şi îndesat în lumea de apoi, deci e bine să ai cât mai multe din astea în portofoliu.

Șefu-i șef și-n pielea goală?

Cristina DANILOV

Șefu-i șef și-n pielea goală?

Conceptul de „violenţă de gen”, considerată a fi iniţial o chestiune de familie ce nu trebuia să iasă pe uşi şi, deci, în care nu trebuie să se intervină din afară, denumeşte azi o problemă mai largă ce pare să se fi extins, dincolo de uşa casei, pe mai multe paliere din viaţa de zi cu zi a multor femei. Prezenţa acestui tip de violenţă în relaţii de cuplu sau profesionale scoate în evidenţă, din păcate, şi mai mult imaginea femeilor aflate în situaţie de subordonare faţă de bărbaţi şi presupune asumarea relaţiilor de putere inegale din punct de vedere istoric dintre cele două genuri, prin care bărbaţii sunt legitimaţi să-şi menţină status-quo-ul de dominaţie.

Artă şi război

Mihai DORIN

Artă şi război

Războiul a fost mereu o temă de reflecţie pentru istorici şi artişti, dar şi o temă de investigaţie declarat „obiectivă” de către istorici şi asumat subiectivă de către artişti. Nu e o competţie între cele două viziuni, ci o formă de complementaritate liberă. 

pulspulspuls

O mică îndoială strecurată în altar la Mitropolie de preoţii ieşeni mai deschişi spre lume. Problema lui Teo Fan Fan

O mică îndoială strecurată în altar la Mitropolie de preoţii ieşeni mai deschişi spre lume. Problema lui Teo Fan Fan

Pentru că tot este astăzi în calendarul ortodoxiei ziua Sfântului Cuvios Simeon cel din Muntele Minunat, haideţi să împărtăşim cu ocazia asta şi cu domniile voastre, iubiţi drept-credincioşi, o chestiune de care ne minunăm şi ne tot roade de mai multă vreme pe noi, iar mai nou auzim că roade şi unele feţe bisericeşti de prim rang din toată arhiepiscopia, şi nu numai. 

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.