anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Igienizare atentă şi protecţie - descoperă soluţiile profesionale pentru dezinfectare (P)

GALERIE
close-up-hands-using-disinfectant
 • close-up-hands-using-disinfectant
- +

Siguranță sanitară este tratată cu maximum de responsabilitate în toate domeniile. Dacă acasă sunt respectate cu strictețe măsurile de igienă şi curăţarea mâinilor cu apa şi săpun, la locul de munca - fie că activitatea se desfășoară în birou, atelier de producție, fabrici, supermarket, instituție sănătate, şcoală - această operaţiune nu mai este suficientă. Iată o serie de măsuri ce pot fi adoptate pentru îmbunătățirea siguranţei sanitare la locul de muncă.

Montarea de covoraşe igienizare 

O primă măsură ce poate fi luată în vederea creșterii siguranței sanitare este montarea de covoare dezinfectante în exterior și interior. Acestea sunt instrumente extrem de utile şi au eficiență ridicată în special când vorbim de spații foarte aglomerate precum spitale, supermarketuri, școli, grădiniţe sau alte tipuri de clădiri, unde traficul este intens şi riscul de răspândire a agenților patogeni crescut. Covoraşele igienizate au rolul de opri transmiterea virusurilor, a bacteriilor şi a micozelor. Acestea sunt tratate cu soluții dezinfectante puternice care omoară agenții patogeni existenţi pe tălpile încălţămintei, prevenind astfel transferul acestora în interior.

Curăţarea suprafeţelor cu dezinfectanţi profesionali

Utilizarea de solvenţi de înaltă calitate este o altă măsură ce ajută la menţinerea siguranţei sanitare. Dezinfectanţii profesionali sunt alegerea numărul unu a celor preocupaţi de menținerea sănătăţii angajaţilor, a subalternilor, partenerilor de afaceri sau a elevilor. Solvenţii profesionali nu sunt eficienţi doar în uciderea pe moment a virusurilor, a bacteriilor sau a altor tipuri de agenți patogeni. Sunt activi pentru perioade îndelungate, iar acest aspect face ca agenții ce produc boli grave să nu se poată replica. Dealtfel detergenţii şi dezinfectanţi profesionali sunt blânzi cu suprafețele neafectând aspectul acestora. 

Dezinfectanţii profesionali pentru suprafețe sunt eficienți şi prietenoși cu mediul înconjurător şi cu oamenii. Pot fi utilizaţi în deplină siguranţă în clinici, spitale, școli, grădiniţe, supermarketuri şi alte instituții frecventate de oameni, locuri unde riscul de răspândire a bolilor este crescut.

Utilizarea de echipamente de protecţie

O altă măsură de creștere a siguranței sanitare ce poate fi luată în calcul în activitățile ce presupun contact direct cu un număr mare de oameni este utilizarea de echipamente de protecţie: halate protecţie, mănuşi nitril, mănuşi latex, acoperitori încălţăminte. Aceste echipamente au eficiență ridicată dovedită, deci sunt soluții ce merită toată atenția celor ce desfășoare activități în alte domenii, decât cele clasice (alimentaţie publică, spitale, abatoare). 

Utilizarea de echipamente de protecţie și dezinfectare nu este imperativă în bucătăriile restaurantelor, cafenele, creşe, grădiniţe, supermarketuri, companii de curierat, magazine ori companii de prestări servicii, însă acestea protejează minimizând riscul de îmbolnăvire cu virusuri sezoniere și bacterii.

Aceste măsuri trebuie susținute de realizarea de operațiuni de curățare şi igienizare riguroase. Întreţinerea curăţeniei trebuie să fie o sarcină tratată cu maximum de responsabilitate de personalul însărcinat în acest sens. Aplicarea celor mai stricte reguli de igienă şi a recomandărilor de creştere a siguranţei sanitare sunt esenţiale pentru menținerea sănătății la cote optime şi ajută la prevenirea îmbolnăvirii colective cu virusuri sezonieri sau alte boli contagioase. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce sunt obsedaţi ieşenii de IRBC

Cosmin PAȘCA

De ce sunt obsedaţi ieşenii de IRBC

Profilul ieşeanului realizat în baza sondajului PNL: e mai degrabă în vârstă, preferă jocurile cu mâna, ascultă manele, nu i-a plăcut şcoala, nu se omoară cu munca, e tolerant cu hoţii, dar intolerant cu congolezii, pare să dezvolte un fetiş pentru coroana Reginei Maria, dar, mai presus de toate, are o obsesie numită Institutul Regional de Boli Cardiovasculare.

opinii

Doi eremiţi (I)

Codrin Liviu CUȚITARU

Doi eremiţi (I)

Îi pria cu siguranţă austeritatea, augmentată de elementele casnice ale vieţii diurne, sesizabile în contextul muzeistic actual: ligheanul primitiv, patul simplu, incomod, camerele mici, cu geamuri şi intrări pe măsură, proiectate parcă pentru pitici, priveliştea exterioară deprimantă a grajdului familiei, udat de ploaia măruntă şi rece. Dinamica existenţei o sperie, Austen preferând să-şi trăiască plenar lumea naraţiunilor proprii şi mai puţin pe cea reală.

Modele de regionalizare (III)

George ŢURCĂNAŞU

Modele de regionalizare (III)

E regionarea poloneză un model de bune practici?

Impactul inflaţiei asupra gospodăriilor cu venituri mici

Alin ANDRIEȘ

Impactul inflaţiei asupra gospodăriilor cu venituri mici

Inflaţia are un impact negativ asupra tuturor gospodăriilor, dar acest impact diferă semnificativ pentru gospodăriile cu venituri mici comparativ cu gospodăriile cu venituri mari. Acest impact este diferit pentru aceste două categorii mai ales din cauza structurii cheltuielilor şi a capacităţii acestora de a absorbi creşterile costului vieţii prin utilizarea economiilor sau a unor împrumuturi. 

pulspulspuls

Trei realizări de excepţie ale administraţiei liberale din Iaşi prezentate de Ziua Naţională a României

Trei realizări de excepţie ale administraţiei liberale din Iaşi prezentate de Ziua Naţională a României

Astăzi este Ziua Naţională, stimaţi cititori, şi am hotărât să vorbim de bine administraţia şi oamenii politici de-ai locului sau de la nivel naţional. 

Caricatura zilei

Iohannis, cu așteptările înșelate

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.