Iluminatul festiv de pe Ştefan cel Mare va fi regândit
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Iluminatul festiv de pe Ştefan cel Mare va fi regândit

GALERIE
luminite
  • luminite
- +

Bulevardul Ştefan cel Mare va fi decorat de Sărbătorile de iarnă într-un mod inedit. Oficialii din Primăriei au anunţat că lucrează la un nou concept pentru ornarea centrului oraşului de Crăciun şi Anul Nou, motivat în mare parte de schimbările care au apărut pe bulevard în ultimul an. Toate instalaţiile şi ornamentele festive vor fi regândite, iar plasele luminoase vor fi întinse într-un mod diferit.

Una dintre variantele luate în calcul de municipalitate este modul de ornare din centrul municipiului Focşani. Şi Primăria Iaşi intenţionează să monteze o construcţie metalică provizorie pe bulevardul Ştefan cel Mare de care să agaţe plasele luminoase. „Aşteptăm şi rezultatul concursului de soluţii care va arăta ce tip de mobilier urban luăm. Nu mai facem stocuri de mobilier şi vom lua în concordanţă cu ce hotărăsc arhitecţii. Iluminatul festiv va fi de Sărbători, dar îl vom regândi motivat de faptul că pe zona din faţa Primăriei nu se mai poate pune plasa pe deasupra, pe stâlpii ornamentali. Va fi exact la nivelul de piaţetă“, a spus viceprimarul Mihai Chirica.

Primăria a prevăzut în lista de investiţii din acest an o sumă de 600.000 de lei pentru modernizarea bulevardului Ştefan cel Mare cu iluminat festiv şi o instalaţie de sonorizare. Sistemul de audiţie urmează să fie achiziţionat de municipalitate. „Va fi şi sistemul de sonorizare, deja am luat câteva oferte. Vom încerca să găsim alte soluţii pentru că vin o parte din elemente modificate. Faţadele în special acolo unde avem de gând să punem sistemul de audiţie. Lucrurile se vor petrecere într-o ordine cât se poate de firească, întâi cablurile coborâte în pământ şi apoi sistemul“, a mai spus Chirica.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce model alegem?

Nicolae GRECU

Ce model alegem?

În speranţa că sportul românesc va redeveni el însuşi un model în Europa, înclinăm spre Slovenia.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte”- Noam Chomsky (II)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte”- Noam Chomsky (II)

Sunt evidenţiate în continuare accentele antiamericane şi antioccidentale din discursul public al reputatului om de ştiinţă.

Prudenţi, nu fricoşi; blânzi, nu naivi

pr. Constantin STURZU

Prudenţi, nu fricoşi; blânzi, nu naivi

În contextul primei trimiteri a ucenicilor la propovăduire, Domnul le spune, între altele: "Iată, Eu vă trimit pe voi ca pe nişte oi în mijlocul lupilor; fiţi, dar, înţelepţi ca şerpii şi nevinovaţi ca porumbeii" (Matei 10, 16). Imaginea unei oi aflate în mijlocul lupilor stârneşte frisoane, mai ales printre credincioşii îngrijoraţi de mersul actual al lumii. Însă mesajul e mai degrabă sursa unei mari nădejdi. Căci nu ne cere Mântuitorul să acţionăm precum "lupii" - grupaţi în haite, agresivi, sălbatici -, ci să cultivăm ascultarea şi blândeţea specifice "turmei celei cuvântătoare".

O poveste sordidă

Alexandru CĂLINESCU

O poveste sordidă

Dezvăluirea a fost făcută prin intermediul unor cărţi, literatura, substituindu-se actului de justiţie, având aşadar - teoretic cel puţin - şi o funcţie terapeutică. Ceea ce nu-i absolvă pe cei care, din inconştienţă, din spirit de castă ori din dorinţa de a provoca au tolerat sau chiar au încurajat tot felul de aberaţii.

pulspulspuls

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Câteva informaţii pe azi şi despre noii aleşi ai ieşenilor mai puţin cunoscuţi publicului în ce priveşte viaţa lor privată. 

Caricatura zilei

Cerere

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.