IMAGINI: Academicianul Ioan Caproșu, condus de cei dragi pe ultimul drum
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 12.05.2021

IMAGINI: Academicianul Ioan Caproșu, condus de cei dragi pe ultimul drum

GALERIE
slujba-inmormantare-caprosu (1)
  • slujba-inmormantare-caprosu (1)
- +

Renumitul profesor universitar Ioan Caproşu, membru de onoare al Academiei Române, va fi înmormântat astăzi, la ora 11, la Cimitirul „Eternitatea”.

UPDATE

Slujba a luat sfârșit.

Cortegiul funerar se îndreaptă către locul de veci.

După predica preotului au luat cuvântul reprezentanți ai celor mai importante trei instituții cărora profesorul Ioan Caproșu le-a dedicat viața: Institutul de Istorie A.D. Xenopol, Facultatea de Istorie de la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" și Academia Română.

De altfel, unul dintre cei care a luat cuvântul a fost acad. Victor Spinei, vicepreședintele forului academic. Acesta a vorbit despre pasiunea, exigență și dăruirea cu care profesorul Caproșu și-a făcut mereu datoria, atât în cercetarea științifică, cât și în pregătirea altora să îi calce pe urme.

INFO

Mormântul unde va fi așezat academicianul Ioan Caproșu este imediat lângă cel în care a fost îngropat Constantin Simirad, fostul primar al Iașului.

Mormântul academicianului Caproșu

Mormântul fostului primar Simirad

Mormintele celor doi

La slujba care începe de la ora 11.00 s-au strâns deja zeci de persoane.Familia, colegi, membri ai Academiei Române, dar și foști studenți și pupili sunt adunați în fața bisericii în așteptarea începerii slujbei.

Cei dragi adunați la slujbă

Coroane de la cei dragi

Regretatul istoric s-a stins din viaţă în cursul zilei de vineri, la vârsta de 86 de ani. Cadrul didactic, membru al corpului academic de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, a fost unul dintre cei mai reputaţi istorici din cadrul Facultăţii de Istorie, specialist al perioadei medievale şi premoderne româneşti, important editor de documente slave şi româneşti privitoare la istoria Iaşului şi a Moldovei.

VEDEȚI AICI ȘI: Istoricul Caproşu, înmormântat azi. Va fi vecin etern cu Simirad

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Formatul Bucureşti - 9

Lucian DÎRDALA

Formatul Bucureşti - 9

Ceea ce a reieşit, însă, în urma reuniunii virtuale organizate de România, ne lasă să înţelegem că opinia majoritară a central- şi est-europenilor este favorabilă întăririi legăturii transatlantice şi, implicit, găsirii unei modalităţi de afirmare a potenţialului politico-militar al Europei care să nu pună în cauză coeziunea NATO.

Filmuletul zilei

opinii

Justificările justiţiei

Florin CÎNTIC

Justificările justiţiei

Cum lumea este încă agitată după măcelărirea cinică a unui urs de trofeu de către un cetăţean din Liechtenstein invitat dubios şi cam ilegal de nu ştiu ce asociaţie maghiară de vânători din Covasna, a trecut neobservat un eveniment important: o hotărâre a Curţii Constituţionale care a creat deranj în justiţie.

Avea tot felul de idei crazy

Radu PĂRPĂUȚĂ

Avea tot felul de idei crazy

Viki ar fi fost o fată frumoasă, dacă n-ar fi avut pe obrazul drept şi pe gât cicatricile hidoase ale unei arsuri. Când avea doisprezece ani, taică-său venise acasă beat şi o pusese să aprindă lampa abia stinsă şi încinsă. În urma exploziei, rămăsese pe toată viaţa însemnată. 

Cristian Mandeal - „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (IV)

Alex VASILIU

Cristian Mandeal - „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (IV)

Am întâlnit deseori muzicieni care, ascultând cuvintele admirative despre o creaţie a lor din trecute perioade, preferau comentariile celor mai recente realizări - atitudine firească în cazul profesionistului preocupat mereu să evolueze. Totuşi, adăugând ultima serie de tuşe la portretul lui Cristian Mandeal, mă voi întoarce mai întâi la cronicile concertelor susţinute la Iaşi, deşi selecţia este dificilă, pentru că sunt numeroase, toate apreciative.

pulspulspuls

Ce ciudăţenii se mai întâmplă pe ogorul partidoiului ieşean

Ce ciudăţenii se mai întâmplă pe ogorul partidoiului ieşean

Ceva ciudat simţim că parcă se întâmplă la partidoiul ieşean în ultimele zile, dragi cetitori. Şi nu ştim dacă are legătură cu aşezarea taberelor în vederea pregătirii alegerii conducerii viitoare a filialeri au ba. 

Caricatura zilei

Viteză

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.