anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 14.08.2022

IMAGINI: Academicianul Ioan Caproșu, condus de cei dragi pe ultimul drum

GALERIE
slujba-inmormantare-caprosu (1)
 • slujba-inmormantare-caprosu (1)
- +

Renumitul profesor universitar Ioan Caproşu, membru de onoare al Academiei Române, va fi înmormântat astăzi, la ora 11, la Cimitirul „Eternitatea”.

UPDATE

Slujba a luat sfârșit.

Cortegiul funerar se îndreaptă către locul de veci.

După predica preotului au luat cuvântul reprezentanți ai celor mai importante trei instituții cărora profesorul Ioan Caproșu le-a dedicat viața: Institutul de Istorie A.D. Xenopol, Facultatea de Istorie de la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" și Academia Română.

De altfel, unul dintre cei care a luat cuvântul a fost acad. Victor Spinei, vicepreședintele forului academic. Acesta a vorbit despre pasiunea, exigență și dăruirea cu care profesorul Caproșu și-a făcut mereu datoria, atât în cercetarea științifică, cât și în pregătirea altora să îi calce pe urme.

INFO

Mormântul unde va fi așezat academicianul Ioan Caproșu este imediat lângă cel în care a fost îngropat Constantin Simirad, fostul primar al Iașului.

Mormântul academicianului Caproșu

Mormântul fostului primar Simirad

Mormintele celor doi

La slujba care începe de la ora 11.00 s-au strâns deja zeci de persoane.Familia, colegi, membri ai Academiei Române, dar și foști studenți și pupili sunt adunați în fața bisericii în așteptarea începerii slujbei.

Cei dragi adunați la slujbă

Coroane de la cei dragi

Regretatul istoric s-a stins din viaţă în cursul zilei de vineri, la vârsta de 86 de ani. Cadrul didactic, membru al corpului academic de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, a fost unul dintre cei mai reputaţi istorici din cadrul Facultăţii de Istorie, specialist al perioadei medievale şi premoderne româneşti, important editor de documente slave şi româneşti privitoare la istoria Iaşului şi a Moldovei.

VEDEȚI AICI ȘI: Istoricul Caproşu, înmormântat azi. Va fi vecin etern cu Simirad

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pohtiţi la fotbal!

Nicolae GRECU

Pohtiţi la fotbal!

N-a fost nevoie de îndemnuri bombastice precum cele din titluri; românii reîncep să vină la fotbal pentru că au pentru cine.

opinii

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Știința economică modernă s-a desprins din ceea ce era cunoscut în mediul academic timpuriu drept filosofie morală. Acțiunile și comportamentele din sfera economică (de exemplu, comerțul, formarea prețurilor, rolul dobânzii în tranzacțiile comerciale, etc.) erau reglementate de Biserică vreme de secole întregi. 

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.