anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

duminica, 02.04.2023

IMAGINI: Cei mai buni prieteni nu se lasă în urmă! Blănoșii refugiați sunt numeroși

GALERIE
pisicapisica-refugiata
 • pisica
 • pisica-refugiata
- +

Refugiații nu sunt oameni care așteaptă pomană, după cum au mărturisit toți cei care s-au implicat în ajutorarea lor, ci sunt oameni demni, cu vieți împlinite, care au fugit de bombe. Și-au lăsat casele în urmă, dar nu și-au abandonat cei mai buni prieteni. Sute de câini și pisici au găsit iubire, adăpost și hrană la noi în țară. Printre cei care au sărit în sprijinul lor s-au făcut remarcați Ștefan Mandachi, membrii asociației Casa lui Patrocle și Silviu Gurlui, dar numărul lor este mult mai mare.

Pe grupurile create pe Facebook au fost postate sute de anunțuri de către cei care veneau din zonele de război și aveau nevoie de sprijin pentru blănoșii lor și aproape toate apelurile au avut ecou, iar problemele s-au soluționat rapid.

Vă redăm acum câteva imagini care vă vor merge direct la inimă. Printre cei care au sărit și în ajutorul câinilor și pisicilor, nu doar a oamenilor se numără Ștefan Mandachi, membrii asociației Casa lui Patrocle și Silviu Gurlui.

Majoritatea imaginilor au fost surprinse la Vama Siret și în hotelul lui Mandachi.

Stăpânii, fără excepție, întâi își hrăneau animalele, apoi aveau grijă de ei înșiși.

Unele cabinete veterinare au oferit consultații și tratament la orice oră din zi și din noapte.

Și profesorul Silviu Gurlui de la Iași a salvat familii care nu se despărțeau de animale. Noaptea trecută s-a zbătut să găsească cazare pentru patru persoane și 25 de căței!

El a umblat prin toate vămile, a dat de greu, dar a reușit să ajute. Detalii despre demesul său afați de pe Facebook.

Ștefan Mandachi: "În ceea ce privește paza și protecția, am rezolvat problema: am găsit o fiară neîmblânzită, un paznic nemilos".

Ștefan Mandachi: Dialog la ora 03:00 cu un marocan care locuia în Ucraina - "Vin din cea mai afectată zonă de război din Ucraina. Cad bombele peste tot. Ca într-un film".

Ștefan Mandachi: "La miezul nopții, a sosit Bubu (Fiara neîmblânzită), al doilea “refugiat” cu patru lăbuțe din Ucraina".

"Asociația Casa lui Patrocle Suceava își anunță oficial pe această cale sprijinul și asistența acordată familiilor din Ucraina care intră în România prin Vama Siret însoțite de animale, INDIFERENT DE SPECIA ACESTORA.

Suntem la Suceava, la 40 km. distanță de granița cu Ucraina.

Vom face toate eforturile umane pentru a găsi soluții de cazare, adăpostire și asistență veterinară pentru animalele care vor avea nevoie de sprijin, repetăm - indiferent de specie (câini, pisici, cabaline, taurine, bovine, păsări).

Siguranța oamenilor este acum prioritatea autorităților. Însă prin profilul activității noastre de Protecția a Animalelor, prioritizăm și soarta victimelor colaterale, a necuvântătoarelor care au nevoie de ajutor", au scris pe Facebook cei de la Casa lui Patrocle.

Aflați multe alte povești din vamă de pe pagina acestei asociații și de pe cea a lui Ștefan Mandachi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Greierii din capul „furnicuţei”

Nicolae GRECU

Greierii din capul „furnicuţei”

Cazul Dorinel Munteanu nu este izolat: climatul de scandal care domină fotbalul românesc, iniţiat de oameni de fotbal cu calităţi îndoielnice, este girat chiar de către zeii care au scos acum 30 de ani lumea în stradă.

opinii

Eufemismele (V)

Eugen MUNTEANU

Eufemismele (V)

Comentarea metamorfozelor mereu surprinzătoare ale fenomenului discursiv pe care îl numim eufemizare continuă pe marginea unor exemple din aria terminologiilor profesionale.

Unionismul ca perdea de fum pentru goarnele Moscovei

Dorin DOBRINCU

Unionismul ca perdea de fum pentru goarnele Moscovei

Tema unionismului – în mod explicit unirea României cu Republica Moldova (sau invers) – a fost destul de populară în ultimul deceniu, în mai mare măsură la vest de Prut, în creştere la est de râu. Nu este de mirare că mulţi politicieni de la Bucureşti sau Chişinău, activişti de diverse orientări, cetăţeni în căutare de notorietate s-au agăţat de subiect şi l-au rostogolit în media, pe reţelele sociale, la manifestaţii felurite, la adunări electorale, conferinţe, l-au inscripţionat pe clădiri publice sau pe marginea căilor de comunicaţii.

Constituţia de la 1923 şi posteritatea ei

Ioan STANOMIR

Constituţia de la 1923 şi posteritatea ei

La centenar, constituţia de la 1923 întruchipează paradoxurile epocii interbelice: mai mult decât oricare alt text, ea ilustrează reuşitele şi imperfecţiunile sistemului de guvernare al României Mari. Lichidată în 1938 de lovitura de stat carlistă, repusă în vigoare parţial la 1944, înlocuită cu ordinea totalitară comunistă, spre a fi invocată mai apoi în anii de după 1989, constituţia de la 1923 devine, o dată cu trecerea timpului, imaginea libertăţii pe care noile tiranii o înlătură. În posteritate, constituţia de la 1923 este mai elocventă şi memorabilă decât în intervalul ei de aplicare concretă. În lupta cu dictaturile secolului XX, legea fundamentală de la 1923 este mobilizată ca un semn al moderaţiei şi al domniei legii.

pulspulspuls

O fi ea mare, dar nici la pensie nu-i tihneşte lui dom’colonel. Cine i-a stricat tihna şi de ce?

PULS

O fi ea mare, dar nici la pensie nu-i tihneşte lui dom’colonel. Cine i-a stricat tihna şi de ce?

Dacă e uichend, haideţi pe astăzi să fie una fără politicieni, că aşa ne-am şoptit în barbă acuma ceva vreme: măcar sâmbăta să nu-i mai vedem prin faţa ochilor pe aici pe la rubricuţă! Aşadar, să fie una cu „Bă, tu iar n-ai şapcă?”. Adicătelea cu ţaigheri şefi, foşti sau actuali. Iar pe astăzi avem veşti noi despre unul fost, actualmente pensionar baban. 

Caricatura zilei

România - Belarus

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.