IMAGINI: Copiii din gara CUG au ascultat astăzi poveşti la Biblioteca Judeţeană
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

IMAGINI: Copiii din gara CUG au ascultat astăzi poveşti la Biblioteca Judeţeană

GALERIE
copii cug la bibliotecacopii cug la biblioteca1copii cug la biblioteca6copii cug la biblioteca7copii cug la biblioteca9copii cug la biblioteca11copii cug la biblioteca3copii cug la biblioteca15copii cug la biblioteca12copii cug la biblioteca13copii cug la biblioteca15
 • copii cug la biblioteca
 • copii cug la biblioteca1
 • copii cug la biblioteca6
 • copii cug la biblioteca7
 • copii cug la biblioteca9
 • copii cug la biblioteca11
 • copii cug la biblioteca3
 • copii cug la biblioteca15
 • copii cug la biblioteca12
 • copii cug la biblioteca13
 • copii cug la biblioteca15
- +

În cursul dimineţii de astăzi, copiii de vârstă şcolară din gara CUG au fost duşi de către elevii de la Liceul „Miron Costin” din Iaşi la Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi”. Aici, aceştia au ascultat poveşti apoi au desenat personajele ajutaţi de elevii de liceu.

Aceasta este cea de-a doua ieşire a lor în oraş, prima având loc acum o săptămână, când micuţii au fost duşi în Parcul Copou, la Muzeul „Mihai Eminescu”, în Sala Paşilor Pierduţi de la Universitatea „Al. I. Cuza” şi la o pizza şi un suc la finalul „excursiei”. (VEZI IMAGINI AICI)

„Ne dorim să-i ducem tot în perioada aceasta şi la o proiecţie de film, la sediul Bibliotecii din Nicolina, unde copiii vor putea auzi poveşti, apoi le vor vedea pe ecran”, spune Geanina Honceriu, profesor de limba română la „Miron Costin”.

Aceasta, împreună cu elevii săi au implicat copiii din gara CUG într-un proiect de voluntariat mai amplu, intitulat sugestiv „Împreună împotriva sărăciei - o altă şansă copilăriei” cu care şcoala se înscrie la ediţia a VIII-a a Concursului naţional pentru liceeni EUROSCOLA”.

Şi pentru că vine luna septembrie şi începe şcoala, iar din cei 15 copii majoritatea sunt elevi, facem un apel ieşenilor care doresc să-i ajute cu ghiozdane şi rechizite şcolare. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine vrea să fie slugă cu 12.000 pe lună în Iaşi

Cosmin PAȘCA

Cine vrea să fie slugă cu 12.000 pe lună în Iaşi

Pentru USRPLUS, funcţia de viceprimar nu ar trebui să însemne o miză dacă partidul îşi va asuma, aşa cum a promis, rolul de filtru decizional în CL. Din contră, promovarea unui om de-a dreapta primarului va echivala în ochii ieşenilor cu o suspiciune rezonabilă de non-combat, indiferent care va fi realitatea votului în CL.

Filmuletul zilei

opinii

Griji

Codrin Liviu CUȚITARU

Griji

„Nu mă pot opri din acţiune. Chiar şi atunci când, fizic, mă prăbuşesc, ca acum bunăoară, rămân în mişcare şi hălăduiesc fără ţintă, întrucât creierul meu îşi menţine fierberea în oala sub presiune a grijilor celor mai absurde... Am fost dintotdeauna o natură agitată, probabil şi din cauza unei oarecari predestinări.”

Mozart, miracolul umanităţii (265 de ani de la nașterea maestrului)

Bogdan ILIESCU

Mozart, miracolul umanităţii (265 de ani de la nașterea maestrului)

„In Bach, Beethoven and Wagner we admire principally the depth and energy of the human mind; in Mozart, the divine instinct.”/ „La Bach, Beethoven şi Wagner admirăm în principal profunzimea şi energia minţii umane; la Mozart, instinctul divin.” (Edvard Grieg)

Moroii comunismului

Florin CÎNTIC

Moroii comunismului

Mai mulţi prieteni de dreapta mi-au reproşat discret textul tăios despre Donald Trump spunându-mi că, astfel, dau apă la moară neomarxismului agresiv al stângii americane şi europene. Deşi resping cocoloşirea fostului preşedinte sub acest motiv fals şi inadecvat, m-am gândit totuşi să reiau un text publicat aici în urmă cu şapte ani în care deconstruiam „nostalghia” după nazismul roşu.

pulspulspuls

De ce îl trage aţa înspre partidoi pe Chirica, plus alte socoteli

De ce îl trage aţa înspre partidoi pe Chirica, plus alte socoteli

Pentru că începuserăm ieri să vorbim, şi n-am mai apucat să intrăm în chestiune, de aranjamentele pe care le pregăteşte premarele pentru a justifica negocierile cu PSD în a pune un vice de la acest partid, şi asta zice-se pentru a putea satisface în continuare camarila băieţilor de la cumătrie care nu mai are răbdare să stea şi să aştepte cu PUZ-urile gata tocmite, haideţi să vă oferim pe azi câteva ghidaje din teren, ca să nu mai dea unii cu oiştea-n gard pe tema asta, cum am văzut deja pe ici, pe colo! 

Caricatura zilei

Dosarul Skoda

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.