IMAGINI: Copiii din gara CUG au ascultat astăzi poveşti la Biblioteca Judeţeană
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

IMAGINI: Copiii din gara CUG au ascultat astăzi poveşti la Biblioteca Judeţeană

GALERIE
copii cug la bibliotecacopii cug la biblioteca1copii cug la biblioteca6copii cug la biblioteca7copii cug la biblioteca9copii cug la biblioteca11copii cug la biblioteca3copii cug la biblioteca15copii cug la biblioteca12copii cug la biblioteca13copii cug la biblioteca15
 • copii cug la biblioteca
 • copii cug la biblioteca1
 • copii cug la biblioteca6
 • copii cug la biblioteca7
 • copii cug la biblioteca9
 • copii cug la biblioteca11
 • copii cug la biblioteca3
 • copii cug la biblioteca15
 • copii cug la biblioteca12
 • copii cug la biblioteca13
 • copii cug la biblioteca15
- +

În cursul dimineţii de astăzi, copiii de vârstă şcolară din gara CUG au fost duşi de către elevii de la Liceul „Miron Costin” din Iaşi la Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi”. Aici, aceştia au ascultat poveşti apoi au desenat personajele ajutaţi de elevii de liceu.

Aceasta este cea de-a doua ieşire a lor în oraş, prima având loc acum o săptămână, când micuţii au fost duşi în Parcul Copou, la Muzeul „Mihai Eminescu”, în Sala Paşilor Pierduţi de la Universitatea „Al. I. Cuza” şi la o pizza şi un suc la finalul „excursiei”. (VEZI IMAGINI AICI)

„Ne dorim să-i ducem tot în perioada aceasta şi la o proiecţie de film, la sediul Bibliotecii din Nicolina, unde copiii vor putea auzi poveşti, apoi le vor vedea pe ecran”, spune Geanina Honceriu, profesor de limba română la „Miron Costin”.

Aceasta, împreună cu elevii săi au implicat copiii din gara CUG într-un proiect de voluntariat mai amplu, intitulat sugestiv „Împreună împotriva sărăciei - o altă şansă copilăriei” cu care şcoala se înscrie la ediţia a VIII-a a Concursului naţional pentru liceeni EUROSCOLA”.

Şi pentru că vine luna septembrie şi începe şcoala, iar din cei 15 copii majoritatea sunt elevi, facem un apel ieşenilor care doresc să-i ajute cu ghiozdane şi rechizite şcolare. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Alexandru LĂZESCU

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Îndoiala şi spiritul critic nu mai sunt la modă. Un curent dominant în mass media şi pe reţelele sociale cultivă intoleranţa faţă de punctele de vedere care se abat de la cele considerate acceptabile, „corecte”, adesea, în mod ironic, „în numele ştiinţei”.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Liviu Suhar

Nichita DANILOV

Liviu Suhar

Senzaţia pe care o încearcă spectatorul privindu-i tablourile e una stranie. Cufundate într-o tăcere ce trece dincolo de cotidian, proiectându-şi umbra lăuntrică în spaţiul ancestral, obiectele par să comunice între ele într-un limbaj mut, prin intermediul ultrasunetelor transpuse într-o partitură muzicală. Tăcerea lor e înşelătoare.

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Dana ȚABREA

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Aparent, dacă e să-l avem în vedere pe Richard Rorty, distincţia dintre sferele publică şi privată sunt separate în măsura în care problemele care cad sub incidenţa fiecăreia dintre ele sunt diferite şi, desigur, întrebările adresate sunt altele. Cu privire la individul uman, cineva ar putea fi deopotrivă liberal şi ironist, ceea ce conduce la posibilitatea ca cele două sfere să nu prezinte o opoziţie ireconciliabilă. Dimpotrivă. Cele două sfere converg. Să luăm ca exemplu familia: prin definiţie familia presupune spaţiul privat şi discreţia, cu toate acestea familia este reglementată prin reguli şi norme care ţin de sfera publică.

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Michael ASTNER

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Acum trei ani, la început de martie - eram în drum spre Bucureşti (cu trenul) - m-am trezit cu un mesaj de la o persoană necunoscută, dar cu acelaşi nume de familie. Am avut o conversaţie ciudăţică pe messenger cu femeia în cauză, apoi am uitat de discuţie. 

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De 8 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.