anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

IMAGINI: Dans pe Pietonal, baloane spre cer, clădiri luminate în albastru la Iaşi

GALERIE
ziua autismului, iasi, 2015 (1)ziua autismului, iasi, 2015 (2)ziua autismului, iasi, 2015 (3)ziua autismului, iasi, 2015 (4)ziua autismului, iasi, 2015 (5)ziua autismului, iasi, 2015 (6)ziua autismului, iasi, 2015 (7)ziua autismului, iasi, 2015 (8)ziua autismului, iasi, 2015 (9)ziua autismului, iasi, 2015 (10)ziua autismului, iasi, 2015 (11)ziua autismului, iasi, 2015 (12)
 • ziua autismului, iasi, 2015 (1)
 • ziua autismului, iasi, 2015 (2)
 • ziua autismului, iasi, 2015 (3)
 • ziua autismului, iasi, 2015 (4)
 • ziua autismului, iasi, 2015 (5)
 • ziua autismului, iasi, 2015 (6)
 • ziua autismului, iasi, 2015 (7)
 • ziua autismului, iasi, 2015 (8)
 • ziua autismului, iasi, 2015 (9)
 • ziua autismului, iasi, 2015 (10)
 • ziua autismului, iasi, 2015 (11)
 • ziua autismului, iasi, 2015 (12)
- +

În Iaşi, Asociaţia Naţională pentru Copii şi Adulţi cu Autism din România (ANCAAR), filiala Iaşi, împreună cu partenerii locali: Fundaţia „Star of Hope România”, Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany, Fundaţia „Ancora Salvării” şi Asociaţia „Surâsul albastru”, au pregătit acţiuni şi manifestări publice, în cadrul celei de-a VII-a ediţii a Campaniei „Arată că îţi pasă!” - toate dedicate copiilor şi tinerilor cu autism.

ORA 20:35

Nu s-au adunat foarte multe persoane pe Pietonal, dar atmosfera a fost una de sărbătoare. S-a dansat, s-au lansat baloane albastre în văzduh şi s-a încercat iluminarea Palatului Roznovanu.

Lansare baloane albastre spre cer

Zumba pe Pietonal

Dans pe Pietonal

Încercare de iluminare a Primăriei în albastru

ORA 16:35

Joi seara, la ora 19:00, pe Pietonal vor fi demonstraţii de zumba şi se vor lansa baloane albastre. La ora 19:30Palatul Roznovanu, care găzduieşte Primăria Iaşi, Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa”, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad”, Clădirea de birouri Antal International Network, Clădirea Grupului de firme CONEX, Rondul din Piaţa „Mihai Eminescu” vor fi iluminate în albastru.

Parteneri locali: Primăria Iaşi, Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi, Universitatea „Al.I.Cuza”, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr.T.Popa”, Universitatea de Știinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad”, Universitatea de Arte „George Enescu” – Facultatea de Teatru, Grupul de firme Conex, Antal International Network, Pro Image, Rodotex, Wink, Direcţia judeţeană pentru Sport şi Tineret, Clubul de dans The Sky, Clubul de Zumba cu Lucian, Asociaţia „Managementul Vieţii”, Dentesse Kids&Teens, XEROX, Avon, Motel Bucium, Academia Show, GIMNIS, Fonoteca Excelenţei.

Parteneri media: TVR Iaşi, Ziarul de Iaşi, Iaşi Fun, Radio Hit, Radio Impact, Glare.

Anul acesta, cu ocazia acestei zile, FEDRA trage un serios semnal de alarmă, către decidenţii politici şi către publicul larg, cu privire la discriminarea cu care se confruntă zi de zi persoanele cu autism din România şi familiile lor. Totodată reprezentanţii FEDRA cheamă la solidaritate şi la înţelegerea impactului remarcabil pe care incluziunea socială şi accesul la educaţie şi intervenţii specializate îl au asupra dezvoltării şi maximizării potenţialului fiecărei persoane cu autism.

Data de 2 Aprilie marchează Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului, stabilită de Organizaţia Naţiunilor Unite, la data de 18 decembrie 2007. În toată lumea, în jurul acestei date, organizaţiile care promovează cauza persoanelor cu autism desfăşoară acţiuni menite să atragă atenţia asupra problematicii acestei afecţiuni care atinge, conform celor mai recente studii, 1 din 100 de persoane, ajungând să reprezinte o prioritate în politicile de sănătate ale statelor.

VEDEŢI VIDEO&FOTO DE LA MANIFESTĂRILE DE ANUL TRECUT:

Lampioane, dans şi un iluminat ratat pe Pietonal pentru copiii ce suferă de autism

Au fost lansate lampioane albastre în jurul orei 20:00. Primăria ar fi trebuit să se lumineze în albastru în semn de solidaritate pentru persoanele ce suferă de autism, dar becurile ecologice s-au aprins mai greu...

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ochiul care nu mai vede (IV)

Cătălin ONOFREI

Ochiul care nu mai vede (IV)

Cum de-au căzut ţărăniştii atât de jos?

opinii

Educaţia colaterală

Briscan ZARA

Educaţia colaterală

Lăsaţi copiii să încerce singuri, lăsaţi-i să se dea cu capul de perete, să simtă durerea, învăţaţi-i să se aştepte la greşeli şi la lucruri imprevizibile şi să se adapteze, altfel nu vor ajunge adulţi deplini şi independenţi, iar lumea rea şi crudă prin natura ei îi va face nefericiţi.

Se mărită Adriana!

Cristina DANILOV

Se mărită Adriana!

După o perioadă în care evenimentele au fost restricţionate din cauza pandemiei de Covid-19, viaţa, iată, şi-a reluat cursul, cel puţin în cazul nunţilor. Primim deja invitaţii, ne preocupăm de ţinuta pe care o vom purta la petrecere, ne gândim la cadoul de casă nouă şi nu doar la acestea: ne gândim la miri, la drumul pe care îl vor urma împreună, mulţi retrăind chiar emoţia din ziua nunţii noastre. O nostalgie plăcută pe care am simţit-o şi eu atunci când colega mea de birou, Adriana, mi-a înmânat, radiind de fericire, invitaţia la nunta ei. Prilej bun de a spune, azi, câteva cuvinte despre căsătorie şi petrecerea prin care o facem cunoscută tuturor celor dragi din viaţa noastră.

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Nichita DANILOV

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Lumea lui Nicolae Stan se configurează rotindu-se melancolic în jurul pipei din lemn de cireş pe care o fumează agale stând în cerdacul casei parohiale tânărul preot al satului Crăsani, Radu Plămadă, pătruns până dincolo de adâncul sufletului său de ceea ce crede că ar fi menirea sa.

pulspulspuls

Iacătă-l şi pe sforarul politic în izmene!

Iacătă-l şi pe sforarul politic în izmene!

Vă mai amintiţi, stimaţi telespectatori şi fini observatori ai vieţii politice de Bahlui, ce mai conflict şi ce mai sudălmi răzbăteau până-n drum între conţilierul fost UNPR Manolache, om de-al gheneralului Oprea Izmană (apropo, iată ce pantaloni tip izmană are şi conţilierul de care vă spunem!) şi fostul şef de Cejău Popa? Ba chiar zice lumea că odată erau cât pe ce să-şi înfingă şi mâinile-n gât, nu alta.

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.