Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

GALERIE
puls
  • puls
- +

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Nu, nu din ultima dintre ele, ci din cea de la localele din 2016. Ei bine, nu mai stăm să-i enumerăm pe toţi câţi sunt acolo, dar, atâta cât cunoaşteţi dintre ei, luaţi-i la rând şi vedeţi dacă a mai rămas piatră pe piatră!

Iar la final spuneţi şi voi, că noi tot o zicem de ani buni: mai poţi zice că politichia asta de Bahlui e fată mare şi devreme-acasă? Adică aşa cum ne tot repetă unii de acolo de prim primele rânduri?

Cum a îmbulinat-o Gigi la puşcărie de era să-i sară fulgii, şi cum a evadat mai înspre casă

Ne-au tot întrebat în ultima vreme unii cetitori mai vechi dacă am mai auzit ceva de după gratiile din Copou, mai exact despre fostul edil Gigi. Ei bine, tare fain că ne-aţi adus aminte de el, că tocmai aveam ceva mişto de care aproape că uitaserăm.

Concret, este vorba de faptul că nea Gigi nu mai e cazat în Copou cam de vreo două luni jumate, ajungând acasă, în judeţul natal, Botoşani. Cum a ajuns Gigi acolo, prin transfer la cerere, ei bine, asta e o poveste tare faină? Din informaţiile noastre vărgate şi bălţate, cică fostul edil era disperat la Iaşi, căci fusese pus în celulă cu un interlop agresiv, parcă Talabă pe numele lui, care-i făcea zile fripte. Acuma, între noi fie vorba, cică băieţii cu caschete de acolo mai practică treaba asta, la sugestia procurorilor, adică să le facă zile amare unor inculpaţi ce încă mai au de spus multe, ştiţi voi din ce motiv: să cadă mai uşor în mirajul unei eliberări condiţionate sau unor condamnări sugerate mai blânde.

Nu merge schema? Ehee, păi de-un par egzamplu soţul Lenuţei Udrea, Cocoş, cum a ajuns de-a turnat tot la DNA? Avea fiul la bulău, iar procurorii, până atunci minţiţi la greu de Cocoş, au tras sfori la puşcărie şi l-au pus pe junior în celulă cu un bulangiu notoriu. Ce credeţi: a colaborat Cocoş de-a tras după el zeci... Gigi al nostru oare a rezolvat problema doar prin transfer? Sau ce dosare vedem acuma pe piaţă la Iaşi sunt şi... Hopaa!?

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pesedistul bun, pesedistul rău

Cătălin ONOFREI

Pesedistul bun, pesedistul rău

În viitor, se vor înmulţi cazurile în care înţeleptul Vasile se va contra cu ţăranul Marcel! 

Filmuletul zilei

opinii

Din ce în ce mai buni

Briscan ZARA

Din ce în ce mai buni

Ideea pensionării la 70 de ani mi se pare bună, însă doar ca idee, nu ca lege. Pentru că se ştie faptul că românii sunt extrem de buni la interpretarea oricărui text, fie el biblic, politic sau legislativ, şi vor fi în stare să scoată din asta ceva cu totul şi cu totul diferit decât ce s-a intenţionat, chiar pervers.

Glose la Eminescu

Nicolae TURTUREANU

Glose la Eminescu

* „E ochiul lui/ atotcuprinzător,/ scăldându-ne-n lumină/ preacurată.// Poeţi ce-au fost,/ poeţi ce au să vină,/ traşi pe a poeziei sale roată.”

Eminescu - în vremea lui şi a noastră

Mihai DORIN

Eminescu - în vremea lui şi a noastră

În vremea lui, Eminescu a fost de puţini înţeles, de unii iubit, de mulţi urât. Nimic nou sub soare. Să înţelegi un om care venea din adâncul timpului, de la „izvoarele veşnice” din care, vorba lui Iorga, se nutresc „naţiile şi secolele”, nu era la îndemână decât spiritelor alese. Iar acestea erau puţine, într-un timp anomic, în care regulile le făceau parvenţii, năimiţii, patrioţii de profesie, speculanţii „frazei”, adică ai vorbelor fără duh, învăţate pe de rost, pentru a camufla adevărul vieţii. Cronicarul acelui timp e perceput a fi Caragiale, întrucât râsu-plânsu are mai mare trecere decât tragicul eminescian. Cei doi se întâlnesc însă în pasiunea de a devoala adevărulşi a vitupera impostura.

pulspulspuls

Vizitele de dimineaţă ale lui Mihăiţă care i-au scos din minţi pe procurori

Vizitele de dimineaţă ale lui Mihăiţă care i-au scos din minţi pe procurori

Of, of, că grele vremuri am mai ajuns să trăim la Iaşi, stimaţi telespectatori, încât iote că nu trec două zile şi iar ne năpădesc informaţiile pe surse toate una şi una despre dosarele mai marilor zilei, fie Mihăiţă, fie dom’ Costel. 

Caricatura zilei

City manager

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.