Imagini deosebite cu Valea Păcii, cel mai mare cimitir din lume
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Imagini deosebite cu Valea Păcii, cel mai mare cimitir din lume

GALERIE
wadi-us-salaam-5[2]wadi-us-salaam-1[2]wadi-us-salaam-3[1]wadi-us-salaam-4[2]
 • wadi-us-salaam-5[2]
 • wadi-us-salaam-1[2]
 • wadi-us-salaam-3[1]
 • wadi-us-salaam-4[2]
- +

 

Wadi us-Salaam (Valea Păcii) este un cimitir islamic situat în oraşul sfânt Najaf, din Irak. Valea Păcii este , totodată, cel mai vechi cimitir din lume (are mai mult de 1.400 de ani vechime) în care se mai fac încă înmormântări.

 

Deşi este unul dintre cele mai mari oraşe din lume, având aproape 600.000 de locuitori, Hajaf nici nu se poate compara cu "oraşul" învecinat, Wadi us-Salaam: cimitirul, care se întinde pe o suprafaţă de 1.485,5 hectare, adăposteşte rămăşiţele a milioane de oameni. 

Cimitirul islamic din Vale Păcii are o importanţă deosebită, fiind considerat sacru atât de şiiti, cât şi de sunniţi, din mai multe motive. Unul dintre acestea  este faptul că, potrivit credinţei lor, sufletele tuturor credincioşilor, bărbaţi sau femei, vor ajunge în acest loc, indiferent unde au fost înmormântate corpurile lor.

Un alt motiv este faptul că mulţi profeţi, regi, prinţi sau sultani sunt îngropaţi aici. Printre aceştia,  Ali ibn Abi Talib, primul imam al şiiţilor, vărul şi cumnatul profetului Mahomed

Valea Păcii este şi o destinaţie a pelerinilor musulmani. Se estimează că numai Mecca şi Medina îl depăşesc la acest capitol. (apropo.ro)

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pandemos

Cătălin ONOFREI

Pandemos

Profitorii şi (de)mobilizaţii.

Filmuletul zilei

opinii

Răul învinge

Briscan ZARA

Răul învinge

Răul învinge aproape de fiecare dată pentru că noi, oamenii, îl supraestimăm. Victoria binelui poate fi cel mult de moment, dar pe termen lung se dovedeşte mereu că răul îşi revendică izbânda înzecit. Şi asta numai din cauza reacţiei noastre, a oamenilor, la spaimă.

Câţi (mai) suntem?

Ciprian IFTIMOAEI

Câţi (mai) suntem?

Un răspuns din perspectiva statisticii oficiale.

Cearta cu istoria. Cazul Octavian Goga

Mihai DORIN

Cearta cu istoria. Cazul Octavian Goga

Mai bine mai târziu decât niciodată, s-a dezvelit la Iaşi, în contextul Centenarului Marii Uniri, un bust al lui Octavian Goga. Corifeii revizionismului progresist au reacţionat nervos. Nu mai este loc pentru ctitorii Marii Uniri şi ai ideii naţionale, dacă nu corespund grilei lor de lectură. Câteva generaţii de români au crescut cu versurile, ideile şi idealurile lui O. Goga, crezând în România şi datorită geniului poetului „patimii noastre”. A venit se pare vremea să curmăm această tradiţie periculoasă şi să-l sacrificăm din nou pe Goga. Comuniştii nu au procedat altfel.

pulspulspuls

Are sau nu Iaşul om ca să-l ungă ministru plin? Madam, aveţi legătura!

Are sau nu Iaşul om ca să-l ungă ministru plin? Madam, aveţi legătura!

Auzim că s-a discutat la vârf în coaliţie, mai ales ieri, ca ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, să fie schimbat din funcţie în urma gafelor, chiar dacă discutabile, din ultima perioadă. 

Caricatura zilei

Mutare

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.