Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

IMAGINI: Expertă contabilă, săltată şi încătuşată pentru evaziune de 1 milion euro

GALERIE
descinderi dna iasi  (1)descinderi dna iasi  (2)descinderi dna iasi  (3)descinderi dna iasi  (4)descinderi dna iasi  (5)descinderi dna iasi  (6)contabila
  • descinderi dna iasi  (1)
  • descinderi dna iasi  (2)
  • descinderi dna iasi  (3)
  • descinderi dna iasi  (4)
  • descinderi dna iasi  (5)
  • descinderi dna iasi  (6)
  • contabila
- +

Corina Lateş a fost ridicată direct de acasă ieri-dimineaţă, de la casa sa din Valea Adâncă. Femeia este acuzată că a dedus ilegal TVA în urma unor tranzacţii uriaşe intracomunitare, derulate în acte: importuri auto din Germania.

Un expert contabil din Iaşi a fost reţinut ieri la prânz de poliţiştii Ser­viciului de Investigaţii a Criminalităţii Economice (SICE) pentru o evaziune fiscală de un milion de euro. În 2013, Corina Lateş a fost cercetată de inspectorii Fiscului pentru o evaziune de 830.000 de euro, cel mai probabil fiind vorba despre acelaşi caz.

Poliţiştii au descins ieri la casa acesteia din zona limi­trofă Iaşului, la Valea Adâncă, la primele ore ale dimineţii. Ea este suspectată că a păcălit bugetul statului cu un milion de euro. În cadrul percheziţiei, poliţiştii au ridicat şase unităţi de calculator din lo­cuinţa femeii, casă aflată pe strada Viei, suma de 20.000 lei, dar şi documente contabile. Anchetatorii vor solicita o expertiză în privinţa fişierelor aflate în calculatoarele ridicate.

Import de maşini

Pe scurt, experta contabilă a emis facturi fiscale pentru servicii diverse către zeci de firme, după care a dedus taxa pe valoarea adăugată. Pentru a-şi atinge „ţelul“ infracţional, ea s-a folosit de o firmă cu domeniu de activitate comerţul intracomunitar de maşini aduse din Germania. Este vorba despre firma SC Experience SCW SRL, cu care a emis un studiu de piaţă fictiv pentru cele câteva zeci de firme pentru care a întocmit facturi colosale, de pe urma cărora a dedus TVA de la stat în mod ilegal. Ancheta­torii spun că este vorba despre un prejudiciu imens.

„La data de 28 ianuarie, poliţiştii aflaţi sub supravegherea Parchetului au efectuat trei percheziţii în municipiul Iaşi şi în comuna Miroslava (sat Valea Adâncă, n.r.). Prejudiciul adus bugetului de stat este estimat până în prezent la suma de 4,8 milioane de lei“, a precizat Anca Vîjiac, din cadrul Poliţiei.

În anul 2013, femeia a fost luată în „colimator“ de inspectorii Fiscului pentru un prejudiciu adus bugetului statului, prin evaziune fiscală, în valoare de 830.000 de euro, suma re­prezentând 30% din prejudiciul calculat de Fisc pentru o lună de zile. Atunci, Corina Lateş era administratorul firmei Experience SCW SRL, şi avea şi o participaţie de 95% în cadrul firmei Accounting Holding LCC SRL, dar era prezentă şi în firmele Quepro SRL şi Cordan Internaţional.

Cum se furau banii

Inspectorii fiscali au găsit în 2013 modalitatea prin care Lateş a fraudat statul. Suma de 830.000 de euro era rezultatul nevirării TVA-ului aferent unor tranzacţii efectuate cu alţi agenţi economici. Una dintre metode era de­ducerea TVA-ului de la o societate aparţinând unor francezi, respectiv ABC Construcţion SRL, care era inactivă la momentul efectuării tranzacţiilor.

În anul 2011, dată la care fac referire poliţiştii, firma lui Lateş derulase afaceri de 11,1 milioane de lei şi înregistra un profit de 834.000 lei, iar datoriile erau de 23,8 milioane lei. De la înregistrarea în Registrul Comerţului a firmei, în 2008, societatea nu a avut niciodată angajaţi şi a avut doar pierderi, cu excepţia anului 2011.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri