Imagini în premieră cu aparatul Gamma Knife – Training In-Situ folosit la Iași
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Imagini în premieră cu aparatul Gamma Knife – Training In-Situ folosit la Iași

GALERIE
aparat
  • aparat
- +

Vedeți imagini în premieră cu aparatul Gamma Knife – Training In-Situ folosit la Spitalul Clinic de Urgență ”Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași.

“Laboratorul de Radiochirurgie Stereotactică de tip Gamma Knife este un proiect la care s-a lucrat aproximativ trei ani de zile, un proiect care a devenit realitate și are ca scop salvarea de vieți omenești.

În această perioadă s-au finalizat cursurile online de radiochirurgie stereotactică în vederea punerii în funcțiune a sistemului aparatului Gamma Knife. Timp de o săptămână întreaga echipă multidisciplinară formată în primul rând de neurochirurgi, radioterapeuți, radiologi, fizicieni, tehnicieni și asistenți medicali, au parcurs toate etapele trainingului in-situ.

Cursurile cu privire la funcționarea aparatului Gamma Knife s-au desfășurat în Laboratorul de Radiochirurgie Stereotactică, un laborator care s-a construit in interiorul spitalului, practic am făcut o casă în interiorul casei.

Urmează să putem oferi pacienților noștri tratamente fără bisturiu, fără zgomot și fără durere.

Vom putea interveni cu precizie și ușurință asupra leziunilor profunde, greu accesibile, care pun în pericol viața pacienților.

Vorbim despre cea mai performantă procedură minim invazivă care se face într-o singură sesiune, fără a interveni cu bisturiu, iar pacientul nu simte durere. Mai mult decât atât pacientul este externat în acceași zi a intervenției.

Practic sunt două proceduri, două modalități de iradiere, în funcție de cum se fixează capul pacientului la masa sistemului de radiochirurgie stereotactică. Cu o mască specială conectată la un sistem computerizat de supraveghere a mișcărilor sau cu un cadru de stereotaxie din titan.

O tehnologie de ultimă oră care scurtează procesul de tratament ale tumorilor cerebrale, renunțând la operațiile deschise, pacientul fiind în siguranță. Cu ajutorul sistemului computerizat de ultimă generație, specialiștii sunt ajutați până și în planificarea tratamentului.

Prin acest proiect ne-am propus să oferim în primul rând siguranță pacienților noștri, asigurând precizie și flexibilitate în timpul tratamentului.

Importanța proiectului este nu doar la nivel regional, național, ci deservește și partea de SE a Europei.

Zilnic în Spitalul de Neurochirurgie din Iași se fac intervenții chirurgicale complexe în cadrul celor 5 săli de operație.

Noi avem deja o listă de așteptare și vorbim de peste 200 de pacienți care au nevoie de tratamentul cu Gamma Knife.

Aparatul de Radiochirurgie Stereotactică de tip Gamma Knife este o prelungire a mâinii neurochirurgului. Radiochirurgia Stereotactică ca și robotica, reprezintă viitorul în medicină, cel puțin în specialitatea noastră”, a declarat Doctor în Neurochirurgie, Șef Lucrări dr. Lucian EVA, Manager Spitalul Clinic de Urgență ”Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași.

Imagini VIDEO vedeți AICI.

Aflați amănunte de pe pagina de Facebook a spitalului.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Berbecii care plătesc şi decid

Nicolae GRECU

Berbecii care plătesc şi decid

Pentru revigorarea sportului românesc şi a naţionalelor de fotbal , o strategie pe termen lung este posibilă. Pentru cluburi, este o utopie, unde modelul din Pipera face prozeliţi.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Sunt dator să încep acest penultim episod despre iniţierea mea în umilul meşteşug al pescuitului cu undiţa cu rectificarea unei erori din foiletonul trecut.

Creştinul şi concediul*

pr. Constantin STURZU

Creştinul şi concediul*

Pe tesaloniceni, Sfântul Apostol Pavel îi atenţiona: "rugaţi-vă neîncetat" (I Tesaloniceni 5, 17). Iar ucenicul său iubit, Timotei, primea, ca episcop, îndemnul: "stăruieşte cu timp şi fără de timp" (II Timotei 4, 2). Nu putem, aşadar, pune nici măcar o secundă între paranteze rugăciunea sau să ne autosuspendăm din statutul de creştin (sau, mai ales, de preot). A ne lua concediu nu înseamnă a nu ne mai face pravila, a dezlega postul, a sta cu burta la soare în timpul Liturghiei duminicale etc. Avem, însă, două repere în Sfintele Scripturi şi în Sfânta Tradiţie care ne lămuresc cam în ce fel se poate vorbi, totuşi, despre vacanţă în termeni creştini.

Dezvoltare şi dezvoltatori

arh. Ionel OANCEA

Dezvoltare şi dezvoltatori

În anul 1997, am fost, mai mulţi colegi din Primăria Iaşi, într-o vizită de studii administrative la Göteborg. În oraşul suedez se derula un mare şi spectaculos proiect urban pe terenul de trei sute de hectare desfăşurat în lungul canalului Gotha, vizavi de centrul istoric. 

pulspulspuls

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Redacția

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Iată, dragi studenţi şi stimabili profesori, fie că l-aţi votat, fie că nu, domn rector Tudorel a trecut la alt nivel (ca să producem şi-o rimă), când vine vorba despre sine. Concret, mai nou scrie despre el însuşi, când vine vorba, la persoana a treia. 

Caricatura zilei

Bumerang

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.