anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 26.06.2022

IMAGINI - Mănăstirea Frumoasa a fost resfinţită. Mai mulţi episcopi din Europa, prezenţi

GALERIE
frumoasa1frumoasafrumoasa2frumoasa3frumoasa4
 • frumoasa1
 • frumoasa
 • frumoasa2
 • frumoasa3
 • frumoasa4
- +

Un sobor de preoţi condus de Înaltpreasfinţitul Teofan, mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, alături de cinci ierarhi din ţară, a sfinţit duminică Mănăstirea Frumoasa din Iaşi. 

Aici s-a finalizat anul acesta amplul proiect de reabilitare, restaurare, consolidare şi punere în valoare a întregului ansamblu. Au fost sfinţite biserica, Palatul de pe Ziduri, ruinele Palatului „Pentru Femei”, zidul din incintă şi Turnul clopotniţă.

Conform doxologia.ro, la slujire au participat, pe lângă IPS Teofan, şi PS Nicolae, episcop de Amathounda şi vicar al Mitropoliei de Limassol, PS Epifanie, episcop de Lindras şi stareţ al Mănăstirii Maheras, PS Macarie, episcop ortodox român al Europei de Nord, PS Nichifor Botoşnăneanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, dar şi PS Sofian Braşoveanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei şi Luxemburgului.

Soborul de preoţi a sfinţit şi Paraclisul Sfânta Ecaterina, din incinta mănăstirii: au sfinţit şi altarul şi au pecetluit masa din acesta.

„Au trecut ani mulţi, decenii, chiar veacuri, iar păcatele noastre şi trecerea timpului şi-au pus amprenta asupra Mănăstirii Frumoasa. Întru cele dinlăuntru, ea a rămas frumoasă, întru cele din afară au apărut tot felul de pete. Petele cele mai mari au fost atunci când viaţa mănăstirească de la Frumoasa nu a mai fost îngăduită pentru a se desfăşura aşa cum se cuvine, dar, puţin câte puţin, ea a redevenit frumoasă. Frumuseţea ei a început să se arate când, transformată în parohie, a prins din nou viaţă. A devenit apoi şi mai frumoasă când Părintele Patriarh Daniel, mitropolit pe atunci, a rânduit ca aici să vină un grup de maici şi să reînceapă viaţa monahală”, a spus IPS Teofan, citat de doxologia.ro.

Sursa foto – Tudorel Rusu (doxologia.ro)

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.