IMAGINI: Meșteșugarii au păstrat tradiția și s-au adunat pe Ulița Lăpușneanu
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

IMAGINI: Meșteșugarii au păstrat tradiția și s-au adunat pe Ulița Lăpușneanu

GALERIE
Targ mestesugari Lapusneanu, foto Dan Luca (37)
  • Targ mestesugari Lapusneanu, foto Dan Luca (37)
- +

Zeci de meşteri populari din zona Moldovei și-au expus produsele timp de câteva zile pe strada Lăpuş­neanu. Ediţia a VI-a a manifestării „Tradiţii pe Uliţa Lăpuşneanu“ va ține până pe 13 decembrie.

GALERIE FOTO I

„Într-o vreme în care valorile tradiţionale sunt consi­derate desuete, iar credinţa neamului nostru este adesea luată în derâdere, acest eveniment, ce va reuni circa 25 de meşteri şi creatori populari, va încerca să contribuie la crearea atmosferei de sărbătoare pe străvechea uliţă Lăpuşneanu“, a declarat Marcel Lutic, preşedintele Aso­ciaţiei Meşterilor Populari din Moldova, organizatorul târgului alături de Asociaţia „Alexandru Lăpuş­neanu“ şi Primăria Iaşi.

GALERIE FOTO II

Potrivit acestuia, la manifestare participă meşteri populari care ilustrează prin obiec­tele expuse domenii fundamentale ale artei şi tehnicii populare, precum prelucrarea lemnului, olăritul, confecţionarea instrumentelor tradiţionale, industria casnică şi confecţionarea măştilor populare.

„Manifestarea promovează tradiţiile populare, meşteşugurile şi obiceiurile tradiţionale româneşti, cu precădere cele specifice Sărbătorilor de Crăciun şi Anul Nou“, se precizează într-un comunicat al organizatorilor.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Raport

Cătălin ONOFREI

Raport

Un secol de împliniri măreţe!

Filmuletul zilei

opinii

„Securiti”

Briscan ZARA

„Securiti”

Bogaţii sunt nişte oameni terifiaţi de lume, înspăimântaţi de accidente, de boli, de moarte, de imprevizibil, necunoscut. Lor nu trebuie să li se întâmple nimic atâta timp cât au banii necesari pentru a-şi construi protecţie şi a reduce la minimum posibilitatea ca un rău să li se întâmple. Nimic nu poate fi lăsat la voia întâmplării, totul trebuie asigurat, prevăzut. Cu cât eşti mai bogat, cu atât riscul este eliminat, de orice fel ar fi el. La fel şi libertatea…

Recensământul General Agricol-runda 2020

Ciprian IFTIMOAEI

Recensământul General Agricol-runda 2020

Un diagnostic al agriculturii şi dezvoltării rurale în România.

Acolo unde America s-a născut

Mihai DORIN

Acolo unde America s-a născut

Un loc de neevitat în orice sejur american este Philadelphia. Istoria Lumii Noi începe cu Columb, însă istoria libertăţii americane începe în acest oraş providenţial. Aici s-a pus piatra de temelie a unei mari naţiuni, ce avea să înalţe idealul libertăţii la rangul de politică universală. Până la 4 iulie 1776, coloniile americane acceptaseră statutul de copii ascultători ai metropolei londoneze. 

pulspulspuls

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Apropo de haloimisul politic de Bahlui al negocierilor şi votării bugetului local de ieri, haideţi să vă povestim pe astăzi şi o micuţă picanterie de famiglie, dacă tot s-a înfierbântat lumea pe tema asta! 

Caricatura zilei

Etaju 3

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.