anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM

IMAGINI: Moştenitorii lui Winkler vor să ridice un complex de birouri, blocuri şi vile lângă „Socola“

GALERIE
winkler park proiect (1)
 • winkler park proiect (1)
- +

Construcţiile ar urma să se realizeze pe o suprafaţă de 12 hectare pe malul lacului „doi Peri“. În proiect ar fi 8 blocuri de locuinţe, 38 de vile şi amenajarea a 24.000 mp de spaţii de birouri, un supermarket şi 4 restaurante.

Un proiect imobiliar de amploare, cu birouri şi locuinţe, a fost iniţiat în Bucium de moştenitorii lui Alfred Winkler. Planul acestora este de a se asocia cu parteneri privaţi pentru construirea complexului „Winkler Park“. În primă fază, ansamblul mixt va fi amenajat pe un teren cu o suprafaţă de 12 hectare, în vecinătatea Spitalului „Socola“, pe malul lacului „Doi Peri“.

Potrivit unui comunicat al CTI Imobiliare, principalele componente ale proiectului constau în construirea a 8 blocuri de locuinţe, amenajarea a 24.000 mp de spaţii de birouri şi a 38 de vile. De asemenea, ansamblul va beneficia de un supermarket (3.500 mp), 4 restaurante (fiecare cu o suprafaţă de cel puţin 600 mp), piscine, parcuri şi locuri de joacă.

„Ne propunem crearea unui pol comercial prin atragerea în zona Bucium a diferitelor activităţi inexistente. Terenul este situat în vecinătatea spitalului Socola şi a proiectului Family Market Bucium dezvoltat de Iulius Group. În acest moment suntem în discuţie cu mai mulţi investitori/dezvoltatori locali şi naţionali care cred în ideea noastră şi doresc implicarea în proiect. Am proiectat şi vom construi un cartier rezidenţial cu circuit închis şi un centru comercial cu acces liber“, a declarat managerul de proiect Daniel Romaniuc, citat în comunicatul CTI Imobiliare.

Contactaţi telefonic, reprezentanţii companiei au refuzat să pună la dispoziţie mai multe detalii despre cuantumul estimat al investiţiei sau despre parteneriatele deja iniţiate cu investitori. Deocamdată, spun aceştia, proiectul este la faza iniţierii planului urbanistic zonal, iar mai multe informaţii vor fi disponibile pe măsură ce proiectul va avansa.

Alfred Winkler a fost preşedinte al Tribunalului Iaşi şi, pentru o scurtă perioadă (1944 - 1945) a fost primar. El a deţinut zeci de hectare în zona Spitalului „Socola“ la începutul secolului trecut. O bună parte din teren a fost administrată de unitatea spitalicească până la momentul în care moştenitorii au dobândit în instanţă dreptul de proprietate.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

NATO în faţa unei noi extinderi

Lucian DÎRDALA

NATO în faţa unei noi extinderi

Pentru Alianţă, cererile de aderare ale Suediei şi Finlandei sunt uşor de gestionat din perspectiva compatibilităţii. Există însă unele presiuni şi constrângeri de cu totul altă natură.  

opinii

Metamorfozele lui Eugenides

Codrin Liviu CUȚITARU

Metamorfozele lui Eugenides

Deşi unii comentatori vorbesc despre o „moarte” a postmodernismului american - prin revenirea romanului recent la epic, la poveste -, în realitate nu asistăm acum decît la remodelarea vechilor structuri moştenite de la Barth sau Hassan şi la reconsiderarea funcţiilor esenţiale ale ficţiunii. Reabilitarea instrumentarului epic reprezintă contribuţia estetică a „generaţiei următoare”, în interiorul căreia strălucesc deja Jeffrey Eugenides (laureat al Premiului Pulitzer în 2003) şi Jonathan Franzen (distins cu National Book Award în 2001). 

Politica monetară şi inflaţia

Alin ANDRIEȘ

Politica monetară şi inflaţia

În ultima perioadă se discută foarte mult despre creşterea preţurilor şi reducerea puterii de cumpărare, dar mai puţin despre soluţii şi măsurile ce ar trebui adoptate de autorităţi. Preţurile de consum au crescut în România şîn aprilie?ţ cu 3,7% comparativ cu luna martie 2022, astfel rata anuală a inflaţiei în luna aprilie 2022 comparativ cu luna aprilie 2021 a atins nivelul de 13,8% cel mai ridicat din 2004 când rata inflaţiei a fost 11,9%ş1ţ. 

Dacă nu au profesorii pâine, să mănânce cozonac!

Mircea MORARIU

Dacă nu au profesorii pâine, să mănânce cozonac!

Nu trebuie să fii un observator din cale afară de atent al vieţii politice interne pentru a băga de seamă că dl. prof.dr. Sorin Cîmpeanu este unul dintre cei mai activi miniştri din guvernul Ciucă. Apare aproape zilnic la câte un post de televiziune cu acoperire naţională (şi, slavă Domnului!avem multe), face mereu anunţuri legate de schimbări în sistemul de învăţământ, în procedurile de evaluare,vrea să se renunţe la teze, schimbă pe nepusă masă structura anului şcolar, cheamă pe neaşteptate studenţii din online în sălile de curs, anunţă că profesorilor le va fi prin lege interzis să îşi mediteze propriii elevi. 

pulspulspuls

Cum vorbeşti în dodii când te plesneşte statul cu leafă de 20.000/lună

PULS

Cum vorbeşti în dodii când te plesneşte statul cu leafă de 20.000/lună

Pentru că tot am adus ieri vorba de postări lugubre, pomenind-o pe aia a conţilierului premarelui Chirica, musiu fost vice Botez, care făcea apologia rublei ruseşti, iacătă că unii cetitori mai atenţi ca noi ne-au şi probozit olecuţă, pe motiv că nu vedem şi pe alţii, mai importanţi, care bat câmpii prin bălăriile cu ciulini ale facebook-ului cu şi mai multă graţie.

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.