IMAGINI: Peste 1.000 de credincioși la slujba de Înviere de la Hadâmbu
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

vineri, 07.05.2021

IMAGINI: Peste 1.000 de credincioși la slujba de Înviere de la Hadâmbu

GALERIE
inviere-hadambu
  • inviere-hadambu
- +

Peste 1.000 de persoane au luat lumină în noaptea de Înviere la Mănăstirea Hadâmbu, o bună parte dintre aceştia fiind ieşeni. Zeci de persoane, părinţi şi copii, au ajuns la mănăstire cu mult înainte de începerea slujbei religioase, bucurându-se de parcul pentru copii amenajat în complexul mănăstiresc, au vizitat curtea interioară, au făcut cumpărături la magazinul mănăstirii sau pur şi simplu s-au bucurat de aerul curat de seară pe băncile din curte.

În jurul orei 23.00, cu o oră înainte de începerea slujbei religioase, se putea observa o coadă de zeci de maşini care au venit din Iaşi. Câteva persoane, atât poliţişti, dar şi, probabil, reprezentaţi ai mănăstirii, s-au ocupat de dirijarea maşinilor spre diferite spaţii verzi aflate la câteva sute de metri de complexul mănăstiresc, pasagerii, o parte dintre aceştia cu coşuri cu pască, cozonac şi ouă înroşite, mergând apoi pe jos spre mănăstire.

Deşi intrarea în curtea lăcaşului de cult a fost păzită de o echipă de jandarmi, mulţi dintre credincioşi intrau fără a purta mască de protecţie sau o purtau sub bărbie sau sub nas Totodată, având în vedere numărul foarte mare de persoane prezente, distanţarea fizică a fost imposibil de menţinut. Cu toate acestea, mulţi dintre credincioşii veniţi la mănăstire au aşteptat doar să ia lumină la miezul nopţii, plecând apoi spre casă.

Intrarea în biserică nu a mai fost permisă cu câteva zeci de minute înainte de începerea slujbei, credincioşii primind lumină pe treptele lăcaşului de cult. Totodată, pentru a evita îmbulzeala, jandarmii nu le-au permis credincioşilor să urce treptele, coborând preoţi sau alţi credincioşi să aprindă lumânările celor prezenţi. Chiar dacă mulţi dintre cei prezenţi au rămas la slujba religioasă până la final, sfinţind totodată şi coşurile cu pască, ouă roşii şi cozonac, o parte dintre credincioşi au plecat spre casă la puţin timp după ce au primit lumină. La doar jumătate de oră după miezul nopţii o nouă coloană de maşini venită din Iaşi a făcut cale întoarsă.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Toni HRIŢAC

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Primarul foloseşte resursele patrimoniale şi juridice ale primăriei ca să-şi gestioneze destinul politic.

Filmuletul zilei

opinii

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

Marte

Neculai SEGHEDIN

Marte

Aşa cum românii au aşteptat în zadar sosirea americanilor (au venit, ce-i drept, dar cam târziu!), aşa şi pământenii au aşteptat invazia marţienilor până când s-au plictisit şi atunci au trimis ei diverşi emisari către planeta vecină.

De ce romanul? (I)

Nicolae CREŢU

De ce romanul? (I)

A trecut de mult vremea întrebării simptomatic reluate pe atunci „De ce nu avem roman?”. În zilele noastre mai că-ţi vine să (te) întrebi, în faţa producţiei de titluri, altceva: dar oare chiar avem atât de mulţi romancieri? Asta, înainte de a-i citi? După lectură, schimbând ceea ce e de schimbat: oare cum s-o fi explicând iluzia atâtor „romancieri” despre ceea ce scriu ai? Pentru că, la drept vorbind, proporţia de autentice romane din „avalanşa” editorială readuce percepţia realităţii la adevărata şi onesta ei măsură.

pulspulspuls

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Una bucăţică de analiză politico-mondenă de Bahlui pe ziua de azi, stimaţi telespectatori, dacă tot e ziua Izvorului Tămăduirii, sărbătoare cu cruce roşie.

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.